Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Predlog glede Zdravstvenega stanja
Pacem
Ogledov: 1297
Predlog ustvarjen 15.12.2017
Arhivirano
Zadnja sprememba 14.12.2017 13:41:30

  Predlog   Število glasov   Komentarji (3)  

Pozdravljeni,

rad bi izpostavil problem zdravstvenega sistema, ki premalo obvešča državljane o njihovem dejanskem zdravstvenem stanju.

Rešitev:

Tako kot imamo odlično sestavljen davčni sistem, ki ga pokriva Ministrstvo za finance. Vsako leto nas obvesti glede naših zasluškov in nas (pozitivno kot tudi negativno) pozove, ki plačitvi davkov. To je zelo logično, saj vsak član neke skupnosti mora prispevasti nekaj vsaj finančno podpor. Ministrstvo za zdravje bi lahko na ta način kot Furs obvešča glede financ moralo obveščati državljane o njihovem zdravstvenem stanju in jim predlagati rešitve, ki so lahko bodisi finančna pomoč bodisi soočenje s boleznijo. V primeru obveščanja državljanov ne bi bil nihče kriv, saj za posameznika odgovarjamo skupaj kot država - ne kot posamezniki.


Ključne besede Obveščanje o dejanskem zdravstvenem stanju posameznikov
Kategorija: Zdravje


Zadnji komentarji:

Burek Man | 15.12.2017 | 13:02
Če si zdrav, si zdrav in ne rabiš potrdila. Če nisi, greš k zdravniku, pa tam izveš svoje stanje. 

ne razumem zakaj bi bilo dobro, da dobiš še po pošti še od "države" to?
Digifotko | 15.12.2017 | 12:29
In od kod naj bi zdravstvo dobilo te podatke? Iz obiskov zdravnikov? Nekateri se zdravijo z domačimi zdravili, ker pač ne zaupajo zdravstvu ali jih odbijajo nemogoče čakalne dobe, bodo dobili potrdilo, da so zdravi, hipohondri, ki gredo za vsak mozolj k trem specialistom, pa bodo dobili potrdilo, da so na smrt bolni? 
Uresničitev predloga bi po moje samo dodatno obremenila zdravstveno blagajno s kupom birokratov, za zdravljenje bolnih pa bi manjkalo še več denarja.
JazPravim | 15.12.2017 | 10:46
Posameznik mora sam poznati podatke o svojem zd. stanju. Tudi ni teh podatkov tako enostavno ven potegnit kot podatkov o placi in davkih. Predlagan nacin prelaga odgovornost in obenem mocno povecuje zbirokratiziranost. Bi se mi pa zdelo dobro, da vsak posameznik na koncu leta dobi izpis - koliko je za zdr placal in koliko se je porabilo za njegovo obravnavo. Za vse. Tudi za otroke itd. Tako bi nekateri, ki placujejo zelo malo, koncno videli, da jih financirajo drugi.