Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Izplačilo posebnega dodatka za socialno ogrožene
 
SLOVENC
Ogledov: 5750
Predlog ustvarjen 28.07.2010
Arhivirano
Zadnja sprememba 28.07.2010 14:08:52

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (10)   Popravki predloga  

Predlagam vladi, da tudi letos izplača posebni dodatek za socialno ogrožene, kot je to storila lani.

Lani je ta dodatek prejelo okoli 120.000 upravičencev in sicer v znesku od 80 do 200 evrov.

Glede na to, da so ljudje še vedno socialno zelo ogroženi pričakujem, da bo vlada tudi letos izplačala ta dodatek.

 


Ključne besede posebni dodatek, vlada, socialno ogroženi
Kategorija: Socialne zadeve


Zadnji komentarji:

meri | 20.09.2010 | 21:34
 
Smo sicer socialna država vendar na dnu evropskih držav,ki smo še daleč od držav  kot npr-Nemčija,Švedska,Anglija.Sedanja višina socialnih transferjev je prenizka.Ukrepi so nujni!V dobrobit brezposelnih slovencev,da bi vsaj malo lažje živeli.Sedanje socialne pomoči pa niso pod nobenim pogojem za preživetje brezposelnega človeka, kaj šele plačilo položnic za stanovanje.V vsakem primeru mora biti človek zaposlen drugače ga povozi življenje po dolgem in počez tako je.Teh slabih 230 evrov je nek prag revšine za g. Svetlika -halo človek mora nazaj k staršem it živet pa naj bo star 35 let kruta resnica!Ko bodo naši politiki enkrat pri sebi razjasnili zadeve evropskih socialnih pomoči med državami kot sem jih že naštel pa med našo preljubo Slovenijo bodo ugotovili da smo resnično na podnu glede višine socialnih pomoči.Naše gospodarstvo je stabilno,smo iz recesije,pomagamo Grčiji itd.Zraven pa ne pomagamo najnižjemu sloju.Tuki ni pravice.Očitno bomo dajali bogatim še več in revnim vse manj.Čisti Kapitalizem vreden svojega greha.
meri | 19.09.2010 | 22:33
 
Js pa milim ,da država prepozno ukrepa ,kar nekaj zavlačujejo z to povišico socialnih pomoči.Sicer smo "socialna država"vendar na dnu evropske lestvice glede na višino socialnih pomoči.Tudi z malo višjo pomočjo kot je predvideno,bo težko živet.Zaposlitev pa ni ali pa se težko najde delo.100 tisoč brezposelnih veliko pove kako se je lahko težko preživet.Kruta resnica nas vsek ,ki smo ostali brez službe
Anti NWO | 11.09.2010 | 20:51
 
Ma dej gnila drzava, ki bo kao zvisala niti za 30% socialno, toda hkrati itak ljudem da zemraj za 30% nizjo socialno, ker kao ne zivjo sami. Prokleta drzava gnila, pa kako bi lahko clovek sploh prezivel sam z 230 ali 300€? Saj z tem denarjem komaj placa poloznice in to pod pogojem, da je lastnik stanovnja.

Pa koji kurac jih briga, ce ste vi lastnik ali ne, ce si podnajemnik sploh ne moras preziveti, ali hocejo, da prodas stanovanje in avto in ne vem se kaj? Mater to drzavo, ki se dela fina, da ki skrbi za socialo ljudi. V bistvu pa samo izkorisca najrevnejsi sloj, saj revni si ne morajo niti privosciti iti v solo, ker je predraga.

Pa da mi ne bo kdo reku, da je sola zastonj in da imajo vsi enake moznosti, ker vam se sploh ne sanja, kaj pomeni biti reven in niti imeti za jesti. In pol se pritozejute cez rome.

