Pozabljeno geslo? Registracija
Predlagam vladi

Predlagaj izboljšavo orodja

Za oddajo predloga izboljšave, se prosimo prijavite.

 • anekdota

  A lahko portal naredite vsaj 3x hitrejsi, saj se strani in podani komentarji zelo pocasi nalagajo!?

   

  Ali lahko napisete koliko je stala obnova oz. postavitev novega portala, kdo ga je izdelal in kdo ga posodablja ter obnavlja oz. vzdrzuje?

   

  Koliko davkoplacevalce stane delovanje tega portala z vso izdelavo in vzdrzevanjem ter placami zaposlenih, ki v tem procesu sodelujejo, ter koliko zaposlenih dela ali je vkljuceno v delovanje tega portala?

   

  Ali za vzdrzevanje in prenovo placujete zunanja podjetja? Koliko racunajo in za katero delo?

   

  - Odgovori na podana vprasanja so informacije, ki bi morale biti davkoplacevalcem dostopne, saj gre za davkoplacevalski denar.

   

  Ali lahko odgovorite zakaj ne odgovarjate na vse dodatne komentarje, pripombe in argumente na tej podstrani ter ali ste zakonsko obvezani, da nanje odgovarjate?

   

  Ali ste zakonsko obvezani, da ta portal naredite taksen, ki bo po zelji vecine uporabnikov tega portala?

   

  Ali pa imate ocitno povsem proste roke v vaši presoji o tem, kaj je drzavljanom ali vecini nas v interesu in zelji o temu, kaksen naj bo ta portal, kako naj se ga vodi in kaksna pravila delovanja naj ima?

   

  Kdo je odgovorna oseba, ki vodi ta portal, kdo ta projekt in kdo postavitev nove spletne strani?

   

  Zakaj ne razpisete pobude drzavljanov, da povedo kaksen portal zelijo in kako naj deluje?

  Poveste kaksen budget imamo, da portal naredimo po zelji vecine ljudi?

  Sedaj ste nedemokraticno in po zelji zgolj nekaterih postavili nov portal, ki amatersko narejen in ni dovolj uporabniku prijazen. Tudi glede na pobude in predloge na tej podstrani se ne odzivate na nacin, da bi jih v vecini upostevali ali vsaj razpisali naj uporabniki podajo njihovo mnenje, glasujejo. Temvec ravnate povsem samovoljno, kot se vam zdi smiselno. Demokracija vam je ocitno tuja!

  Zanimajo pa me vase zakonske obveze in neobveze, ki pa bi to morale postati, saj samovoljno in nedemokraticno delujete z davkoplacevalskim denarjem!

   

  Zakaj je postavitev nove spletne strani trajala vec let, vec kot 3 leta ali celo 4 leta, in kdo je za tako pocasnost kriv?

   

  Ali imate, in ce nimate, zakaj nimate oziroma niste imeli rokov za izvedbo prenove ali postavitev nove spletne strani?

  Zakaj odgovorni niso postavili hitrejsega roka za postavitev nove spletne strani, v kolikor ste roke sploh imeli?

   

   

 • A Aleksander Nerat

  Pozdravljeni,

   

  v novi obliki ni možno popraviti predloga pred objavo, niti ga ni možno pobrisat. Te dve funkcionalnosti sta pravzraprav nujni :)

   

  L.p. Aleksander

 • v verso verso

   

  Mislim too much, pa kdo piše te odgovore, daleč od strokovnih, kr neki, na deleč se vidi sum korupcije, ko odgovore pripravlja nestrokovna oseba

   

  12.02.2019

  Odziv Ministrstva za okolje in prostor

   

  Na Ministrstvu za okolje in prostor se dobro zavedamo, da lahko plastične vrečke (kot tudi druge plastične izdelke za enkratno uporabo) ukinemo oziroma učinkovito zmanjšamo njihovo uporabo le, če bodo temu naklonjeni tako potrošniki kot tudi trgovci. Zato se vseh sprememb lotevamo skupaj v dialogu s trgovci oziroma na drugi strani redno ozaveščamo javnost o škodljivih posledicah plastike na okolje. Minister Leben se je januarja že srečal s predstavniki vseh večjih trgovcev v Sloveniji. Minister zaznava dobršno mero pripravljenosti trgovcev za zmanjševanje plastičnih vrečk v Sloveniji. Pogovori se bodo nadaljevali tudi v tem mesecu.

 • anekdota

  Kdaj bo uvedena možnost popravljanja svojih komentarjev, kot je bilo v prejšnjem portalu?

  Lp

  • moderatorBP

   Pozdravljeni,

   na prejšnjem portalu ni bilo možnosti popravljanja komentarjev in tudi zdaj je ni. Imate možnost brisanja in objave novega komentarja. Popravljanje komentarjev bi bilo z vidika korektnosti razprave neustrezno.

   Prijeten dan.

   • anekdota

    Oprostite, ampak ocitno ne veste kaj govorite! Portal uporabljam vrsto let in se vedno sem lahko popravil svojo objavo oz. komentar, saj med pisanjem pogosto delam slovnicne napake. Skratka posljite k odgovarjanju osebo, ki je kompetentna, namrec vi niste!

