Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Brez dela ni jela
 
AnnQu
Ogledov: 1169
Predlog ustvarjen 05.11.2018
Z odzivom organa 21.01.2019
Zadnja sprememba 01.11.2018 18:32:41

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (44)  
Burek Man | 05.11.2018 | 16:08
Sem takoj za!

...ampak že čakam komentarje levičarjev o prisilnem delu in še čem hujšem...
stefanija | 07.11.2018 | 11:39 Prikaži
Kakšnem prisilnem delu? Pa kaj ti misliš, da folk noče delat? Kot prvo, če nekdo noče delat za 500 € na mesec zato ni lenuh, ampak ima pokončno držo. Očitno je pa država tam kjer je zaradi takih kot si ti, ki očitno naravnost uživate garat 8 ur na dan plus nadure, za minimalca, zraven hodite pa po pakete hrane na Karitas in na Rdeči križ, pa še na ZPM Moste greste na vsake tolk. Ker to je tebi normalno? In veš kaj, kolkerkoli, je tako izkoriščanje obupno, bi večina nezaposlenih raje imela službo, ker bi jim s tem tekla tudi delovna doba, a veš, neki, kar bojo rabili, ko bodo starejši. Jst res ne vem, od kje vam ideja, da je brezposelnim bit fajn breposelen? Če je tako prekleto fajn bit na sociali, pa tako prekleto fajn preživet na njej, dej mi razloži, zakaj taki kot si ti, ne pustite službe, ki jo imate, pa greste lepo lenarit na socialo? A? Ne štima neki ravno v tej računici, kaj?
Burek Man | 08.11.2018 | 01:08
> Kot prvo, če nekdo noče delat za 500 € na mesec zato ni lenuh, ampak ima pokončno držo. 

Dokler tisti ki dobijo 642eur mesečno plačujejo denar (posredno) temu, ki se mu za 500eur ne da delat, je ta na sociali izkoriščevalen lenuh. Če ne bi bilo teh lenuhov, bi bila lahko neto plača višja tudi pri istem brutu.

> Očitno je pa država tam kjer je zaradi takih kot si ti, ki očitno naravnost uživate garat 8 ur na dan plus nadure, za minimalca, 

Večina nas zasluži precej več kot minimalca. No.. vsaj večina sposobnih.

> zraven hodite pa po pakete hrane na Karitas in na Rdeči križ, pa še na ZPM Moste greste na vsake tolk. 

Ne gremo, ker zaslužimo zadosti, da si lahko te zadeve, in še marsikaj drugega privoščimo.

> Jst res ne vem, od kje vam ideja, da je brezposelnim bit fajn breposelen?

Jaz jih poznam iz prve roke. In take, ki se jim "ne splača" it delat, ker je lepše pri starših doma. Poznam tudi delodajalce, ki razpišejo delovna mesta, pa pride 10 kandidatov, pa lahko direktno vpraša "koliko vas je prišlo samo po podpis za zavod?", pa jih 7 dvigne roko. Videl na lastne oči. Pa ljudi, ki so študirali neko nebulozo na fdv/filofaksu/..., in jim je "pod častjo" delati karkoli drugega, vsi pa vemo, da tega, kar so oni študirali, nihče ne rabi.

> Če je tako prekleto fajn bit na sociali, pa tako prekleto fajn preživet na njej, dej mi razloži, zakaj taki kot si ti, ne pustite službe, ki jo imate, pa greste lepo lenarit na socialo? A? Ne štima neki ravno v tej računici, kaj?

Mogoče ker nismo vsi zadovoljni samo s socialo, ampak smo bolj ambiciozni od teh lenuhov in bi radi nekaj več? 

