Pozabljeno geslo? Registracija
Predlagam vladi

Kako deluje

Soustvarjamo boljšo prihodnost

Na teh straneh najdete krajša navodila za delo s spletnim orodjem predlagam.vladi.si, ki omogoča izmenjavo stališč, pogledov in mnenj o javnih temah. Predstavite lahko vsebinsko problematiko, ki v Sloveniji po vašem mnenju ni primerno pravnosistemsko urejena, hkrati pa podate predlog za njeno ureditev.

Vse predloge, ki so pripravljeni v skladu s Pravili predlagam.vladi.si, bomo javno objavili. Ostali uporabniki lahko predloge komentirate ali predlagate njihove popravke. O končnem predlogu, ki ga pripravi avtor prvotnega predloga, se glasuje. Če predlog dobi več glasov za kakor proti in če so v glasovanju sodelovali vsaj 3-odstotki aktivnih uporabnikov, predlog pošljemo v obravnavo pristojnemu ministrstvu ali vladni službi, ki pripravi uraden odgovor.

1. Registracija

Le kot registriran uporabnik lahko pošljete svoje predloge, dejavno sodelujete v razpravah in o predlogih glasujete. V registracijski obrazec vnesete svoje podatke. Vpis delujočega e-poštnega naslova je nujen, saj bo uporabljen za potrditev vaše registracije, za pošiljanje novega gesla (če pozabite obstoječega), za pošiljanje obvestil (na katera se boste sami prijavili), za pozivanje k spoštovanju Pravil ob njihovi morebitni kršitvi in za obveščanje o morebitnih spremembah Pravil oziroma Izjave o varovanju osebnih podatkov

2. Prijava

Ko zaključite postopek registracije, se lahko v sistem prijavite z vpisom svojega e-poštnega naslova in izbranega gesla v polji, ki se prikažeta ob kliku na Prijava / registracija v desnem zgornjem kotu strani.

3. Urejanje profila

Nastavitve svojega profila lahko uredite tako, da se prijavite (glej točko 2. zgoraj), v desnem meniju kliknete na gumb "Moj profil" in izberete možnost "Moje nastavitve." Odprl se vam bo obrazec, v katerem lahko popravite vse posredovane informacije in nastavitve, spremenite svoje geslo in uredite nastavitve za svoja e-poštna obvestila.

4. Pošiljanje predlogov

Kot registriran uporabnik lahko s klikom na gumb "Nov predlog" oblikujete in pošljete svoje predloge. V obrazec vnesite naslov in besedilo predloga. Prav tako imate možnost predlogu pripeti ustrezne datoteke (jpg, png, txt in pdf). Ko končate z delom, predlog pošljete moderatorju, ki bo predlog pregledal in objavil, če seveda njegova vsebina ni v nasprotju s pravili.

5. Objava komentarjev

Komentar k že objavljenemu predlogu objavite tako, da v polje "Komentiraj" pri posameznem predlogu vpišete svoj komentar. Prosimo, da pri vsebini komentarjev upoštevate Pravila predlagam.vladi.si, še posebej točki 1.1 in 3.

6. Glasovanje

Če dobi predlog več glasov za kot proti ter se glasovanja udeležijo več kot 3 odstotki aktivnih registriranih uporabnikov (v zadnjih 30 dneh so se prijavili v sistem), bo predlog poslan v obravnavo pristojnemu ministrstvu oziroma vladni službi. Če želite glasovati, v levem stolpcu kliknete na gumb "glasuj za" oziroma "glasuj proti." Svoj glas lahko spremenite s ponovnim klikom na gumb za oziroma proti.