Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Spremembna protitobačnega zakona
 
starfotr
Ogledov: 1082
Predlog ustvarjen 31.08.2018
Odziv pristojnega organa objavljen najkasneje: 06.11.2018
Zadnja sprememba 27.06.2018 17:05:05

  Predlog   Število glasov   Komentarji (4)  
stefanija | 05.09.2018 | 10:24
Vse se utaplja v smeteh, krivi so pa samo kadilci? Palčke od lučk, prazne plastenke, ovitki, vse živo, to samo od kadilcev? Kajenje je vedno manj zaželjeno? Tudi nasilje je vedno manj zaželjeno, pa nekaterih to očitno ne moti. meni tudi ni všeč, ko en sosed pripali na svojem balkonu, pa se kadi direkt meni v stanovanje, sploh mi to ni všeč poleti, ko si zvečer ne želiš drugega, kot preluftat. Ampak to je en ... sosed. Kaj je pa ostalih 10 krivih? Tega, da kadijo? Ker so vsi kadilci isti? Prijazno, ni kej. A da bi pa mogoče kake izpuste, posebno v mestih, kjer so tudi lokali, direkt zraven ceste, da bi pa to uštimali, kar je neprecenljivo bolj škodljivo, tega pa ne? Naj ugibam, ste voznik avta :D No, jaz pa nisem ne voznica, pa ne kadilka, pa pravim da dajte kadilcem že 1x mir, pa se spravljajte za stvari, ki so resnično škodljive za ta svet. 
Gregor Zornik | 05.09.2018 | 15:24
Mislim aparthaid je to kar predlagate. Tobačni izdelki niso zakonsko prepovedani in uporaba njih prav tako ne. Neumnost je omejevanje uporabe in delati apartheid iz tega. Če hočete predlagajte rajši ukinitev tobačnih izdelkov na legalnem trgu, če si upate seveda.
pepelka- | 06.09.2018 | 11:07
Komentar je bil izbrisan.
Razlog: neprimeren komentar
Aneta Smagaj Nared | 06.09.2018 | 20:05
Se strinjam. Čas je, da se omeji kajenje na prostem v za to namenjene prostore. In čas bi bil, da bi kadilci spregledali, da vdihavajo več strupa kot tobaka, potlej bi lažje razumeli.
anekdota | 14.09.2018 | 13:13
 
Žalostno je, da ljudje sami sebe ne marajo in se očitno zastrupljajo.

Saj veste, kako gre tisti pregovor: "Če sebe nimaš rad, tudi drugih ne moreš imeti."
Kadilcev žal pač ne moti, da zastrupljajo druge ljudi. Izgovorov za nadaljevanje odvisnosti je vedno veliko, med katerimi je pogosto prelaganje odgovornosti.

Težko je razumeti, da tako čudovito bitje kot je človek, ni sposobno preseči tako minimalno, zares butasto obliko zasvojenosti, ki ni prav nikomur na tem planetu v korist, še najmanj pa njim samim. Kako malo človek sam sebe ceni, da gre ob vseh negativnih vplivih delovanja družbe, sam sebe še namensko uničevati. Blazno.

Alternativa kajenju je od vedno bila dihanje!

Za tiste, ki slučajno "ne morete" prenehati s kajenjem: Kako je lahko ena mala palčica strupov močnejša od vas, od vaše volje!? Malo pomislite na to.
Prenehanje kajenje a se začne v glavi! Kadar vam misli rečejo "kadil bi", misel zaznate in si rečete, da ne bi kadili, ali pa si rečete "dihal bi!". Preusmetite pozornost želje po kajenju v koristnejša opravila. Na primer v zavestno dihanje. V kolikor boste vedno poslušali glas, ki vam govori "kadil bi" in mu sledili, potem ne boste nehali kaditi. Ste človeško bitje, ki je sposobno ustvarjati veličastne stvaritve, ne pustite se mislim in navadam, ki vas porivajo v škodovanje samemu sebi in drugim. Kajenje ni nikomur v korist.