 • v verso verso

  Ob objavljenem odzivu organa naj se omogočijo komentarji in se potem lahko oblikuje ponoven argumentiran predlog, ki bo naletel na plodna tla. Ugotavljam, da v večina odzivov ni strokovnih in da se določno ne odgovori na predlog. Naj se da orodje, ki bo omogočilo komentar na odziv.

  • moderatorBP

   Pozdravljeni,

   odziv organa lahko že komentirate z uporabo iste funkcionalnosti, ki jo uporabljate za komentiranje predloga.

   Ponoven, argumentiran predlog, ki je nadgradnja prvotnega, lahko oddate z uporabo funkcionalnosti "oddaj nov predlog."

   Prijazen pozdrav.

 • v verso verso

  Če je predlog s strani moderatorja zavrnjen naj moderator to argumentira v aplikaciji in da se to vidi in komentira in ne kar napamet zavrne predlog, ki je lahko še tako zanimiv in sistemski. Stavim, da bi kar nekaj predlogv dobilo dovolj glasov in bi tudi vlada lahko upoštevala predlog.

  • moderatorBP

   Pozdravljeni,

   moderator orodja zavrača le tiste predloge, ki so v nasprotju s Pravili orodja in vsebinsko ne presoja predlogov.

   Prijeten dan.

   • anekdota

    V upoštevanju pravil niste dosledni ali pa ste pristranski, namreč predlog vladi "Liter piva naj stane 70 evrov" ni vseboval nobenih pobud za sistemske rešitve oz. spremembe, a je bil vseeno sprejet.

     

    Sicer pa, če govorimo o pravilih, ima vsak predlog vladi rok do kdaj mora biti odgovorjen s strani posameznega ministrstva. Glede na to, da se sama ministrstva ne držijo rokov in z odgovori zamujajo ali pa celo nanje ne odgovorijo (cca. 240 predlogov vladi, ki so dobili zadostno število podpore, a nanje ni bilo nikoli odgovorjeno), se zdi malce neresno govoriti o pravilih. Namreč sam namena portala je povezovanje državljanov z vlado, in, če se ne upošteva niti osnovnega namena zakaj in za kar ta portal sploh obstaja, kje torej smo?

     

    Zato predlagam, da se obstoječi vladi posreduje vse predloge vladi, ki bi morali, a niso dobili odgovora, z namenom, da obstoječa vlada nanje odgovori. Tako na portalu ne bo več neodgovorjenih predlogov vladi razen, če ste jih izbrisali in so šli v pozabo... Neodgovorjeni predlogi vladi so se predhodno nahajali v zavihku POSREDOVANI.

    • anekdota

     Točna številka neodgovorjenih predlogov vladi je 146, na dan 20.03.2018.

     Lahko vam jih posredujem.

     • moderatorBP

      Pozdravljeni,

      pristojna ministrstva in vladne službe prejmejo v obravnavo vaše predloge. Periodično jih opozarjamo na zamude pri pripravi odzivov.

      Prijazen pozdrav.

      • anekdota

       Da, in? Še vedno ne odgovarjajo na vse predloge vladi z zadostnim stevilom podpore. Torej nič, pac ne odgovarjajo, glavno,cda imate vi delovno mesto, cetudi portsl ne deluje in namen portala tudi ne v zadostnem merilu.

        

       Sedaj pisem komentar preko mobitela v 5 milimetrov stisnjen prostor (vodoravno)!, zgolh zato, ker se z vejami odgovorov v globino krci sirina okenca za odgovor, kar pomeni, da v kolikor mi odgovorite na tole pisanje, vam preko mobitela sploh ne bom mogel vec odgovoriti.

        

        

 • anekdota

  - Posamezna ministrstva, ki so časovno omejena odgovoriti na posamezen predlog vladi, naj v primeru, da na predlog vladi, ki je dobil zadostno število podpore in nanj niso odgovorili v podanem roku, javno v samem predlogu vladi pojasnijo zakaj na predlog vladi niso odgovorili v časovnem roku in kdaj lahko pričkujemo njihov odgovor.

   

  - Kadar uporabnik svoj komentar izbriše, ni potrebno, da se izpiše, da je komentar izbrisan. Komnater naj preprosto bo izbrisan.

   

  - Predloge vladi naj imamo uporabniki možnost sortirati v stolpce ali kot so sedaj v ikone.

   

  - Nad posamezno ikono (razvrsti po) naj se v primeru prehoda z miško (mouse over) izpiše lastnost ikone (funkcija), saj same ikone niso nujno razumljive vsem uporabnikom, predvsem tistim, ki niso vešči rabe računalnika.