Jaz razumem, da bi nekateri zabušavali, pa da "naj država zrihta", pa "naj država plača", pa "saj je državni denar", ampak ko pogledaš koliko mora en delavec zaračunat strankam (posredno ali neposredno),  da dobi neko dostojno plačo, te kar prime srat. En inženir, za 2000eur neto, rabi zaračunat strankam 4200eur, pa s tem komaj komaj pokrije lastno plačo, seveda brez regresa, malice, prevoza, pisarne, računalnika, dopusta, bolniške, papirja, kulija, računovodstva, ipd. Zdaj, nekateri krivijo za te 2200eur izgube delodajalca (predvsem taki iz prvega stavka tega odstavka), nekateri pa pravimo, da je država prepožrešna in da preveč "kar tako" tala denar naokoli, pa naj se gre za zabušante na sociali (ki bi že itak morala biti samo za dela nezmožne), ali pa za lastne prikoritnike, pa nepotrebne zaposlene v javni upravi, itd. 
AnnQu | 10.11.2018 | 01:29 Prikaži
Čisto narobe računaš.. nevem niti kje začeti odgovor. 
1. Nikjer nisem rekla, da so vsi na socialni lenuhi (priznam pa, da sem nerodno začela sestavek in da jih je veliko)
2. Zagotovo nikjer nisem zapisala, da mora kdo delat za minimalno plačo, lahko najde službo z višjim plačilom (in ne, ni težko)
3. Ne delam za minimalno plačo. Je pa res, da ko delam pač delam (nimam čik pavzice na vsake pol ure, kot je danes popularno (pa bi jo lahko imela))
4. Osebno vem za kar nekaj različnih del, res da niso direktorska in za 3000€ neto plače, vendar so ustrezno plačana glede na vrsto dela in odgovornost. 
5. Veliko ljudi poznam, kot sem omenila, ki ne da ne delajo, temveč se s tem hvalijo in predstavijo to kot povsem logično odločitev. Na enem od razgovorov (skupinski razgovor) je moški star okoli 30 let prišel z neumitimi lasmi (to je ta trud), neprimerno oblečen, in ko je pogovor na to naneslo je omenil da je 1 leto in pol na socialni, in da njegov vsakdan je pretežno sedenje za računalnikom s slušalkami na glavi. Ter to, da vabilo na ta razgovor, dojema kot osebni dosežek/uspeh v trud, ki ga je vložil (predvidevam, da se tem misli forwarding maila). 
Strinjam se, da je na nekaterih (tudi mojem) področjih težje/težko najti delo, lahko pa najdeš delo, ki ni sicer sanjska služba, te pa preživi (nisi odvisen od ostalih (kar je moja definicija pokončne drže)) in hkrati iščeš delo na področju, ki ti bolj odgovarja, leži, je bolje plačano, bližje tvojemu domu, itd. 
Marko Skubic | 05.11.2018 | 16:33
Predlog je zanimiv, a preprostost je zelo varljiva.

Bojim se, da bi v primeru poskusa realizacije tega predloga hitro ugotovili dva problematicna elementa:

1. Stroški bi verjetno hitro narasli, saj bi sistem v ozadju potreboval širok element organizacije in nadzora, s čimer bi dobili vsaj neko zadovoljivo kakovost dela. Dodaten problem je, ker moramo tu zagotoviti delo za vse brezposelne (o tem ali je dela dovolj za vse brez da si izmišlajmo tisoč in en brezvezen poklic kasneje), kar pomeni da je med "ni sposobne bolje" in "se mu ne da bolje" dosti težja diferenciacija. Podjetje nesposobne pač odpusti, podpora tega ne more.

2. Dela in geografska razporejenost. Brezposelnost ni nujno enako razporejena enako kot zahteva po delih. Če bi želeli zadevo, ki pokrije večji del nezaposlenih, bi verjetno morali organizirati tudi transport in nastanitve (potni stroški?). Da sploh ne rečem, kaj narediti, če preprosto ne bo dovolj dela za vse brezposlene.
AnnQu | 10.11.2018 | 01:45
"Dodaten problem je, ker moramo tu zagotoviti delo za vse brezposelne (o tem ali je dela dovolj za vse brez da si izmišlajmo tisoč in en brezvezen poklic kasneje), kar pomeni da je med "ni sposobne bolje" in "se mu ne da bolje" dosti težja diferenciacija."

