Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Obvezna uporaba registratorjev delovnega časa v javnem sektorju
 
dronyx
Ogledov: 436
Predlog ustvarjen 07.11.2018
Odziv pristojnega organa objavljen najkasneje: 10.01.2019
Zadnja sprememba 06.11.2018 08:07:48

  Predlog   Število glasov   Komentarji (3)  
Matevž Jekovec | 07.11.2018 | 17:00
Glasujem proti, ker je ne-delavnost podrejenih (fitnes?!?) v prvi vrsti problem nadrejenih. Tudi če se registrarji uvedejo, jih bo pač "nekdo" že štempljal. Smo imeli v podjetju en tak primer in bo kolega letel na cesto, če se še kdaj kdo štemplja namesto njega. Skratka, problem je v nadrejenih.

Mimogrede, kako boste rešili delo od doma (npr. zaposleni v visokem šolstvu) in tistih na terenu (npr. inšpektorji, če štartajo zjutraj od doma direktno do stranke)?
dronyx | 07.11.2018 | 17:47
Spoštovani Matevž, sam se načeloma strinjam da je to problem nadrejenih, samo v  javnem sektorju je ponavadi tako, da si tak luksuz privoščijo lahko priviligiranci, ki pa v bistvu nimajo pravih nadrejenih. Registratorji delovnega časa morajo biti pod video nadzorom in če se ugotovi, da nekdo prisloni pet kartic svojih sodelavcev izgubi lahko tudi službo. Jaz poznam primere, ko so nekateri zaposleni zaradi tega že izgubili službo in to iz krivdnih razlogov. Sam sicer podpiram, kjer je le možno, delo od doma, saj informacijski sistem danes to z lahkoto omogoča in se lahko prihrani pri prevoznih stroških, prostoru, ogrevanju itd. Seveda pa je pri delu od doma potreben miselni preskok, ker v tem primeru je pomembno, kaj nekdo naredi, ne pa ali je bil 8 ur za pisalno mizo. Glede registracije pa seveda obstajajo tudi programske rešitve, kjer si od doma prek VPN povezan v službeno omrežje, se prijaviš v program za obvladovanje delovnega časa prek brskalnika in se registriraš. Skratka vse to se že danes da, če je volja.
pravični | 07.11.2018 | 21:48
Vem, da si vsi želimo, da bi se stvari premaknile na bolje. Ampak z registratorji ne bomo nič dosegli. Ne zagovarjam javnega sektorja, da ne bo pomote in tudi nisem tam zaposlen. Nekdo se lahko registrira in potem spi v svoji pisarni. Bisto je, da bi bilo potrebno narediti reorganizacijo celotne državne uprave in celotnega javnega sektorja, kar je v Sloveniji zaenkrat misija nemogoče. Bistvo je, da bi morali biti zaposleni UČINKOVITI. Spet pa naletimo na problem, KDO bo meril učinkovitost. Če bi to dosegli bi bilo potrebno tudi plačevanje po učinkovitosti. Potem bi se kaj hitro zaposleni zganili. Sedaj pa četudi so vseh 8 ur na delovnem mestu napišejo odločbo zadnji dan po ZUP-u, da še lovijo rok. Zakaj ne bi mogli tistega papirja napisati že tri tedne prej? Glede na vse pa je še problem, da ni pravih šefov, ki so tudi nastavljeni po različnih političnih linijah in kot taki zaščiteni, kot kočevski medvedi. "Kakšni generali, taka vojska" so nekoč rekli. V privat sektorju je drugače. Šef nadzira svoje zaposlene in jim razdeli delo. Delo se mora do roka opraviti in ne vpraša o času. Če bi se poodbno delalo v JS bi takoj imeli učinkovito opravljeno delo.