Pozabljeno geslo? Registracija
Predlagam vladi

Odziv pristojnega organa

  naslednji ⟩     ⟨ prejšnji  

Študentsko delo

4099 OGLEDOV 7 KOMENTARJEV

Predlagam vladi,da se študensko delo obravnava kot redno in s tem,da naj zaposlenim študentom z napotnico teče delovna doba.

Vsa podjetja katera najamejo za delo študente,pa naj za študensko delo plačajo vse prispevke za socijalo,zavarovanje in za delovno dobo in seveda davek državi.

Vsak normalno razmišljajoč slovenec ve,da bi s tem dodobra napolnili tako skrahirano državno in pokojninsko blagajno!!!!

Menim,da bi s tem ukrepom marsikatero podjetje raje zaposlilo kvalificiranega delavca,kot pa sedaj,ko zaposlujejo študente,za katere ne rabijo plačevati nobenih davkov.

Ne razumem naše vlade,da na tem področju - študensko delo- ne zna istržiti nič!!!!!

Mogoče se motim,mogoče pa iz tega naslova država noče istržiti zanjo prepotrebnega denarja!

Pa še študenti bi imeli od takega ukrepa ogromno,saj bi nabrali kar nekaj delovne dobe med študijem.

Vsi pa vemo,da malo kateri študent najde delo pred 30.leti starosti. Sam imam sina,ki ima visoko izobrazbo in že dve leti neuspešno išče službo.

Pa lep pozdrav!

12 glasov
3 glasovi
Kvorum vsaj 11 glasov ZA
AVTOR M milan 7 predlogov
STANJE
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


06.10.2010

Odziv Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve

Predlog, ki je bil podan na portalu, izpostavlja problematiko, ki jo želimo rešiti v okviru Zakona o malem delu. Zakon o malem delu na enoten način ureja različne oblike priložnostnega in občasnega dela ter pravice in varnost tistih, ki ta dela opravljajo. Iz malega dela se bodo plačevali tudi prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter za zdravstveno zavarovanje. Opravljene ure malega dela se bodo štele v pokojninsko dobo, kakor tudi v delovno dobo. Z zakonom o malem delu bo vzpostavljena centralna evidenca, ki bo beležila vse veščine, kompetence in znanja pridobljene preko malega dela. Takšna evidenca bo predvsem v korist mladim in tudi brezposelnim osebam, saj bo občutno olajšala dokazovanje delovnih izkušenj pri iskanju zaposlitve.

Predlog zakona o malem delu je trenutno v zakonodajnem postopku v Državnem zboru.

Več informacij najdete na spletnem mestu Vlade RS.

Priloge:

Komentarji