Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


vezava socialnih transferjev na izpolnjevanje obveznosti
 
Marko Ribič
Ogledov: 205
Predlog ustvarjen 15.11.2018
Arhivirano
Zadnja sprememba 15.11.2018 08:21:46

  Predlog   Število glasov   Komentarji (7)  

 Predlagam, da se veže prejemanje socialnih transferjev (vseh brez izjeme) na izpolnjevanje obveznosti do dela, iskanja dela in ne zavrnitve dela, ki je ponujeno upravičencu.

Obrazložitev:

Vsi transferji, tako socialna pomoč, otroški dodatki, pravica do subvencije vrtca in hrane v vrtcih in ustanovah, naj bo vezana na izpolnjevanje obveznosti vse ljudi, ki so sposobni delati (roko na srce so sposobni vsaj manjših del vsi, razen tisti, ki so res invalidi). Skratka vsak mora biti prijavljen v register iskalcev zaposlitve, vsak se mora odzvati na poziv zavoda itd. Zavod bi moral izvajati delavnice, ki bi bile vsaj enkrat do dvakrat na teden, da ljudje ne bi imeli časa delati na črno. 

Priseljenci bi morali imeti rok npr 1 leto, da se naučijo sporazumevanja v slovenskem jeziku (vezava transferjev spet na redno obiskovanje tečajev in delo, če se ga za njih najde), potem se morajo tudi vključiti med iskalce zaposlitve in ne smejo zavrniti delo, drugače so ob socialne transferje tudi njihovi otroci.

Dogaja se namreč, da starši za vrtec ne plačujejo ničesar, ker sta oba starša "brezposelna", vozijo se pa z porseji in mercedesi.  Najprej je potrebno narediti konec temu, potem pa se naj lotijo rezanja odhodkov na drugih področjih.


Ključne besede
Kategorija: Socialne zadeve


Zadnji komentarji:

klarcyt | 06.12.2018 | 13:12
Kar se tiče zgoraj napisanega se večinoma strinjam. Ljudje, ki prejemajo socialne transfere morajo biti z dokazi za to primerni, da ne bi prišlo do zlorab socialne pomoči. Vsak, ki je za delo sposoben mora iskati zaposlitev in se ne sme zanašati na socialne transfere. Lahko bi se uvedel sistem, ki bi pokazal kateri ljudje, ki so za delo sposobni ter nimajo zaposlitve se dejansko trudijo in iščejo zaposlitev ter so prijavljeni na zavod za zaposlovanje.
stefanija | 21.11.2018 | 13:10
In spet smo tam, kjer nektaeri nočejo delat in uživajo v životarjenju, ki jim je podarjeno. Dobro, da zaradi neizpolnjevanja obveznosti oseba, ki je prijavljena na zvodu za zaposlovanje že po trenutnih pravilih izgubi pravico do transeferjev, ker brez tega, da si prijavljen na zavodu za zaposlovanje na csd-ju sploh ne sprejmejo tvoje vloge. Mi lahko prosim nekdo sporoči, zakaj si vsaj ne preberete, kakšna so splošno znana pravila igre, da bi si vsaj kakšen nov kretenski predlog izmislili, ne da zahtevate že obstoječe? Mogoče veste, da na razgovorih za službo sedijo zraven tudi predstavniki z zavoda za zaposlovanje oz. socialne delavke in da zato človek ravno ne more naložit, kako ga hrbet boli, če nima kakega zdravniškega potrdila, ki ga je moral že pred razgovorom predložiti na zavodu? Sami pisci grozljive znanstvene fantastike.
Burek Man | 21.11.2018 | 14:55
Jaz sem bil na kar nekaj razgovorih v prejšnji službi, pa smo na eni strani mize sedeli samo tisti s firme, na drugi pa samo iskalec službe... nobenih predstavnikov zavoda nismo imeli zraven.

...so pa nekateri CVji že v štartu prišli taki, kot če bi jih napisal nekdo v tretjem razredu osnovne šole.. glede na napisano izobrazbo gor, bi ugibal da namerno... razen če je res toliko padel standard v nekaterih šolah
Marko Ribič | 21.11.2018 | 21:40
Take osebe oz njihovi otroci so še vedno upravičeni do brezplačnega vrtca in šolske prehrane in še in še. To ni kretenski predlog. Če te pa kdo zaposli maš pa potem itak poskusno dobo. Najslabše je če so ljudje dolgotrajno brezposelni. Si pa naj izmislijo novo obliko dela. Smeti ob cestah je preveč, zakaj jih ne bi šli pobirat. Vsak denar si je treba zaslužit.
Digifotko | 22.11.2018 | 06:32
Nikoli še na razgovorih nisem videl nikogar z zavoda, sem pa videl veliko napotenih, ki so na začetku rekli, da so prišli samo po podpis.
gepard tiger | 15.11.2018 | 17:35
Spoštovani Marko !  Tudi če zavod pošlje osebo, da naj se zglasi pri delodajalcu zaradi morebitne zaposlitve in če ta oseba noče zaposlitve, se bo ta oseba izvlekla ven na razgovoru pri delodajalcu. ( BOLEČINE V HRBTU, NE SME DVIGOVATI BREMEN ITD.) Take osebe ne bo nihče zaposlil in se bo ponovno vrnila na zavod za zaposlovanje in spet prejemala podporo od države.
Burek Man | 15.11.2018 | 22:46
Zato je boljši predlog obvezno družbenokoristno delo.. sicer težko izvedljiv, ampak bi se že nekako dalo.