Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Aktivno delovanje pri znižanju stopnje samomorov
 
tomaz1
Ogledov: 302
Predlog ustvarjen 21.11.2018
Glasovanje se zaključi 19.12.2018
Zadnja sprememba 20.11.2018 18:20:23

14 Za | 1 Proti
 
  Predlog   Število glasov   Komentarji (3)  

Slovenija spada v vrh držav po stopnji samomorov. Najmlajši zabeležen samomor pri nas je 11 letni otrok kar je grozljivo. Odmeven primer je mamica 2 otrok (najmlajši je imel 1 mesec), ki je skočila pod vlak.

Družba si zatiska oči. V tej temi se ne pogovarjamo/izobražujemo v šoli, službi, družbi in še mediji jo ignorirajo. Prav tako pa strmo narašča uporaba antidepresivov in hospitalizacij zaradi vseh psiholoških težav, ki jih imajo ljudje okoli nas.

Predlagam, da se naredi nekakšen dolgoročni načrt saj trenutno izgleda da se tej problematiki ne posveča skoraj nič. Odličen primer je kako smo se lotili varnosti v prometu, sedaj pa je potreben fokus še kje drugje.


Ključne besede
Kategorija: Zdravje


Zadnji komentarji:

Kocka | 22.11.2018 | 07:40
Glede ozaveščanja mladih oseb so v letu 2017 dijaki pri maturitetnem eseju obravnavali temo samomora, pa je v javnosti izredno odmevalo kako sporna in neprimerna tema je bila izbrana, čeprav je šlo že za polnoletne dijake ... 
bortchy | 21.11.2018 | 17:38 Prikaži
 
natanko tako. Več je samomorov kot nesreč z smrtnim izidom.
Na tem področju so globe ubijalske za banalne prekrške , tudi to je razlog samomorov. Ampak ta zadeva lahko privede tudi do umorov. lahko se zgodi da bodo  vpleteni v škodljivo zakonodajo deležni omenjenega. Sicer ne bi imel nič proti, saj je zakon na strani mafije in dobičkasrjev. Seveda se je potrebno o teh problemih začet pogovarjat in tro zelo glasno. Zato jasno podpiram ta predlog, le če ne bo v parlamentu zaradi  interesov strank in njihovih veljakov  ostala tišina na tem področju ali pa kake arhaične salomonske rešitve. Cela Slovenija je  v bistvu  bazirana naarhajiki in Salomonstvu nobene logike ali poštenja. Samo da se  država lahomno baše z denarjem revežev ne glede na vse ostalo.Taki pravo je slabši od Šeriata !
Burek Man | 21.11.2018 | 21:59 Prikaži
kake veze imajo prekrški s samomori? Ljudje se ubijajo ker ni poskrbljeno za mentalno zdravje,... če bi bili visoki davki razlog za samomore, bi v sloveniji ostal samo še javni sektor.