Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Ukinitev vzdrzevalnih stroskov in narocnine
Anti NWO
Ogledov: 4786
Predlog ustvarjen 19.07.2010
Arhivirano
Zadnja sprememba 19.07.2010 01:10:16

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (3)  

Predlagam, da se ukine placevanje vzrzevalnih stroskov za elektriko, vodovod, itd..., ker ljudje bi morali placati storitev. Saj v trgovini tudi ne placujemo vzrzevlnih stroskov in ne vem se cesa, kadar kupimo kaksen proizvod, ali, kadar kupimo casopis "vzrzevanje tiskarskih strojev", ker je ze vse vsteto v ceni. In isto bi morali narediti pri elektriki in podobno. Naj se naredi tocen izracun, koliko je zares vzdrzevalnih stroskov, ter za koliko se bo podrazila elektrika na ta racun, ker ni prav, da nekdo placuje narocnino, prikljucnino in vzdrzevanje, ceprav ne porabi ne lektrike ne vode, itd..., saj ze tako imamo prevec poloznic in cas je, da se vlada malo zmiga in zacne nizati te stroske in poloznice, ker jih imamo vse prevec.


Ključne besede poloznice, transparentnost, cenejse, posteno, ukiniti, stroski, narocnina, vzdzevanje
Kategorija: Davki in finance


Zadnji komentarji:

PCer | 28.12.2011 | 13:37
Pričakovanje predlagatelja, da bi bile potem stvari cenejše, nima podlage. Dobaviteljem morajo pač cene pokriti tudi stroške vzdrževanja sistema. Anti NWO bi s svojim predlgom podražil komunalne in podobne storitve stalnim odjemalcem in zelo pocenil občasnim uporabnikom (npr. vikendašem).
To, da nas čaka elektrika na stikalu, koga prižgemo, pač nekaj stane, čeprav ga prižgemo le enkrat na leto, ali pa tudi, če ga nikoli ne prižgemo. Pač pa bi prišlo do prerazporeditve stroškov: vikendaši in drugi občasni prebivalci bi npr. plačevali zelo malo, stalni uporabniki pa bistveno več, ker bi morali pokrivati stroške pripravljenosti sistema za tiste, ki le redko rabijo elektriko, vodo, kanalizacijo in podobno. 
Se pa strinjam, da se ukine RTV prispevek, ker nas neznosno zasipajo z reklamami, kot da bi hoteli prehiteti komercialne TV.  Za kakšna dobra in konkretna poročila je pa kljub visoki naročnini treba že sedaj pogledat katero od TV sosednjih držav. 3. program naj se pa financira iz državnega proračuna, pod pogojem, da je brez reklam.
Pyr0Beast | 29.09.2010 | 05:32
 
Dober predlog.
Anti NWO | 06.08.2010 | 23:27
 
Prosim, da glasujete in komentirate tudi v sorodni temi.

Poloznice in rok placila.
http://predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/946

Drzava, bi morala res bolj vtikati prste v cene nasih poloznic, sploh, za storitve, kot so RTVSLO, katero bi morali ze zdavnaj ukiniti, saj je strosek res previsok za kaksnokoli druzino, zlasti pa za samske ali brezposelne osebe, kjer se jim unih dodatnih 10% prezivnine pozna, saj socialne pomoci so itak prenizke, sploh, ce moras placevati poloznice, saj vcasih nimas niti dovolj denarj za hrano, kaj sele za poloznice.