Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

SAZAS, pobiranje nadomestila za javno predvajanje ali vrtenje piratske ukradene glasbe v več kot 50% primerov,oškodovanje avtorjev,delo na črno

677 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Spoštovani

Na podlagi izpolnjevanja zahtev Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) ter razpisanih pogojev Urada RS za intelektualno lastnino (URSIL) je bilo Združenju SAZAS 12. marca 1998 izdano dovoljenje št. 800-3/96, objavljeno v Uradnem listu RS št. 33/98, str. 3447.

Kako lahko že vsaj 20 let, od kar v Sloveniji v uporabo prišel mp3 format in s tem poplava piratskih kopij, več kot 50% lokalov, clubov, prireditev (v resnici verjetno več kot 90%), kjer se glasba predvaja s pomočjo animatorja, deejaya, SAZAS pobira nadomestilo za predvajanje glasbe, glasbe, ki je v 90% povlečena iz interneta in neplačana, torej ukradena, torej gre za ukradeno lastnino in kako lahko nekdo pobira nadomestilo za predvajanje ukradene lastnine, to je enako kot bi lahko registriral ukraden avto, plačeval zanj cestnino zavarovanje namreč :

Kršitev materialnih avtorskih pravic

148. člen

(neuradno prečiščeno besedilo) 

(1) Kdor neupravičeno uporabi eno ali več avtorskih del ali njihovih primerkov, katerih skupna tržna cena pomeni večjo premoženjsko vrednost, se kaznuje z zaporom do treh let.

(2) Če tržna cena avtorskih del iz prejšnjega odstavka pomeni veliko premoženjsko vrednost, se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

(3) Če je bila z dejanjem iz prvega ali drugega odstavka tega člena pridobljena velika protipravna premoženjska korist in je šlo storilcu za to, da sebi ali komu drugemu pridobi tako premoženjsko korist, se kaznuje z zaporom od enega do osmih let.

(4) Primerki avtorskih del in naprave za njihovo reproduciranje se vzamejo.

(5) Pri ugotavljanju premoženjske vrednosti po določbah tega člena in 149. člena tega zakonika se upošteva korist iz neupravičene uporabe materialnih avtorskih pravic oziroma neupravičenega reproduciranja, dajanja na voljo javnosti, razširjanja ali dajanja v najem avtorski sorodnih pravic v pridobitne namene.

V 99% PRIMEROV GRE TO, KO DEEJAYI ALI ANIMATORJI PREDVAJAJO UKRADENO GLASBO, POVLEČENO IZ PIRATSKIH SPLETNIH STRANI, IMAJO V POSESTI STOTINE TISOČE UKRADENIH DEL, KAR JE V NASPROTJU Z ZAKONODAJO, JIH JAVNO PREDVAJAJO, USTVARJAJO S TEM PROTIPRAVNO PREMOŽENJSKO KORIST, KAR JE SEVEDA PREPOVEDANO IN KAZENSKI ZAKONIK TO LEPO PIŠE...poleg tega bi morali lastniki lokalov Sazasu vendo pošiljati spisek odvrtene original glasbe pa to ne počno in tega nihče ne nadzira.

APELIRAM NA VLADO, DA OD PRISTOJNIH MINISTRSTEV NEMUDOMA ZAHTEVA, SLEDNJI OD ORGANOV NADZORA ZAHTEVAJO POROČILA O NADZORU TE PROBLEMATIKE (NADZORA SEVEDA ŽE VSAJ 10 LET NI), RAVNO TAKO PA TUDI POJASNILO SAZASA, KAKO LAHKO ZA UKRADENE STVARI POBIRA NADOMESTILO, KAR JE V NASPROTJU Z VSEMI ZAKONI IN ZDRAVO PAMETJO, DRUGA STVAR PA, ZAKAJ SAZAS KOT ORGANIZACIJA S TEM POČETJEM SODELUJEJO IN OMOGOČAJO DNEVNO OŠKODOVANJE AVTORJEV, saj se v 99% primerih po lokalih in klubih vrti piratska glasba s strani DEEJAYEV!

AVTOR P pomagajte.si 7 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

Predlog ne vsebuje predloga sistemske rešitve

Komentarji