   

   

  • moderatorBP

   Pozdravljeni,

   - to bi zahtevalo večjo funkcionalnostno spremembo, dodatne statuse in kategorije predlogov, kar bi celoten proces naredilo bolj nepregleden,

   - zdi se nam primerno, da ob izbrisani vsebini za njo ostane sled,

   - predloge lahko sortirate po nazivu, datumu, številu glasov za in proti, številu ogledov in številu komentarjev na straneh v poglavju predlogi,

   - se strinjamo in bomo dodali opise ikon.

   Prijazen pozdrav.

   • moderatorBP

    Pozdravljeni,

    opisi na ikonah dodani.

    Prijeten dan.

   • anekdota

    1. Ni potrebno, saj predlog lahko ostane kjer je v rubriki Posredovani, le da se takoj od predlog dopiše razloge, zakaj ministrstvo še ni odgovorilo in kdaj bo odgovorilo.

     

    2. Zakaj? Ne vidim nikakršnega smisla v tem, da se vidi, da je bil komentar izbrisan, saj nikomur, oz. vsaj uporabnikom ničesar ne pove, le to, da je bil komentar izbrisan, kar pa je brezpredmetno v argumentiranju prdloga vladi. Hkrati več sledi povzroča manjšo preglednost.

     

    3. Da. Toda več podstrani portala ima različne postavitve, enkrat so ikone, drugič stolpci... smiselno se zdi, zaradi različnih dimenzij ekranov, da ima posamezna stran vsaj dve možnosti postavitve, kar bi bilo uporabnikom bolj prijzno (user friendly).

     

    4. Hvala.

     

    Enako Lp

     

     

 • anekdota

  Kot je podal tudi Simon, in smo velikokrat omenili v predlogih vladi, naj se možnost glasovanja ZA ali PROTI doda tudi možnost, da glas odvzamemo, torej, da se glasovanja vzdržimo. Namreč dogaja se, da glasujemo ZA ali PROTI, potem neka druga oseba doda argumente, ki se nam zdijo smiselni, in se posledično odločimo, da bi svoj glas spremenili ali pa odvzeli, torej se glasovanja vzdržali.

  • moderatorBP

   Pozdravljeni,

   menimo, da je možnost spremembe glasu dovolj in funkcije izbrisa glasu ne bomo omogočili.

   Hvala za razumevanje.

   Prijazen pozdrav.

 • anekdota

  Kdaj in če lahko pričakujemo možnost popravljanja objav?

  Lp

  • moderatorBP

   Pozdravljeni,

   popravljanje predlogov je omogočeno v fazi komentiranja.

   Prijazen pozdrav.

    

 • S Simon Murgelj

  Prosim dodajte RSS:

  - za nove predloge ("v obravnavi")

  - za nove odgovore ("z odzivom organa")

  - za nove komentarje (kateri predlog je dobil nov komentar, podobno kot "želim slediti predlogu")

   

  Če še ni (nisem še preveril):

  - urejanje glasu ZA/PROTI - včasih si premislimo

  • moderatorBP

   Pozdravljeni,

    

   se strinjamo glede RSS in bomo izvedli.

    

   Glas lahko spremenite vse do konca glasovanja.

    

   Prijazen pozdrav.

 • anekdota

  Pozdravljeni

  Cestitke, da vam je koncno uspelo posodobiti portal.

  Predlog: Moznost urejanja, popravek objave ocitno ne obstsja vec. Vsekakor zelo smiselna in uporabna funkcija, ki smo jo uporabniki lahko koristili v starejsem portalu, kot tudi na 99,9% vseh spletnih portalov.

  Ali bi lahko funkcijo popravek oz. urejanje objave povrnili oz. uvedli tudi v novejsi portal?

   

  Kaj tocno pomeni 3% aktivnih uporabnikov, ki se ga navaja v potrebi odobritve predloga vladi? Mislim, da bi bilo smiselno, da se to bolje obrazlozi v zavihku opisa delovanja portala.

  Lp

  • moderatorBP

   Pozdravljeni,

    

   funkcija popravljanja predloga še vedno obstaja, a je tako kot prej na voljo le prvih 14 dni po objavi predloga (faza razprave), medtem ko je v fazi glasovanja izključena. Enako je veljalo v stari različici predlagam.vladi.si

    

   Pravilo glede 3% aktivnih uporabnikov je razloženo na vsakem predlogu, kjer je jasno napisano, koliko je kvorum za sprejetje predloga - trenutno 11 glasov ZA.

    

   Prijazen pozdrav.

   • anekdota

    Hvala.

    Glede na kaj se določa kvorum ( na primer 11 glasov ZA)?

    Lp

    • moderatorBP

     Pozdravljeni,

     "število aktivnih uporabnikov v zadnjih 30 dneh" x 3% = kvorum.

     Prijazen pozdrav.

   • anekdota

    No, jaz svojega novega predloga nisem mogel popraviti.

    Hkrati pa ne gre samo za predlog vladi, temveč tudi za komentarje. Ali boste uvedli nazaj možnost, da svoje komentarje lahko popravimo (na aprimer slovenične napake ipd.)?

    • moderatorBP

     Pozdravljeni,

     ne, možnosti popravljanja komentarjev ne bomo uvedli.

     Prijazen pozdrav.