Se dobro, da imamo rome, ki vsaj imajo jajca se boriti za svoje pravice, ker mi slovenci smo ene picke.
roman lubec | 18.08.2010 | 11:58
Sem absolutno "ZA",vendar tudi tisti ,ki ne prejemajo  in nimajo prihodkov se naj uvrstijo na listo za pomoč.Sem namreč brezposelni in ne prejemam soc.pomoči ,ker žena presega cenzus za 30 eur.
joj5 | 18.08.2010 | 10:29
Da predlog je zelo dober, a vseeno naj vlada določi spodnji prag in da je zajamčena plača tako nizka , da prag za izplačilo mora biti neto zajamčena plača ...........
Da kljub obljubam še zmerom država na deluje in izplačuje kar tako socialne transfere in podobno.......
Marjan Bizilj | 16.08.2010 | 18:14
Če se je našel denar za Grčijo, se bo pa našel tudi za slovenske socialno ogrožene osebe.
velikimost | 12.08.2010 | 13:50
Podpiram
SLOVENC | 08.08.2010 | 17:08
Upam, da boste podprli moj predlog, da dobijo socialno ogroženi tudi letos takšen posebni dodatek. 
RJSlo | 01.08.2010 | 07:59
Jaz s centrom nimam tako slabih izkušenj. Je pa res, da se je zakonodaja zeeeelo 
zaostrila, kar po eni strani podpiram. Dokumente, potrebne za ureditev vlog na centru
tako moraš imeti ali hranjene ali jih pridobi center sam, ker sem redno obveščal center 
o potrebah pa tudi o plusih, zelo dobro poznajo moje finančno in zdravstveno stanje. 
Če pa prideš k njim z željo ali namenom skregati se za piko na i, potem verjetno ne boš uspel. Podpiram tudi prinašanje dokazil za smotrno porabo socialnih sredstev, čeprav sam nisem najbolj " ekspeditiven " ali urejen, kar se tega tiče. Pozabim pa je. 

IZPLAČILO POSEBNEGA DODATKA ZA SOCIALNO OGROŽENE

Predlagam vladi, da tudi letos izplača posebni dodatek za socialno ogrožene, kot je to storila lani.

Lani je ta dodatek prejelo okoli 120.000 upravičencevin sicer v zneskau od 80 do 200 evrov.

Glede na to, da so ljudje še vedno socialno zelo ogroženi pričakujem, da bo vlada tudi letos izplačala ta dodatek.

 


Ključne besede: posebni dodatek, vlada, socialno ogroženi
Anti NWO | 28.07.2010 | 12:40
 
Ma dej ta gnila drzava, ki samo jemlje davke in krade ljudem. Ali sploh rabimo tako drzavo? Kaj imamo od nje, saj, kadar ostanemo brez sluzbe in zares rabimo socjalno nas pol jebejo, da ki ni denarja, da nismo upraviceni, ker ali imamo prevec denarja ali, partner/ica, oziroma starsi so se zmeraj zaposleni in imajo dohodke, itd... Po 18 letu starsi niso vec dolzni prezivljati drug drugega in, ce zivita 2 osebi v skupnem gospodinjtvu in nista porocena prav tako nista dolzna prezivljati druge!!!!!

Prokleti ljudje, ki delajo tam na centrih za socjalno delo, ki sploh ne vejo, kaj pomeni biti reven. Kje sploh dobijo te ljudi in kako jih lahko zaposlijo. Jebes stopnjo izobrazbe. Za delati na taksnem delovnem mestu bi moral biti pogoj, da prihajas iz revne druzine, da imas izkusnje z revscino, ne pa, neki papeki z 7 stopnjo, kateri so jih zmeraj futrali starsi pridejo tam lepo kot gospodi in uzivajo, ko jebejo reveze u glavo.

Ko das notri vlogo in ti recejo, da dobis odgovor cez 1-2 meseca, brez nobenega potrdila, da si sploh dal notri vlogo!!!!!! Ce rabis denar rabis takoj!!!!!!!! Kadar bodo oni z taksnim ravnanjem komu ogrozili prezivetje "zivljenje", se bo mogoce kaksen clovek na vsak nacin poskusal braniti.