Na ta način, bi se ljudem bolj splačalo najti delo (kjer pomagajo tudi priporočila nadzornikov) seveda bi se lahko delo uvedlo, oz bi bilo bolj smiselno, da se uvede ljudem, ki so na socialni podpori dlje časa (sepravi se določi nek časovni mejnik (npr pol leta)). In da ljudem, ki niso po svoji krivdi ostali brez službe priložnost, da vso energijo in čas vlagajo v iskanje primerne zaposlitve. 
Sicer pa hvala, za tvoj vidik, moram priznati, da nisem predelala vseh vprašanj in možnosti.
toxico | 05.11.2018 | 19:21
To nisi lenuh ampak pameten verjemi vsakdo bi delal če bi bile normalne plače.
Burek Man | 05.11.2018 | 22:19
Saj bi bile vecje, ce ne bi toliko trgali od njih, da pokrivamo sociale.

Zarad mene ne rabijo delat, ampak tudi sociale potem ne rabijo.
Maky135 | 07.11.2018 | 07:07 Prikaži
A vi mislite, da bi bili davki kaj nižji, če bi tole uvedli? Kar sanjajte, samo še več bi šlo v žep.
JazPravim | 05.11.2018 | 22:35
Zal ze vnaprej vem, kaksen bo odgovor pristojnega urada.

Morda bi vec dosegli (ceprav dvomim), ce bi predlagali progresivno nizanje nadomestila za brezposelnost in vseh transferjev, ki se preracunavajo glede na dohodek gospodinjstva. 

Primer:

1. in 2. leto prejemanja socialne pomoci: 100% socialna pomoc in pripadajocih socialnih transferjev (otroski dodatki, drzavne stipendije itd).

3. leto: 70% socialne pomoci in izracun ostalih socialnih transferjev (otroski dodatki, drzavne stipendije) kot da bi oseba prejemala minimalno placo

4. in nadaljna let: 40% socialne pomoci in izracun ostalih socialnih transferjev kot da oseba prejema povprecno placo.

Izvzeti bi bili seveda invalidi, ker se bistveno tezje zaposlijo ali osebe, ki skrbijo za invalidnega druzinskega clana. 
gepard tiger | 06.11.2018 | 16:18
Večja neto plača vsaj 1000 evrov neto in nobeden več se ne bo izogibal dela. Tista podjetja, ki imajo nizko dodano vrednost in ne morejo zagotoviti večjih plač naj jih zaprejo čim prej, ker proizvajajo revne zaposlene.
Burek Man | 06.11.2018 | 17:03
Trenutno je veliko pomanjkanje delavcev, tako da kdor ima 5% sposobnosti, ima plačo višjo od minimalne. Sicer pa, jih nihče ne sili delat tam, vsako pogodbo o delu podpišeta spodaj dva.  Če pa se ta podjetja zaprejo, pomeni še več nezaposlenih na sociali, in še manjši neto za zaposlene.

In tudi če dvigneš minimalno plačo na 10.000eur, boš potem jokal, da je sociala prenizka, da naj bo vsaj 6000eur (ker da frizerka dobi 10.000eur plače, striženje ne bo več stalo 10eur, ampak malce več), in boš spet na istem. 
heizenberg | 07.11.2018 | 08:02
Ti najbrž živiš v neki drugi deželi, ne v Sloveniji ...
stefanija | 07.11.2018 | 11:46
gepard tiger,
ne boš verjel, ampak veliko zaposlenih bi šlo delat tudi za minimalca, da bi jim vsaj delovna doba tekla. Ampak ja, treba je povečat standard, komplet in ne samo v finančnem smislu.
JazPravim | 07.11.2018 | 22:09
stefanija: morda zato, ker se ti zaposleni zavedajo, da je v prvi vrsti vsak dolozen sam poskrbeti zase? Mene bi bilo sram, da bi lahko dobila zaposlitev in delala, pa bi me morala druzba prezivljati. Zakaj ze? Zakaj me je sosed dolzen z davki prezivljati, ce se jaz nocem zaposliti ker mi je s pod casti delati za minimalno placo? Kaj sem pa storila, da bom imela visjo, ce z minimalno nisem zadovoljna? 

