Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


TD kot oblika nadomestila za invalidnost, ki nastane do 26. leta starosti
 
delakorda.marjan
Ogledov: 364
Predlog ustvarjen 21.12.2018
Konec glasovanja
Zadnja sprememba 24.12.2018 05:28:09

  Predlog   Število glasov   Komentarji (3)   Popravki predloga  

Vlada mora nujno ukrepati na področju sociale in preprečiti revščino pri invalidni mladini s priznano III. kategorijo. ZPIZ2 jih je zmetal v koš z delomrzneži, kar pa ni prav. Namesto, da se tromesečno borijo za socialni prejemek, naj vsem, ki so kot invalidi ( pa ne samo I. in II. kategorije) rojeni ali pa so postali invalidi do 26. leta ter niso uspeli zadostiti pogojem za pravico po  ZPIZ 2, država PRAVIČNO nameni neke vrste Temeljni dohodek najmanj v višini sociale. VIR SREDSTEV? Nič lažjega, prekanalizirajte sklade iger na srečo in oblikujte fond za ta namen. Pobrane davke raznih onesnaževalcev usmerite v ta fond. Denar bo.  Pa prispel  bo v roke tistih, ki so upravičeni in jim  v 21. stoletu ne bo potrebno životariti v bedi .


Ključne besede TD za invalidno mladino
Kategorija: Socialne zadeve


Zadnji komentarji:

delakorda.marjan | 24.12.2018 | 05:22
Na nek način urediti tako, da bo invalidna oseba imela neke vrste konstanten dohodek, katerega bi z morebitno zaposlitvijo dopolnila. ZDVDTP to ne omogoča, če senat invalidske komisije oceni, da je oseba zmožna delati npr. 4 ure. V kolikor službe ne dobi ( ker delodajalci odklanjajo osebe s kroničnimi obolenji) je brez prihodka. Če ima partnerja, ki ima prihodek, s katerim skupaj presegata mejni znesek, ne dobi nič. Niti socialne, niti invalidnine. Torej, ta invalidna oseba ne more brez finančne podpore partnerja niti k zdravniku. Kaj pa, če se partnerju fučka za njeno zdravje? Tako se zdravstveno stanje slabša in dokler vse ne odpove, da komisija oceni nesposobnost za delo, traja. In med tem časom naj živi kako? Da ne bomo krivični, s pomočjo trenutnega stanja urejenosti za takšne primere vendarle imamo nagrajeno rešitev, in sicer možnost ureditve kartice invalida, da lahko pod ugodnimi pogoji obiskuje - muzeje, pa še to ne vse...Se vidi, da vlada prejema povratno informacijo samo od tistih, ki jim po ZPIZ1 pripada solidno življenje in si preko raznih invalidskih društev prirejajo fine zabave. A ne bi bilo bolje, da mlada invalidna oseba prejema nek konstanten dohodek, s katerim čim dlje ohranja vsaj zatečeno zdravstveno stanje? In upa, da bo družba s svojo stopnjo razvoja končno dohitela neverjeten razvoj medicine, ki je namenjen - čemu že? 
Burek Man | 23.12.2018 | 15:10 Prikaži
U v UTD pomeni univerzalen, torej za vse. 

Kar bi vi radi, je drugačno pravilo za socialne prejemke.

In nevem zakaj nekdo na dializi ne bi mogel delat?
delakorda.marjan | 23.12.2018 | 06:48
Ker očitno širše javnosti problem ne zanima, in se država tega, da je teh primerov malo, dobro zaveda, zgleda, da za rešitev obstaja samo še zadnje (pravljično) upanje - pismo Dedku mrazu .
Verjamem, da bi širša javnost drugače reagirala, če bi bilo večkrat predstavljeno, da država podpira politiko neenakosti, ki je v praksi je videti takole:
Diagnoza odpoved ledvic, nadomestno zdravljenje - dializa, transplantacija
Po ZPIZ 1 invalidsko upokojeni primerki z invalidnino in solidno pokojnino, na drugi strani pa :
otrok, ki se je rodil z ledvično okvaro še v prejšnjem sistemu ter so mu ledvice odpovedale še pred vstopom v zavarovanje ZPIZ, mora sedaj, ko je POSTAL POLNOLETEN, iskati službo. V kolikor ne dela, saj dela s številnimi omejitvami ne dobi, mu invalidnina ne pripada, lahko pa si "privošči "socialko. Bog ne daj, da ima partnerja , ki dela in prejema plačo, v tem primeru mu ne pripada NIČ in je popolnoma odvisen od partnerja, ki je lahko ljubeč ali pa grobo agresiven. Takšen invalid nima socialne SVOBODE. Spoštovana država, a se ti zdi to pošteno? Škoda, da UN ne predlaga kakšne deklaracije še v te namene, da bi končno popravili krivičnost te (NE)ureditve v Sloveniji!
    

