Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog čaka odziv pristojne institucije

Prepoved proste prodaje nevarnih strupov

2271 OGLEDOV 4 KOMENTARJI

Zaradi pogostih zastrupitev psov in drugih živali s strupom za polže, ki ga lahko vsi kupijo v trgovinah, predlagam ostrejši nadzor nad prodajo tega nevarnega strupa. Zastrupljanje živali, tudi polžev in drugih 'škodljivcev' je tudi sicer nedopustna in kruta metoda zmanjševanja populacij, ki se je že zdavnaj ne bi smeli več posluževati. Če obstoječe, manj krute metode niso dovolj učinkovite pri odvračanju nekaterih vrst, bi se moralo več vlagati v raziskave metod, ki bodo popolnoma nadomestile uporabo takih sredstev.

Predlagam, da se kupce strupa beleži v register, se nadzira količino kupljenega strupa in se podatke o kupcih lahko uporabi v preiskavah zastrupitev s tem strupom na določenem območju. Enako predlagam za vse druge življenjsko nevarne strupe, ki so sedaj v prosti prodaji.

11 glasov

4 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Monika Koprivnikar 4 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • ZADNJA SPREMEMBA
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ROK ZA ODGOVOR

Popravki predloga

Verzija predloga z dne, 10. 12. 2017 | 16:22:54

Prepoved proste prodaje strupa za polže

Zaradi pogostih zastrupitev psov s strupom za polže, ki ga lahko vsi kupijo v trgovinah, predlagam ostrejši nadzor nad prodajo tega nevarnega strupa. Predlagam, da se kupce strupa beleži v register, se nadzira količino kupljenega strupa in se podatke o kupcih lahko uporabi v preiskavah zastrupitev s tem strupom na določenem območju. Enako predlagam za vse druge življenjsko nevarne strupe, ki so sedaj v prosti prodaji.

Komentarji