Sociala bi morala biti za zdravega in za delo sposobnega izhod v sili ne pa nacin zivljenja. 
johi | 07.11.2018 | 10:53
To bi bili zavetiščarji veseli če bi bila brezposelnost velika. Vse živali bi bile sprehojene in v času gospodarske krize bi zavetišča rasla kot gobe po dežju. 
stefanija | 07.11.2018 | 11:48
Zavetišča ima že sedaj dejansko dovolj prostovoljnih sprehajalcev in pomočnikov in jih ne sprejemajo več. Razen tega tudi ne sprejmejo vsakega, ki bi si to želel početi, nenazadnje govorimo o živih bitjih, za katera je potrebno imeti nekaj znanja.
stefanija | 07.11.2018 | 11:29
Komentar je izbrisal avtor komentarja.
stefanija | 07.11.2018 | 11:29 Prikaži
Komentar je bil izbrisan.
Razlog: žaljiv komentar
JazPravim | 07.11.2018 | 22:16 Prikaži
Izbris tega komentarja je v bistvu premila sankcija. Kot neprimernega sem ga pa (vsaj) jaz prijavila, da se ne boste sprasevali, kdo je bil ta. Eno je izrazanje mnenja, drugo pa zaljenje in kletvice. Povsem lahko verjamem, da imate za seboj tezke izkusnje, a to se ne opravicuje takega nivoja. S tem samo sama sebe blatite. 

Obenem pa se tudi strinjam, da je uporaba besede lenuhov v predlogu neustrezna. Situacije so razlicne in ne moremo vseh v isti kos dajati. 
Barbara Győrfi | 08.11.2018 | 06:17 Prikaži
Razumem poanto Stefanijinega komentara, ampak če nekdo piše na takšnem nivoju, ga tudi jaz ne bi hotela zaposliti. 
Digifotko | 08.11.2018 | 17:24 Prikaži
Tole je pa primerek komentarja kakršnega lahko napiše le socialarski zajedalec
pravični | 07.11.2018 | 22:17 Prikaži
Spoštovana Anja Turinek, nimam besed. Še ena zafrustrirana ženska, ki ima sama s seboj probleme in ima največjo slovensko bolezen. Reče se ji FAUŠIJA !!!! Fauš ste ljudem, ki dobijo nekaj drobiža za golo preživetje. Več kot očitno pa je, da sploh ne poznate dejanskega stanja in vpogleda v te stvari. V našem okolju je šlo v stečaj veliko podjetje. Desetine samomorov je bilo in noben medij o tem ni nič poročal. Ženske, ki so prej delale skupaj v podjetju so si sedaj bile konkurenca in jih je po 20 šlo naenkrat na eno delovno mesto. Na koncu jih je šef podjetja nagnal in rekel, da jih ne rabi, ker že ima novega delavca. Travme so bile hude. In potem te ljudi zmerjati z lenuhi je .....nimam besed. 
Sam sem tudi, kot prostovolec v eni izmed dobrodelnih ustanov. Vidim stotine ljudi, ki so v stiski in se borijo za preživetje. In potem vidim, da nekdo te ljudi imenuje lenuhe! Spoštovana gospa Anja Turinek. Osebno poznam veliko ljudi, ki so hodili na zavod za zaposlovanje PROSIT, da jih dajo v javna dela. Odgovorili so jim, da NIMAJO POGOJEV !!!!!
Tudi stefanja in še drugi so vam veliko povedali. Tudi sam ne vem od kje vam to, da je brezposelnim lepo???! Delovna doba jim te teče, kredita ne morejo vzeti na banki in še cel kup stvari. Še ena stvar je huda. Ko določeni politiki te stvari uporabljajo za predvolilno propagando. Gre konkretno za določene politike desnice, ki so tudi vehementno udarjali po brezposelnih in njihovih rejemkih. Še posebej, ko se je vsota dvignila za nekaj eurov.  Če bi vedeli v resnici, kako se izračunava prejemek za vsako osebo in videli konkretne izračune bi bili tiho. 
Kot sem vam že omenil zgoraj sem sam pripravil nekaj ton hrane in jo pomagal razdeliti. Vidl sem ljudi, ki živijo z 180 EUR na msec. Povejte mi spoštovana gospa Anja Turinek nek recept, da ga posredujem tem ljudem, da bodo lažje preživeli. Hvala že v naprej in lep pozdrav.
TB | 08.11.2018 | 11:53 Prikaži
Poznam kar nekaj primerov, ki "vlečejo" socialno pomoč, ker imajo enega otroka, hkrati pa na črno oddajajo dve nepremičnini in samo iz tega dobijo 1200 EUR.
znalček | 09.11.2018 | 11:46 Prikaži
Če poznate take primere, je vaša dolžnost, da jih prijavite. Imetniki nepremičnin niso upravičeni do socialne pomoči.
AnnQu | 10.11.2018 | 02:35 Prikaži
Kaj je komentirala Stefanja na žalost ne vidim, ker je bil komentar izbrisan. Daleč od tega, da zavidam komurkoli. Kar ljudje naredijo/ zgradijo/si prislužijo/ (zaradi mene) zadanejo jim privoščim z vsem srcem. Ne podpiram pa ljudi, ki iščejo izgovore in krivdo v drugih, sami pa nič ne storijo, da bi se izvlekli iz (nekaterim (žal ne vsem)) neljube situacije... In tudi primer, ki ga opisuješ zgoraj ni tema pogovora, oz. na njih ni "letel" prvi stavek. Res je, da sem se bolj osredotočila na skupine ljudi, katerih zgodbe osebno poznam. Nevem pa kako bi dotičnim ljudem škodilo, da bi opravljali neko delo, ustrezno njihovim sposobnostim... Kvečjemu bi bilo manj samomorov, ker ti ljudje ne bi bili potisnjeni nekam na rob družbe, prepuščeni sami sebi, smiljenju ali žalosti. Lahko, da se motim..gre pa za nek doprinos družbi. To je moj point. Ne da naj ostanejo brez prihodka in so si sami krivi, da so ostali na cesti po propadu firme (in ostale stvari, ki ste jih uspeli izluščiti iz tega in povezovali z mojimi frustracijami, boleznimi, celo političnimi nagnjenji ?)
Burek Man | 10.11.2018 | 23:44 Prikaži
> Nevem pa kako bi dotičnim ljudem škodilo, da bi opravljali neko delo, ustrezno njihovim sposobnostim... Kvečjemu bi bilo manj samomorov, ker ti ljudje ne bi bili potisnjeni nekam na rob družbe, prepuščeni sami sebi, smiljenju ali žalosti.

