Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Minimalna plača
Anti NWO
Ogledov: 5851
Predlog ustvarjen 16.08.2010
Arhivirano
Zadnja sprememba 18.08.2010 21:13:16

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (5)   Popravki predloga  

Zahtevam, da se v vseh oglasih za zaposlitev objavi minimalno pricakovano NETO placo, za normalen 40ur na teden delavnik, torej res osnovo brez potnih stroskov, malice, stimulacije in ne vem kaksnih dodatkov, tako, da pod nobenim pogojem ne sme biti nizja kadar se pride na razgovor, saj se mi ne zdi prav, da vsi delodajalci prejemajo po nepotrebnem prosnje z nasimi osebnimi podatki, ter zivljenjepisi, ceprav ljudje niti ne vedo za kaksno placo se potegujejo, oziroma ali bodo bili sploh sprejeti. Vecinoma pa je odvisno itak od place, ali bo clovek sploh sprejel to delo ali ne, saj ni prav, da se clovek, zlasti prijavljeni na zavodu ali socialni znajde v polozaju, da je prisiljen sprejeti vsako delo kot suzenj ne glede na placo.

Res mi ni prav, da se daja toliko osebnih informacij okoli za doloceno delovno mesto katero v koncni fazi verjetno niti ne bom sprejel, medtem ko oni nocejo niti povedati okvirne place dokler ne sklenes pogodbe, oziroma, ko po moznosti ze delas na crno in dakas na pogodbo.

Saj, kdor zeli delati, bo delal tudi zastonj ali na crno mar ne?


Ključne besede placa, transparentnost, posteno, javno, obvezno
Kategorija: Socialne zadeve


Zadnji komentarji:

Bojč33 | 14.10.2010 | 13:59
Tudi jaz se strinjam s predlogom, drugače pa je res veliko delodajalcev v naši državi, ki so jim delavci sužnji, kdaj se bo to nehalo? Kot je danes delavec ničvreden ni bilo še nikoli!
Anti NWO | 13.09.2010 | 01:26
 
Ja upamo, da bodo res upostevali to, da se navede povsod, koliko si placan na uro, ker to bi bilo najbolj posteno, saj studenti tocno vedo, koliko bodo bili placani i se pri njih se navede menda neto na uro. prav tako bi morale biti v placilni listi navedene posebej nadure, nocno delo, delo ob praznikih, nedeljah, itd..., katero je drugace placeno.

Saj kdo bo sploh se imel druzino v taksni drzavi, ko ne moras niti prideti do svojega stanovanja, saj, ce si priden bos prisel nekje pri 30-40 letu do svojega stanovanja. Da o kriminalu ne govorimo, saj ga je prevec.
Anti NWO | 01.09.2010 | 14:38
 
SICER PA BOM MOGU NAREDITI NOV PREDLOG, KJER SE OBJAVI PLACNE URE, TAKO KOT IMAJO STUDENTJE, SAJ TAKO JE NAJBOLJ POSTENO IN TRANSPARENTNO.

Minimalna plača

Zahtevam, da se v vseh oglasih za zaposlitev objavi minimalno pricakovano placo, za normalen 40ur na teden delavnik, tako, da pod nobenim pogojem ne sme biti nizja kadar se pride na razgovor, saj se mi ne zdi prav, da vsi delodajalci prejemajo po nepotrebnem prosnje z nasimi osebnimi podatki, ter zivljenjepisi, ceprav ljudje niti ne vedo za kaksno placo se potegujejo, oziroma ali bodo bili sploh sprejeti. Vecinoma pa je odvisno itak od place, ali bo clovek sploh sprejel to delo ali ne, saj ni prav, da se clovek, zlasti prijavljeni na zavodu ali socialni znajde v polozaju, da je prisiljen sprejeti vsako delo kot suzenj ne glede na placo.

Res mi ni prav, da se daja toliko osebnih informacij okoli za doloceno delovno mesto katero v koncni fazi verjetno niti ne bom sprejel, medtem ko oni nocejo niti povedati okvirne place dokler ne sklenes pogodbe, oziroma, ko po moznosti ze delas na crno in dakas na pogodbo.

Saj, kdor zeli delati, bo delal tudi zastonj ali na crno mar ne?


Ključne besede: placa, transparentnost, posteno, javno, obvezno
joj5 | 18.08.2010 | 11:58 Prikaži
Da sama minimalna plača mora biti neto izplačilo, da brez dodatkov kot sedaj in seveda TUDI BREZ dodatka pri plači do doplačila do minimalne plače .
Da Javna podjetja Komunala izplačuje dodatek do minimalne plače , da podjetje v 55% lasti države krši pravila , ki jih je sprejala Država .
Resnično me zanima, a sploh imamo kakšno službo ki kontrolira kaj in kje sama država kot večinska lastnica krši zakaone in predpise katere sprejema ?????????

Če že prepiše zajamčeno plačo 734,.. , da potem naj bo resnično bruto plače 734,.. in dodatki še posebej............
Namreč če sam predsednik ne more preživeti z 3.002,00 eura, da kako naj preživimo ljudje z 500,.. ali manj eurov???????????
metoda | 19.10.2010 | 01:44 Prikaži
Se popolnoma strinjam: pred kratkim časom je že bila podobna tema na tem forumu 
....no, pa je bilo premalo glasov, da bi bil predlog posredovan vladi...pa bom vseeno ponovila:

Primer-varnostniki: plača za september: 176 ur rednega dela, od tega 36 nedeljskih ur in 40 nočnih ur in 25 let delovne dobe = 522€ neto! ( normalno, brez malice, vožnje in nadur, ker to ni plača)  nimam nobenga "pufa"!

bruto osnova je pa še vedno 498€?????saj, končni bruto je 734,15€, samo v tej vsoti je ves "golaž": nočne, nedeljske, delovna leta itd....