Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Študentsko delo
 
milan
Ogledov: 3953
Predlog ustvarjen 13.08.2010
Arhivirano
Zadnja sprememba 13.08.2010 11:48:46

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (7)  

Predlagam vladi,da se študensko delo obravnava kot redno in s tem,da naj zaposlenim študentom z napotnico teče delovna doba.

Vsa podjetja katera najamejo za delo študente,pa naj za študensko delo plačajo vse prispevke za socijalo,zavarovanje in za delovno dobo in seveda davek državi.

Vsak normalno razmišljajoč slovenec ve,da bi s tem dodobra napolnili tako skrahirano državno in pokojninsko blagajno!!!!

Menim,da bi s tem ukrepom marsikatero podjetje raje zaposlilo kvalificiranega delavca,kot pa sedaj,ko zaposlujejo študente,za katere ne rabijo plačevati nobenih davkov.

Ne razumem naše vlade,da na tem področju - študensko delo- ne zna istržiti nič!!!!!

Mogoče se motim,mogoče pa iz tega naslova država noče istržiti zanjo prepotrebnega denarja!

Pa še študenti bi imeli od takega ukrepa ogromno,saj bi nabrali kar nekaj delovne dobe med študijem.

Vsi pa vemo,da malo kateri študent najde delo pred 30.leti starosti. Sam imam sina,ki ima visoko izobrazbo in že dve leti neuspešno išče službo.

Pa lep pozdrav!


Ključne besede malo delo, študentsko delo
Kategorija: Socialne zadeve


Zadnji komentarji:

Anti NWO | 05.09.2010 | 22:03
 
Samo studentje se res imajo lepo. Prav bi bilo, da bi bilo studentsko delo enako rednemu, torej, da tece delovna doba, placujejo davke, itd..., saj potem bi se zaposlilo manj studentov, ker ne bi bili vec tako poceni, poleg tega, pa bi bilo res lepo biti pol vecni student:)
Darja Fekonja | 01.09.2010 | 08:41
Se strinjam, saj študentsko delo naj bi bilo delo samo v času počitnic, drugače pa naj bi delodajalci zaposlovali po pogodbah o delu, kjer bi bilo natačno opredeljeno-čas zaposlitve, število ur na dan in plača. Pa ne rabimo nobene disertacije o malem delu in podobno. LP  
čorba | 19.08.2010 | 10:56
Js bi pa rad opozoril še na nas izredne študente, ki si (z izjemo zdravstvenih in pokojninskih prispevkov) sami plačujemo to kar dobimo.
Se nas skos "pozablja" v vseh debatah o malem in študentskem delu, pa smo edini, ki damo lep kup zasluženega denarja nazaj državi!!

Drugače pa podpiram predlog, se mi zdi kriminalno da se po eni strani tako izkorišča študente, po drugi strani ga pa ful dobro skoz pridejo delodajalci...
Varnosti pa nobene - sem se poškodoval, sm dobil točno 0 eur za 3 mesce...
In mi gre na k****, ko vidim da se bo to, da so podjetja elegantno izkoriščala študente, reševalo na hrbtih le-teh.. slabše.. :/
cato | 18.08.2010 | 07:46
podpiram ta predlog, saj danes skoraj več ne moreš dobiti dela drugače kot preko študenta in tudi ti , ki ne študirajo si iščejo napotnice, da lahko sploh dobijo kakšno delo, delodajalci večina zaposlujejo le preko študenta, tako šparajo na škodo zaposlenih in države saj se s tem izognejo plačilu potnih stroškov, malice, plačilu davkov itd.., prav neverjetno je, da država ne zna pobrati denarja kjer je, koliko bi samo dobili, če bi vsi ti odvajali v pokojninsko blagajno, raje bodo podaljševali delovno dobo, ko si že tako ali tako pri 60 letih neučinkovit v večini primerih, mladi pa nimajo kaj delati, na glavo obrnjen svet, da pa ne govorimo o škodi, ki jo povzročijo, ko jim ne teče delovna doba mladi se še tega sploh ne zavedajo, država pa bi se morala in to nujno in takoj spremeniti, saj bo uničena ena cela generacija, če ne bodo ukrepali, delo je delo neglede v kakšni obliki, vsi bi morali odvajati in vse bi se moralo všteti v delovno dobo, ne pa zdaj dela študent in delavec enako delo, delavec dobi malico, potne stroške mu odvajajo za pokojnino zdravstvo , mu teče delovna doba idr. - študentu ne pripada nič drugo kot par evrov na uro, če že drugo ne je to diskriminatorno in zelo škodljivo za državo
jzidar4 | 18.08.2010 | 07:10
Če se izenačita redno in študentsko delo, potem ni prav nobene potrebe ne po študentskem delu ne po t.i. malem delu.

S predlogom se sicer povsem strinjam, kajti verjamem, da bi se le tako lahko trajno znebili vseh pijavk, ki se pitajo s študentskim denarjem.
katja | 16.08.2010 | 21:45
Vse to smo ye slisali, predebatirali, glasovali, a le prakticira se ne...

Jutri je nov dan, nov dan za zacetek cesa novega...
Pyr0Beast | 16.08.2010 | 16:09
 
Sam bi polnoma ukinil malo in študentsko delo. Preveč napak in možnosti nategovanja in izkoriščanja.

Vse to bi moralo biti enako ali rednemu delo ali delu za nedoločen čas.