Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Popravek za uvedbo Interventni zakon za ustanovitev banke za reprogramiranje terjatev
 
rhspro
Ogledov: 889
Predlog ustvarjen 19.03.2018
Arhivirano
Zadnja sprememba 23.03.2018 20:44:00

  Predlog   Število glasov   Komentarji (3)   Popravki predloga  

V predlogu, ki ga ponovno naslavljam na vas vam pošiljam nov predlog na podlagi prejšnega predloga.

Omenjeno je bilo reprogramiranje kreditov zato sem pregledal nekaj strani ter preko interneta iskal podobno rešitev pri terjatvah.

Ugotavljam, da odkup terjatev izvaja kar nekaj podjetji vendar nikjer ni možno prodati lastnih terjatev oz. noben ne omogoča reprogramiranje nekega dolžnika. Zato v vlado pošiljam predlog za uvedbo banke, ki bi pomagala pri reprogramiranju teh terjatev. Podobno kot pri navadnih bankah vendar z izjemo, da bi država naredila banko, ki bi državljanju, ki ima več terjatev omogočilo reprogramiranje terjatev v eno samo terjatev..

S tem bi razbremenili dolžnika do te mere, da bi vse terjatve združile v en dolg ter ga s tem odrešili tudi dodatnih obresti, ki se med poplačilom izvrševanja ene terjatve povečujejo pri drugi ali več terjatvah.

S tem zakonom bi država razbremenila tudi sodišča ter preprečili nehumane odkupe terjatev, ki jih izvajajo nekatera podjetja.

Predlog, se bo v nadaljevanju dograjeval tudi z vašo podporo in nasveti.

 

 


Ključne besede pomoč kreditno nesposobnim, banka
Kategorija: Davki in finance


Zadnji komentarji:

Interventni zakon za ustanovitev banke

Sem državljan Republike Slovenije .

Na vas se obračam z predlogom, ki bi vsem državljanom Republike Slovenije omogočilo lažje življenje. Ogorčeno spremljam dogajanje v državi kjer se ne ve niti kdo pije in kdo plača. Stalno ignorirate državljane ob enem pa nič zato ne naredite. Od vlade je slišati le obljube od obljub pa se žal ne da živeti zato se obračam na vas, da vam tudi sam dam vedeti, da se obljube ne daje, če se jih tudi ne ispolni.

Že dlje časa se srečujem z enim in istim problemom. Nekoč dokaj nazaj sem si pridelal nekaj dolgov vendar mi nikakor ni mogoče teh dolgov isplačati. Banke me negirajo čeprav imam stalno službo redni prihodek a žal, če vam povem po resnici, ko plačam vse obveznosti in plačam tekoče dolgove mi ostane za preživetje manj kot 50 evrov na mesec. In najbrž nisem edini, ki se mu to dogaja.

Zato v vlado pošiljam predlog za uvedbo interventnega zakona, će ste že uvedli slabo banko, zato, da ste zaščitili lopove, ki so kradli miljone vas kot državljan Republike Slovenije predlagam, da naredite tudi banko, ki bo omogočila kredit ljudem, ki jih banke dobesedno zavračajo kljub stalni službi.

Banke omogočajo kredite za poplačilo dolgov a nobena dobesedno ne dovoli, da bi lahko združil stare terjatve ter jih v enem znesku izplačal ter plačeval nek normalni kredit, ki bi človeku omogočil vsaj življenju na pragu revčine.

 

 


Ključne besede: pomoč kreditno nesposobnim, banka
rhspro | 21.03.2018 | 20:39
Ne gre se zato, da se ne da plačat gre se zato kljub temu, da bi plačal kredita ga ne dobim. In nisem edini, čeprav imam stalno službo. Pač stare terjatve so terjatve, ki visijo banke jih vidijo kljub moji plači pa se ne hvalim nekje 910€ mesečno z malico in dodatki pa banke nočejo reprogramirati. Zato tak predlog na ravni same države, da uvedejo neko zakonodajo, ki bi kljub pufom, ki se odplačujejo omogočilo nekakšno možnost za reprogramiranje na podlagi stalne zaposlitve. Banke ne nudijo drugega kot kredit na čist račun. 
Burek Man | 21.03.2018 | 21:57
Reprogramiranje je, da stari kredit odplačuješ pod novimi pogoji (manjši obroki, dlje časa,...), ne pa, da dobiš novi kredit. 
andrejček | 21.03.2018 | 08:26
a predlagate, da ta "banka" da puf človeku, za katerega se v naprej ve, da ga ne bo mogel odplačat? Ne vem, tako sem razumel predlog.

Tudi sam imam kredit, ga težko odplačujem, vendar ga. Predlagam vam, da se dogovorite za reprogram kredita (kredit za poplačilo prejšnjega kredita s daljšo dobo odplačevanja kot jo imate sedaj, ter se vam zato obrok zniža), preverjeno v praksi, se da in ni nobenih komplikacij. Vse se da, če se hoče.