Pozabljeno geslo? Registracija
Predlagam vladi

Odziv pristojnega organa

  naslednji ⟩     ⟨ prejšnji  

Možnost pregleda stanja na DURS

6433 OGLEDOV 5 KOMENTARJEV

Predlagam, da se davčni upravi naloži predelavo eDavkov, ki bi omogočale pregled stanja posamezne fizične osebe.

Tako bi lahko pregledali koliko nam je dolžna država oz. smo mi dolžni državi in se z tem izognili neprijetnim presenečenjem

15 glasov
0 glasov
Kvorum vsaj 11 glasov ZA
AVTOR D Domenc 5 predlogov
STANJE
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


02.04.2010

Odziv Davčne uprave Republike Slovenije

Vpogled v plačilo prispevkov ter v stanje terjatev in obveznosti do Davčne uprave Republike Slovenije

Zaradi potrebe po še večji transparentnosti plačevanja prispevkov, s katero se soočamo v zadnjem času, na davčni upravi uvajamo storitev, na podlagi katere lahko vsak davčni zavezanec sproti preverja, ali njegov delodajalec zanj plačuje socialne prispevke, storitev pa omogoča tudi vpogled v stanje terjatev in obveznosti zavezanca do davčne uprave.

Vpogled v zavezančeve podatke o plačanih prispevkih ter v stanje terjatev in obveznosti do davčne uprave je možen od maja 2010, in sicer preko sistema eDavki (http://edavki.durs.si/), za kar je potreben osebni računalnik, dostop do spletne strani in digitalno potrdilo, s katerim se opravi registracija v sistem eDavki. Na podlagi pooblastila davčnega zavezanca lahko vpogled v omenjene podatke opravi tudi druga oseba ali oseba interesnega združenja (npr. sindikata). Več informacij lahko pridobite na spletni strani edavki.durs.si ali na telefonski številki (01) 4000 145.

Komentarji