Pozabljeno geslo? Registracija
Predlagam vladi

Zasebnost in piškotki

Izjava o varovanju osebnih podatkov

Splošno o varovanju osebnih podatkov

Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene preko registracijskega formularja v spletnem orodju predlagam.vladi.si, obdeloval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
  

Registracija, preklic registracije in hranjenje osebnih podatkov

Ob registraciji za uporabo spletnega orodja predlagam.vladi.si morate v registracijski formular navesti:

  • elektronski naslov,
  • ime in priimek, uporabniško ime oziroma ime za prikaz,
  • geslo.

Če katerega izmed navedenih podatkov ne boste posredovali, ne boste mogli uspešno dokončati registracije in posledično ne boste mogli uporabljati spletnega orodja predlagam.vladi.si.

Kadarkoli lahko prekličete svojo registracijo tako, da moderatorju orodja na e-poštni naslov predlagam.vladiping@govpong.si pošljete zahtevo za izbris vašega profila iz evidence uporabnikov. Po potrditvi preklica registracije bo Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje iz evidence uporabnikov izbrisal vse vaše osebne podatke (ime in priimek, elektronski naslov, uporabniško ime, geslo). Kljub izbrisu osebnih podatkov uporabnika, se predlogi, komentarji in podatki o glasovanjih hranijo, a so pripisani »izbrisanemu uporabniku.« Preklic registracije pa za vas pomeni, da po izbrisu vašega profila iz evidence uporabnikov do ponovne registracije ne boste mogli več izražati svojega mnenja s posredovanjem predlogov ter s komentiranjem ali glasovanjem o že obstoječih predlogih.
 

Namen zbiranja in obdelava osebnih podatkov

Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje osebnih podatkov, pridobljenih preko registracijskega formularja v spletnem orodju predlagam.vladi.si, brez vaše osebne privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabil v druge namene, kot izključno za uspešno izražanje vašega mnenja s posredovanjem vaših predlogov ter s komentiranjem ali glasovanjem o že obstoječih predlogih, v skladu s postopkom, ki je določen v Pravilih predlagam.vladi.si.

Ob vaših predlogih in komentarjih bo javno objavljeno izbrano uporabniško ime oziroma ime za prikaz. Vaš elektronski naslov bo uporabljen le za potrditev vaše registracije, za pošiljanje novega gesla (če pozabite obstoječega), za pošiljanje obvestil, na katere se boste sami prijavili, za pozivanje k spoštovanju Pravil v primeru kršitev le-teh in za obveščanje o morebitnih spremembah Pravil oziroma Izjave o varovanju osebnih podatkov.

Svoje podatke, vnesene ob registraciji v spletno orodje predlagam.vladi.si, lahko preverite, spreminjate oziroma dopolnite v svojem profilu, v katerega lahko vstopite po uspešno izvedeni prijavi. V svojem profilu lahko tudi izberete, ali želite na svoj elektronski naslov prejemati obvestila o dogajanju na vaših predlogih oziroma predlogih, za katerih spremljanje ste se prijavili.
 

Obdelava osebnih podatkov s strani moderatorja spletnega orodja predlagam.vladi.si

Vprašanja o obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na moderatorje (e-poštni naslov: predlagam.vladiping@govpong.si) spletnega orodja predlagam.vladi.si, ki skladno z določbami Pravil predlagam.vladi.si, obdelujejo vaše osebne podatke.
 

Posebno opozorilo

Vsi podatki, ki jih vnesete v obrazce za posredovanje predloga ali komentarja, postanejo javni, zato bodite pri razkrivanju podatkov previdni. Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje ne odgovarjajo za zasebnost uporabnikov v primerih razkritja informacij pri objavi predlogov oziroma komentarjev.

V primeru zlorab in kršitev Pravil spletnega orodja predlagam.vladi.si je Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje v skladu z zakonom dolžan posredovati podatke uporabnikov organu pregona, ki jih zahteva.

Objavljeno dne: 11. november 2009

 

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.
 

Katere piškotke uporabljamo?

Na spletnem mestu predlagam.vladi.si uporabljamo naslednje lastne piškotke:

piškotekimečas trajanjanamen
Piwik_pk_id
_pk_ses
2 leti
30 minut
Piwik uporabljamo za zbiranje informacij o obisku strani. Zbrane podatke uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje. Podatki so anonimni in jih ne posredujemo tretjim osebam.
Typo3 Frontend User Loginfe_typo_userdo zaprtja brskalnikaKo se prijavite, se na vaš računalnik namesti sejni piškotek, ki omogoča, da ostanete prijavljeni in objavljate predloge, komentarje...

 

Upravljanje s piškotki

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.