Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Povračilo stroška zobozdravstvenih ter ortodontskih storitev
 
Marko Cimperman
Ogledov: 2357
Predlog ustvarjen 16.01.2018
Z odzivom organa 23.03.2018
Zadnja sprememba 15.01.2018 21:04:23

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (1)  
Burek Man | 17.01.2018 | 01:19
Za!

Pa ne samo to, ampak tudi za vse druge postopke, ki jih niso sposobni zagotovit. Vsi nekaj govorijo o največ 30dnevnih čakalnih dobah, potem pa vse silijo v podpisovanje formularjev, da se strinjajo, da bodo čakali dlje. Na papirju vse štima, ljudje pa umirajo. Ali pa seveda, tisti, ki denar imajo, najprej plačajo zavarovanje, potem pa še polno ceno posega pri privatniku.

Torej za vse postopke, pa naj bo zobar, krvna slika, ultrazvok ali pa celo operacija, če državno zdravstvo ni sposobno zagotoviti storitve pravočasno, naj izplača ceno storitve zavarovancu, tako da oseba plača samo razliko do cene privatnika. 

Morda bi bilo to izvedljivo tudi v vsesplošnih primerih, ker tehnično gledano zzzs v vsakem primeru izplača denar za (npr.) ultrazvok, tako da ni neke razlike, a gre ta denar zasebniku ali v državno zdravstvo (razen seveda ko gre za ohranjanje monopola).

Je pa res, da bo odgovor na ta predlog tipičen v smislu "bla bla, pravilnik določa da krije samo državne zdravnike, v zakonu piše, da je to tako, in ne drugače, hvala lepa, adijo"