Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Poenotenje dodeljevanja priimkov ob sklenitvi zakonske zveze
 
dronyx
Ogledov: 2451
Predlog ustvarjen 23.10.2018
Arhivirano
Zadnja sprememba 23.10.2018 12:14:59

  Predlog   Število glasov   Komentarji (16)   Popravki predloga  

Poenotenje dodeljevanja priimkov ob sklenitvi zakonske zveze

Kot sam opažam se danes zelo veliko parov ali sploh ne poroči, če pa se že poročijo pa se potem hitro tudi ločijo oziroma ne zdržijo prav dolgo skupaj. Po mojem mnenju je temu tako zato, ker si velika večina sploh ne zna poiskati ustreznega partnerja oziroma jih pri iskanju partnerjev vodi zgolj strast, ki pa ponavadi prej ko slej (slej ko prej) mine.

Moj predlog je, da se predpiše z nekim predpisom, kako se ob poroki določajo priimki zakoncev in da to ni več prepuščeno prosti izbiri, tako kot sedaj. Moja ideja je, da moški po poroki priimek obdrži, ženska pa možev priimek doda k dekliškemu. Primer:

Poročita se Janez Novak in Mojca Pokraculja. Po poroki Janez Novak ostane Janez Novak, Mojca pa je Mojca Pokraculja Novak. Genialnost te moje ideje je pa v tem, da ko se par loči in si ženska išče novega moškega že iz priimka veš, kateri po vrsti si. Torej če ima ženska že deset priimkov zelo verjetno pomeni, da se z enajstim ta niz ne bo končal in da za tabo pride tudi dvanajsti.

Odprto vprašanje je, kakšen priimek naj imajo otroci, ki se rodijo v taki zakonski skupnosti. Verjetno je najbolj smiselno da ohranijo samo priimek očeta, ker sicer bodo potem imeli že takoj v štartu dva priimka oziroma se zmeda s priimki samo še multiplicira.


Žan Dolinar | 26.10.2018 | 11:11
Sovražim feministke in jih meljem za malico. Ta predlog je glup. 
verso verso | 28.10.2018 | 23:03
Naj bo eno ime in en priimek. Oseba naj se sama odloči kateri priimek bo imela.
Stran:   1 2