Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Poloznice in rok placila.
Anti NWO
Ogledov: 6909
Predlog ustvarjen 22.07.2010
Arhivirano
Zadnja sprememba 22.07.2010 16:51:13

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (11)  

Predlagam, da se po zakonu doloci do kdaj se lahko placa poloznice, oziroma storitve, tako kot so po zakonu doloceni termini, do katerega dneva v mesecu mora clovek dobiti placo.

Hkrati pa tudi, da se doloci, da se vse poloznice poslje na isti dan, prav tako izpiske iz banke, tako, da ne rabi postarjem hoditi vsak dan po nepotrebnem po istih domovih, ter tisti dan tudi  prepovedati raznasanje reklam, da ne napolnijo nabiralnika.

Tako bi olajsali delo postarjem, hkrati tudi presparali tako na delovni sili, stroskih, ter okolju, ce se vozijo oni z motorjem, ker bi se manjkrat vozil. Ljudje pa bi imeli naenkrat vse poloznice in dolocen datum placila, ne pa, tako kot zdaj, ko dobis vsakic eno poloznico, ter se ti ne zdi smiselno hoditi na banko ali kamorkoli placati samo eno poloznico, ter cakas, da se ti jih nekaj nabere, medtem, pa kaksno kje zgubis med kupom reklam.


Ključne besede poloznice, rok, placilo, ceneje, posteno
Kategorija: Davki in finance


Zadnji komentarji:

Anti NWO | 06.12.2010 | 17:07 Prikaži
 
MA DEJ V SLOVENIJI RES POTREBUJEMO REVOLUCIJO, OZIROMA RESET, SAJ JAZ SEM TUDI ZE DOSTI CASA GOVORU O TEMU, SAJ TAKO NE GRE NAPREJ.

LJUDJE SE MORAMO BOLJ BORITI ZA SVOJE PRAVICE, SAJ TA VLADA RES NE SPOSTUJE NASIH PRICAKOVANJ. ZAKAJ JE ROK ZA PLACILO PLAC IN REGRESA DOLOCEN? ZAKAJ SO LJUDJE PRISILJENI PLACEVATI RTV PRISPEVEK, ITD... IMAM RES ZE POLNA ..... TEH NORCEVANJ IZ DRZAVLJANOV.

UPAM, DA BO WIKILEAKS KAR RESIL TO SVETOVNO PROBLEMATIKO DIKTATURE.
kawboy | 06.12.2010 | 16:22
 
Najcenejša in najboljša varianta je plačevanje preko trajnika, direktna bremenitev na računu pri banki. Nimaš letanja za vsako položnico posebej in čakanja v vrsti, pa še stroški so pri vsaki položnici definitivno nižji.
Anti NWO | 11.08.2010 | 21:54
 
Ma kaksne neumnosti govorite eni tle?

KAJ VAS MORAM NAUCITI, ZAKAJ IMAMO V SLO ZAKONE? STE KDAJ SLISALI, DA JE PO ZAKONU DOLOCENO, KDAJ MORAJO PRIVAT PODJETJA PLACATI LJUDEM DENAR, REGRES, DOPUST, MALICO, ITD...

JA TO VSE JE PO ZAKONU DOLOCENI IN NEKATERI DELODAJALCI KRSIJO ZAKONE IN DELAVKSE PRAVICE IN NA TA NACIN OSKODUJEJO DELAVCE, KAR BI MORALO BITI SMARTRANO ZELO KAZNIVO, KOT KRAJA. TOREJ NEKDO BI MORAL ODGOVARJATI ZA TE HUDE KRSITVE IN ITI TUDI V ZAPOR.

ZAKAJ PA SE DRZAVA VTIKA, KADAR JAZ UKRADEM KAJ V TRGOVINI?
cato | 28.07.2010 | 08:29
se popolnoma strinjam, tud sam sem že razmišljal o takšnem predlogu, saj ni logično, da so datumi plačila položnic različni in ko vsem že rok poteče, še ti pošljejo kakšno in moraš ponovno na pošto, možno je tudi preko bankaneta toda vsi tega ne znajo ali nočejo, saj vse sam narediš pa še plačat jim moraš resda veliko manj toda zakaj, če ti opraviš delo za njih
ssss | 28.07.2010 | 08:24
Odličen predlog - e-računi gor ali dol, e-banke gor ali dol. Vsem bi bilo v veliko olajšanje, če bi vedeli, da računi recimo pridejo 20-ega v mesecu in potem imamo 8 dni za plačilo le teh. Meni je zapopi**it, ker polovico računov dobim do 5-ega, polovico pa do 20-ega, in ker potem vse naenkrat plačam (denar okoli 20-ega) za prvo polovico že dobim opomine. 
Anti NWO | 23.07.2010 | 21:45
 
Ja nekdo bi res moral narediti izracun, koliko se izplaca tiskanje poloznic, itd..., saj vsa ta papirologija je vsekakor izguba casa, denarja, energije, itd..., ceprav masovno pride cenejse. Problem je v tem, da nimajo vsi ljudje interneta, ter prav tako ni se zadosti varno placevanje preko interneta.