Pa ne samo to, amak še bolje bi bilo zaradi socializacije in delovnih navad. Neateri ljudje ki so zdaj že po več let na sociali niso navajeni več zgodaj ustajat, hodit v službo, se družit s sodelavci, ampak nekako "zakrnijo" doma. Nikomor ne hodijo ven, ni urnika, ni ritma, ni nič. Potem, tudi ko pride priložnost za delo, je težko preiti nazaj v "delovni režim". To že vsak šolar in študent ve, kako težko je po celem poletju zabušavanja, spet sesti za knjige.
Barbara Győrfi | 08.11.2018 | 06:35
Prav ima predlagateljica, pa tudi nekateri, ki so proti predlogu. Zakaj? Ker imamo različne brezposelne. Nekateri se res trudijo in imajo smolo pri tem, nekoč sem bila tudi sama med njimi. Za tiste se prej ali slej že najde zaposlitev. Žal pa obstajajo tudi lenuhi, vem tudi za takšne. 

Če bi se res vsi brezposelni tako trudili za zaposlitev, ne vem, zakaj je potem nemogoče dobiti nekoga za vzdrževanje okolice hiše, varstvo hišnih živali, čiščenje hiše, čeprav ponudiš dobro plačilo in pogoje. Redki, ki se oglasijo, se zmenijo za delo, ko bi bilo treba priti delat, jih ni, ali pridejo dvakrat, toliko, da malo zaslužijo, nato jih delo ne zanima več, ali pa so že takoj tako čudni ali nezanesljivi, da jim ne moreš zaupati niti kamna v varstvo, kaj šele, da bi mu dal v roke škarje za živo mejo. 