UTD kot vrsta nadomestila za invalidnost, ki nastane pred 27 leti


UTD kot oblika nadomestila za invalidnost, ki nastane pred 27 leti

Vlada mora nujno ukrepati na področju sociale in preprečiti revščino pri invalidni mladini s priznano III. kategorijo. ZPIZ2 jih je zmetal v koš z delomrneži, kar pa ni prav. Namesto, da se tromesečno borijo za socialni prejemek, naj se vsem, ki so kot invalidi ( pa ne samo I. in II. kategorije) rojeni ali pa so postali invalidi do 27. leta ter niso uspeli zadostiti pogojem za pravico po  ZPIZ 2, naj država PRAVIČNO nameni neke vrste Univerzalni temeljni dohodek v višini sociale. VIR SREDSTEV? Nič lažjega, prekanalizirajte sklade iger na srečo in oblikujte fond za ta namen. Pa pobrane davke npr raznih cinkarn in podobnih onesnaževalcev usmerite v ta fond. Denar bo tako prispel v roke teh, ki so upravičeni, ne pa, da nekateri iz raznih invalidskih društev in NVO veselo trošijo in to kar precej zamegljeno. IN PROSIM, NE SE VEČ HVALITI Z EVROPSKO KARTICO INVALIDOV IN JIH POŠILJATI V MUZEJE IN NA RAZSTAVE, ČE PA NIMAJO ZA STANOVANJE IN HRANO. TO JE MILO REČENO NORČEVANJE. Storite to, pravilno preusmerite denar, da boste prejeli aplavz še s strani invalidov. Tako pa vam ploskajo entitete , ki zgleda , da so na drugem planetu. 


UTD kot oblika nadomestila za invalidnost, ki nastane pred 27 leti

Vlada mora nujno ukrepati na področju sociale in preprečiti revščino pri invalidni mladini s priznano III. kategorijo. ZPIZ2 jih je zmetal v koš z delomrzneži, kar pa ni prav. Namesto, da se tromesečno borijo za socialni prejemek, naj se vsem, ki so kot invalidi ( pa ne samo I. in II. kategorije) rojeni ali pa so postali invalidi do 27. leta ter niso uspeli zadostiti pogojem za pravico po  ZPIZ 2, naj država PRAVIČNO nameni neke vrste Univerzalni temeljni dohodek v višini sociale. VIR SREDSTEV? Nič lažjega, prekanalizirajte sklade iger na srečo in oblikujte fond za ta namen. Pobrane davke raznih cinkarn in podobnih onesnaževalcev usmerite v ta fond. Denar bo.  Pa prispel  bo v roke tistih, ki so upravičeni in jim  v 21. stoletu ne bo potrebno životariti v bedi .


Ključne besede: UTD za invalidno mladino

UTD kot oblika nadomestila za invalidnost, ki nastane do 27. leta starosti

Vlada mora nujno ukrepati na področju sociale in preprečiti revščino pri invalidni mladini s priznano III. kategorijo. ZPIZ2 jih je zmetal v koš z delomrzneži, kar pa ni prav. Namesto, da se tromesečno borijo za socialni prejemek, naj vsem, ki so kot invalidi ( pa ne samo I. in II. kategorije) rojeni ali pa so postali invalidi do 27. leta ter niso uspeli zadostiti pogojem za pravico po  ZPIZ 2, država PRAVIČNO nameni neke vrste Univerzalni temeljni dohodek v višini sociale. VIR SREDSTEV? Nič lažjega, prekanalizirajte sklade iger na srečo in oblikujte fond za ta namen. Pobrane davke raznih onesnaževalcev usmerite v ta fond. Denar bo.  Pa prispel  bo v roke tistih, ki so upravičeni in jim  v 21. stoletu ne bo potrebno životariti v bedi .


Ključne besede: UTD za invalidno mladino

UTD kot oblika nadomestila za invalidnost, ki nastane do 27. leta starosti

Vlada mora nujno ukrepati na področju sociale in preprečiti revščino pri invalidni mladini s priznano III. kategorijo. ZPIZ2 jih je zmetal v koš z delomrzneži, kar pa ni prav. Namesto, da se tromesečno borijo za socialni prejemek, naj vsem, ki so kot invalidi ( pa ne samo I. in II. kategorije) rojeni ali pa so postali invalidi do 27. leta ter niso uspeli zadostiti pogojem za pravico po  ZPIZ 2, država PRAVIČNO nameni neke vrste Univerzalni temeljni dohodek najmanj v višini sociale. VIR SREDSTEV? Nič lažjega, prekanalizirajte sklade iger na srečo in oblikujte fond za ta namen. Pobrane davke raznih onesnaževalcev usmerite v ta fond. Denar bo.  Pa prispel  bo v roke tistih, ki so upravičeni in jim  v 21. stoletu ne bo potrebno životariti v bedi .


Ključne besede: UTD za invalidno mladino