Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Javne place za vsa delovna mesta
Anti NWO
Ogledov: 4943
Predlog ustvarjen 27.07.2010
Arhivirano
Zadnja sprememba 27.07.2010 18:24:19

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (5)  

Zahtevam, da se naredi internet stran, kjer so tocno dolocene place za vsa delovna mesta, od cistilke, pa do predsednika SLO, ter standardne kolektivne pogodbe, seveda tudi z doloceno cifro kolektivne pogodbe za lazjo iskanje, tako, da ljudje tudi vedo kaksno placo lahko pricakujejo, ko se prijavijo na doloceno delovno mesto.

Hkrati tudi zahtevam, da se realne kolektivne pogodbe ne smejo odstopati od teh javno objavljenih na internetu in to seveda za normalno stevilo delovnih ur 40 ur na teden, saj se mi ne zdi prav, da se ljudjem prekriva kaksne place imajo nekateri, ker ocitno imajo previsoke in to zelijo prekrivati na vse nacine, medtem, ko je ves nizji sloj oskodovan za vec 100.000.000€ vsak mesec!!!!


Ključne besede transparentnost, place, posteno, javno, internet
Kategorija: Davki in finance


Zadnji komentarji:

Anti NWO | 21.09.2010 | 19:15
 
Zato, ker je tako tezko javno objaviti placo ne? No bom sel na Zavod teziti, da mi najde lepo kolektivne pogodbe in place za vsako delovno mesto, ker jaz sem tako nepismen, da ne najdem nic na internetu, saj nimam koncane pravne sole in ne vem kaj, da bom mogu jaz znati in iskati vse te zakone in clene, itd...

Sicer pa bom reku tako, da nisem jaz kriv, da ne najdem teh informacij in brez nobenih metafor, itd.., vam bom reku direkt, da ste vi krivi in slabi wed designerji, itd..., ki ne znajo narediti bolj pregledno stran, Ne vem ali so teji ljudje nesposobni ali se samo delajo?

Sicer pa kot smo napisali, bi morala biti dolocena minimalna placa brez dodatkov, itd.... Sicer pa, na naslednjih razgovorih predlagam ljudem, da se res seznanijo, kaksne so place in, ce ti delodajalec ponudi toliko nizjo place, kot bi jo moral, vi zahtevajte toliko visjo, kot bi vam pripadala.

Recimo, da je zdaj minimalna okoli 750€ in, ce vam on ponudi 600€, kar je 150€ manj, vi zahtevajte 150€ vec od 750, torej vsaj 900€, kar pa je itak se zmeraj krepko od povprecne place 1400€. Glede na to, da nam vsem nudijo tako gnile place, ki odstopajo za 800€ manj od povprecne, bi mi morali zahtevati 800€ visjo placo od povprecne, ker jaz imam ze dovolj tega nategovanja.

Torej hocem 2200€, ker si zasluzim!!!!!!! Saj to je samo 800€ vec od povprecne place. In zalostno je to, da ocitno ogromno ljudi ima take place, saj zato je povprecje tako visoko, medtem, ko ostali siromasijo v revscini kot suznji in imajo celo otroke v teji revscini, saj je znano, da revni ljudje imajo vec otrok od bogatih. Ko se bojo teji otroci uprli starsem in drzavi bo hudic.
Bogo | 18.09.2010 | 12:21
Gospoda, v šolo pejte in se lepo učite in menjate službe, pa bodo tut plače pršle - boljše seveda.
Anti NWO | 20.08.2010 | 13:27
 
http://www.durs.gov.si/si/aktualno/minim..na_placa_po_mesecih/

Sicer je pa zalostno, da v 6-10 letih se minimalna placa dvigne za 50-100%, saj inflacija je zares prevelika, sploh je pa zalostno, da ljudje vecinoma zmeraj delajo za minimalno placo, ali sem le jaz eden izmed teh osamljenih primerov? Sicer pa kdo sploh dobi povprecno placo? Kaksno izobrazbo rabis za povprecno placo? Vsako delo je castno in naj bo vsako delo posteno placano, pa naj bos bil predsednik RS ali pa cistilka. Naj bodo vse place cimblizje povprecni, saj trenutno 50-200% odstopanje od povprecne place je res nenormalno, oziroma, da ne omenimo place nekaterih sportnikov, kateri presegajo place predsednika RS....

Ljudem je treba omejiti visino place, ter visek dobicka porazdeliti med ljudmi, oziorma vloziti v razvoj podjetij, saj denar je treba deliti in si pomagati drug drugemu.
ZobnaŠčetka | 25.08.2010 | 17:06 Prikaži
mogoče pozabljaš, da živimo v kapitalizmu. Časi kjer so ljudje na tak način skrbeli druga za drugega so mimo.

A je to prav? ni! 

Dejstvo pa je, da kakorkoli že je gnila ''glava'' v tej naši Slovenjiji ima vsak, ki je marlijv iznajdljiv in se je pripravljen učiti možnost spodobno živeti. Brez nič pa žal ni nič!
IzbrisanUporabnik06 | 25.08.2010 | 19:49
Sodobna kapitalistična družba je postala žrtev posebno neumnega načina določanja hierarhije: za to je izbrala sistem, ki temelji na domnevi, da bo v primeru, »če vsakemu človeku dovolimo, da zasluži, kolikor le more, pri čemer ga omejujejo zakoni, ki prepovedujejo grobo nasilje in očitno goljufijo, bogastvo samodejno razporejeno v skladu z marljivostjo, treznostjo in splošno častivrednostjo državljanov, tako da bodo dobri obogateli in sprijeni obubožali«.

V resnici pa, pisec nadaljuje, je očitno, da si lahko vsak brezobziren, častihlepen človek »prigrabi tri ali štiri milijone funtov s prodajanjem slabega viskija ali z uskladiščenjem cele letine žita, ki ga nato prodaja po trikratni ceni, ali z urejanjem trapastih časopisov in revij, ki objavljajo zavajajoče oglase«, medtem ko se »možje, ki uporabljajo žlahtne veščine ali tvegajo svoje življenje za napredek človeškega znanja in blagostanja«, pogreznejo v revščino in pozabo.

Vodič inteligentne ženske po socializmu in kapitalizmu  (1928)
George Bernard Shaw

Iz knjige (Vale Novak)
SKRB ZA STATUS
Alain de Botton