Sicer pa imam se boljsi predlog in sicer, da bi drzava nam dolocene poloznice ze placala, oziroma celo vse v znesku do 200€ recimo. Aja posledicno mi lahko tudi znizajo placo za 100€, se ne bom bunil, samo, da se resimo vseh poloznic. SE POSEBEJ RTVSLO, INTERNET, katerega bi moral vsakdo imeti zastonj, KABELSKO, VODO, ELEKTRIKO, itd...

Glede na to, da vecina ljudi zivi v 2, saj sam skoraj ne moras preziveti, bi bilo dovolj, da bi vsem vzeli 100€ od place, da se placa poloznice. Koncni efekt bi bil priblizno isti, samo, da bi place zgledale nekoliko nizje in v bistvu bolj realne.

To je boljsa ideja kot uvedba  UTD. Tako bi ljudje vsaj imeli placane poloznice tudi kadar zgubijo zaposlitev in potem bi z socjalno podporo lahko imeli vsaj za hrano. Vecina stroskov je itak fiksnih in lahko bi se naredilo to izracunico in bi bili vsi zadovoljni.
Lila | 23.07.2010 | 19:28
Zahod funkcionira na e-računu, ki ga dobiš po mailu (poznam konkretno primer iz Londona, ko niti enega računa za stroške gospodinjstva ne dobijo več na papirju). Plačilo preko e-banke in to je to.
Postopek je lahko takšen, da tisti, ki še vedno želijo dobivati položnice (npr. starejši), se jim to omogoči. Ostali javimo e-mail naslov in ukinemo večino papirologije. 
Mogoče bi kdo naredil diplomo ali pa doktorat na tem koliko papirja, tiska itd. bi privarčevali na teh računih za prebivalstvo. To je lahko ključen doprinos k trajnostnemu razvoju te države. Tiskarji, prodajalci papirja, tonerjev in pošta se sicer ne bi strinjali, ker bodo utrpeli gospodarsko škodo ... ampak vsaka panoga ima cikle, ko se mora prilagoditi posledicam razvoja in to je tudi to.
Pa prosimo, da se postopka ne zakomplicira tako kot pri pravnih subjektih, ko se gremo e-podpisovanje s ključi itd.

Na tem mestu zato dajem dodatno pobudo, da se poenostavi postopek za poslovanje z e-računom za pravne subjekte in da se na novo definira kaj je v tem primeru verodostojna knjigovodska listina. Šele po tem bodo pravni subjekti to res začeli uporabljati.

blatnik | 23.07.2010 | 08:38
Baje se že uvajajo in to je edina praktična rešitev in sicer E-položnice, ki jih dobiš po pošti in potem plačaš preko klika (tako prihrraniš na papirju ter na onesnaževanju okolja s poštarskim motorjem), če pa že nimaš klika pa si položnico sprintaš in plačaš na banki.
Ariel | 23.07.2010 | 07:29 Prikaži
Predlagam še, da vlada določi, da morajo vsi ljudje zjutraj ob 6-ih srat, da bo kanalizacija obremenjena le enkrat in da ljudem čez dan ne bo treba iskati WCja. Prihranili bi tudi, ker javne zgradbe ne bi več potrebovale posebnih WCjev, saj bi ljudje veliko potrebo opravili že zjutraj ob predpisani uri.
s.e. | 11.08.2010 | 20:25 Prikaži
Točno tako, ne vem kaj ima država s položnicami od privat podjetij. Ste na glavo padli?
Anti NWO | 14.08.2010 | 16:32 Prikaži
 
Mogoce je lih to problem, ker so privat podjetja? Sicer pa ne glede na to, mislim, da bi se morala drzava se bolj vtikati v privat podjetja, saj privatniki ze tako prevec zlorabljajo svoje ime in krsijo zakone RS, ter razne ustavne pravice RS, ker mislijo, da zdaj, ko so privat zakoni RS ne veljajo vec za njih in se drzava nima pravice vtikati v njhovo delovanje.

Torej zakaj bom sploh dajal placo delvacem, pa regres, kar bo meni drzava rekla, da jim moram placati in do katerega roka v mesecu jim moram placati placo, oziroma regres.

Sklepam, da ti se nisi delal pri privatniku. Po moznosti si ti eden izmed privatnikov ali kak tajkun? Ze te slisim, kako bos reku, ne jaz sem delal pri privatniku, ki mi je krsu pravice, itd...., ja seveda. Pol mi ne bi metal taksne vn in 2x premislu, preden kaj reces.