Vsaj za čiščenje hiše sem našla osebo - zaposleno v Avstriji, kjer se med in mleko ne cedita več, ampak se delavce izkorišča, a ta oseba ima voljo do dela in zaslužka, zadovoljni sva obe. Žal mi je samo, da ne zmore sprevideti, da bi bila to lahko njena čisto spodobna zaposlitev, še sama bi ji pomagala iskati stranke, ne pa, da zaradi pomanjkanja poguma še vedno hlapčuje v Avstriji.

Zaradi strašanske delovne vneme slovenskih brezposelnih že dve leti ne morem iti nikamor na dopust, ker ne dobim zanesljivega in kakovostnega varstva za živali na domu (mačke niso primerne za namestitev drugje, takšne z diabetesom še manj). Ni to žalostno?

Če se brezposelni res tako grebejo za delo, ne vem, zakaj ni vsaj več električarjev, vodovodarjev, pleskarjev itd., ki jih močno primanjkuje. Še posebej tavžentkunštlerjev, saj za manjše stvari več ne moreš dobiti nikogar. Vsi bi imeli ogromno dela in hudo dober zaslužek. 
Digifotko | 08.11.2018 | 17:20
V firmi kjer sem zaposlen bi takoj zaposlili kakšnih 40 ljudi. Pa jih ni. Zato se strinjam s predlogom. In osebno poznam lenuhe, ki nočejo delati. 
Gregor Zornik | 08.11.2018 | 18:34 Prikaži
Sej sem vedel, največji lenuhi predlagajo take bedarije. Predlagateljica je ženska. Sorči. Vsi plačujemo davke, za katere pričakujemo, da bomo živeli v tej skorumpirani državi, vsaj človeku dostojno življenje. Absolutno proti. Ne vem, zakaj ni nobenega bolj pomemnega preloga, kot je naprimer sistemska ureditev preganjanja korupcije in kriminala ter zagotavljanja socialne varnosti nas vseh. Pa lep pozdrav !
AnnQu | 10.11.2018 | 00:57 Prikaži
Sepravi ker sem ženska, sem lena?  Mogoče nisi vedel, ampak vsak ima pravico/možnost podati svoj predlog za tematiko, ki se mu zdi pomembna. Tako da te vabm da ti podas predlog, ki ga predlagas v komentarju 
Gregor Zornik | 10.11.2018 | 12:16 Prikaži
Se opravičujem nikakor nisem rekel, da ker je ženska predlagateljica, da je lenuh, sploh nisem metal na nikogar take tematike, gre le za to, da taki predlogi prihajajo iz sfere predsodkov in neznanja socialne tematike.
znalček | 09.11.2018 | 11:58
Mislim, da večina tule ne loči denarnega nadomestila med brezposelnostjo od drugih oblik socialnih pomoči. Denarno nadomestilo je pravica, ki se jo pridobi z delom in za katero je posameznik plačeval med svojo zaposlitvijo. V tem primeru ne gre za zažiranje davkoplačevalcev, saj zavarovanec dobi nazaj del svojih prispevkov, ki jih vplačeval med zaposlenostjo. Pogoj, da lahko prejemaš tako nadomestilo 12 mesecev, je, da je bil delavec zaposlen vsaj 25 let. Torej v nobenem primeru ne gre za lenuhe in zajedalce.

