Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Prepoved prehitevanja tovornih vozil

685 OGLEDOV 5 KOMENTARJEV

Spoštovani! Slovenije je, kar se tiče prometne infrastrukture, aktualno že nedorasla situaciji statusa tranzitne države. Avtoceste so izrazito obremenjene, ogromno je obnovitvenih del, pretežno v obdobju, ko je značilna preobremenjenost cest tudi zaradi tujih državljanov. Dodatno, izredno, obremenitev predstavlja tovorni promet. Le-tega je ogromno, preveč za slovenske avtoceste.

Moč je opaziti delne prepovedi prehitevanj tovornih vozil na določenih odsekih, vendar pogosto le s časovno omejitvijo. Predlagam ministrstvu za promet in infrastrukturo, da generalno prepove prehitevanja vseh tovornih vozil in vozil, ki imajo zaradi prevoza tovora že v osnovi omejeno najvišjo hitrost. Slednje bi veljalo 24 ur na vseh odsekih avtocest. Ob prekršitvi le-tega bi zagrozili visoke kazni, tako za voznika kot tudi avtoprevoznika.

13 glasov

3 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M MikaSlo 2 predloga
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


20. 5. 2019

Odziv Ministrstva za infrastrukturo

Preko orodja predlagam.vladi.si je bil že večkrat posredovan predlog za splošno prepoved prehitevanja tovornih vozil na avtocestah in hitrih cestah. V odgovorih, ki so dosegljivi na spletnih povezavah <link https: predlagam.vladi.si predlog external-link-new-window internal link in current>predlagam.vladi.si/predlog/9441/, <link https: predlagam.vladi.si predlog external-link-new-window internal link in current>predlagam.vladi.si/predlog/6711/ in <link https: predlagam.vladi.si predlog external-link-new-window internal link in current>predlagam.vladi.si/predlog/5005/, je Ministrstvo za infrastrukturo podrobno pojasnilo svoja stališča. Glede na argumente, navedene v pojasnilih, Ministrstvo za infrastrukturo ni naklonjeno predlogu za uveljavitev splošne prepovedi prehitevanja tovornih vozil.

Priloge:

Komentarji