Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Nakup helikopterja za reševanje življenj

2652 OGLEDOV 3 KOMENTARJI

Predlagam nakup helikopterja za reševanje. Berem na rtv.si, da severovzhodni del Slovenije trenutno nima helikopterja za reševanje. S helikopterjem se zadeva dosti pohitri, sploh na odmaknjenih predelih naše drage državice.

Glede na to, da se kupuje razne neumnosti tipa 8 kolesnikov, predlagam, da se moj/naš denar usmeri v nakupe, ki so vsaj malo koristni.

16 glasov

5 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR G Gregor Kurent Golob 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • ZADNJA SPREMEMBA
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


4. 9. 2018

Odziv Ministrstva za obrambo

Helikopterska nujna medicinska pomoč (HNMP) se v Republiki Sloveniji zagotavlja skladno z veljavnimi predpisi in sklepi Vlade Republike Slovenije. Helikopterski prevozi za potrebe HNMP se izvajajo z državnimi zrakoplovi, in sicer Policije in Slovenske vojske. Vlada RS aktivno usklajuje dolgoročno ureditev in ukrepe potrebne za nemoteno izvajanje dejavnosti helikopterske nujne medicinske pomoči tako iz baze Brnik kot tudi iz baze v Mariboru.

Naj pri tem še navedemo, da je dejavnost HNMP in sekundarnih prevozov možno izvajati oziroma zagotavljati na več načinov, in sicer kot državno aktivnost z državnimi zrakoplovi, kot javno zasebno partnerstvo z najemom helikopterjev pri pravni osebi zasebnega prava ali pa kot kombinacija obeh navedenih rešitev. Odločitev o dolgoročnem načinu izvajanja dejavnosti HNMP in sekundarnih prevozov še ni bila sprejeta, zato tudi ni znano če in kdaj se bo izvedel postopek nabave novih helikopterjev, ki pa je le eden od nujnih ukrepov v primeru, da se bo dejavnost HNMP in sekundarnih prevozov izvajala z državnimi zrakoplovi.

Ker pa se zavedamo odgovornosti za zdravje in življenje državljanov pa imamo v Republiki Sloveniji dobro organizirano zunajbolnišnično nujno medicinsko pomoč, ki jo izvajajo usposobljene mobilne ekipe z reševalnimi vozili, ki že sedaj v primerih, da HNMP ni na voljo (zaradi slabih vremenskih razmer, zasedenosti ekipe HNMP ali podobno) ustrezno oskrbijo vse nujne oziroma življenjsko ogrožene paciente.

Priloge:

Popravki predloga

Verzija predloga z dne, 28. 6. 2018 | 14:13:43

Nakup helikopterja za reševanje življenj

Predlagam nakup helikopterja za reševanje. Berem na rtv.si, da severovzhodni del Slovenije trenutno nima helikopterja za reševanje. S helikopterjem se zadeva dosti pohitri, sploh na odmaknjenih predelih naše drage državice.

Glede na to, da se kupuje razne debilnosti tipa 8 kolesnikov, predlagam in jbg zahtevam, da se moj denar usmeri v nakupe, ki so vsaj malo koristni.

Komentarji