Nekaj drugega so socialne pomoči, kjer ni pogoj pretečena delovna doba, je pa namenjena tistim, ki se niso sposobni preživljati sami (tudi brezposelni, ki to dokazujejo s prijavljenostjo na zavodu). Samo za ta del se strinjam, da je med njim kar precej takih, ki niso pripravljeni delati (ocenjujejo, da se jim ne splača, ali pa so preprosto preleni) in bi jih bilo dobro nekako aktivirati, kot predlaga predlog
Giocondos | 10.11.2018 | 19:12 Prikaži
Glasujem absolutno PROTI takšnim debilnim desničarskim predlogom. Toliko omejenega razmišljanja, da sploh ne vem kako tisti cenzorji, lektorji, kdorkoli so na tem portalu dovolijo takšne predloge !? Mislim neverjetno, kako dovolijo žalitev z " lenuhi" velikem delu populacije, ne glede iz kakšnih razlogov so prejemniki socialnih transferjev ali nadomestil, skratka denarja iz proračuna. Takšni, ki tako "razmišljajo" oziroma niso sposobni razmisleka, niso daleč od uničevalcev človeških življenj na takšen ali drugačen način, ki jih je zgodovina naravnost polna.
Burek Man | 10.11.2018 | 22:12 Prikaži
Pa zakaj? Če lahko čistilka puca wcje, in ji od njene plače trgajo za njenega soseda, ki je ta čas doma, zakaj ne bi ta sosed nekaj naredil v korist vseh?
AnnQu | 11.11.2018 | 08:11 Prikaži
Mislim neverjetno, kako dovolijo žalitev z " lenuhi" velikem delu populacije, ne glede iz kakšnih razlogov so prejemniki socialnih transferjev ali nadomestil, skratka denarja iz proračuna.

Tisti, ki želijo delat jim to tako ne bo odveč.. sem pa v prvem stavku govorila o ljudeh, ki ne želijo delat, ne o vseh prejemnikih socialne pomoči. Piše samo, da naj take ljudi nehamo (tudi finančno) podpirati. Ker biti na zavodu naj bi bil vzhod v sili, ne način življenja. 
Da si predstavljaš o kakšnih ljudeh je govora; 
1. Ej x, kaj misliš da bi lahko do penzije vlekla podporo?
2.( Preko Zavoda dobi službo.) Ja nevem, a veste jutri imam pregled pa nevem kako bo z nogo. Ker brezveze da se zdaj zaposlim, pa bi potem šel takoj na bolniško. Pa se mi ne zdi fer, boljše da počakamo še kakšen mesec... 
AnnQu | 11.11.2018 | 08:11 Prikaži
Mislim neverjetno, kako dovolijo žalitev z " lenuhi" velikem delu populacije, ne glede iz kakšnih razlogov so prejemniki socialnih transferjev ali nadomestil, skratka denarja iz proračuna.

Tisti, ki želijo delat jim to tako ne bo odveč.. sem pa v prvem stavku govorila o ljudeh, ki ne želijo delat, ne o vseh prejemnikih socialne pomoči. Piše samo, da naj take ljudi nehamo (tudi finančno) podpirati. Ker biti na zavodu naj bi bil vzhod v sili, ne način življenja. 
Da si predstavljaš o kakšnih ljudeh je govora; 
1. Ej x, kaj misliš da bi lahko do penzije vlekla podporo?
2.( Preko Zavoda dobi službo.) Ja nevem, a veste jutri imam pregled pa nevem kako bo z nogo. Ker brezveze da se zdaj zaposlim, pa bi potem šel takoj na bolniško. Pa se mi ne zdi fer, boljše da počakamo še kakšen mesec... 
flubo | 12.11.2018 | 08:59
Spoštovani prdlagatelj potem se teoretično strinjate,da bi pristali na resno operacijo četudi bi brezposelnega zdravnika prisilili,da gre delat.Ali gre tu zgolj za nekvalificirane delavce?
Burek Man | 12.11.2018 | 12:34
Operacija ni druzbeno koristno delo. In nevem koliko kirurgov pri nas "vlece socialo", da bi tak ukrep sploh bil potreben. Je pa verjetno kak doktor kake druge vede na tem spisku, ki mu je "pod castjo" delat kaj, cesar ni dolga leta studiral, pa ceprav je od starta vedel da v tej branzi ni zaposlitve, niti je ne bo. 
flubo | 13.11.2018 | 20:59
To je bilo mišljeno v prispodobi.
Digifotko | 14.11.2018 | 10:10
Nihče ga ne sili, naj gre delat. Le socialka mu ne bi pripadala. Lahko pa opravlja tudi druga dela, ki niso vezana na izobrazbo. Prostih delovnih mest je dovolj. Dokaz - uvoz delavcev z juga.
Stran:   1 2