Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Odvzem vozniškega dovoljenja do plačila zapadlih prekrškov
 
Vasilij Prašnikar
Ogledov: 1184
Predlog ustvarjen 04.12.2017
Odziv pristojnega organa objavljen najkasneje: 10.02.2018
Zadnja sprememba 01.12.2017 16:32:30

  Predlog   Število glasov   Komentarji (7)   Popravki predloga  

Odvzem vozniškega dovoljenja do plačila zapadlih prekrškov

Predlagam, da se spremeni zakonodaja v smeri izterjevanja neplačanih prekrškov. Po pravnomočnosti in zapadlosti dolžnega plačila prekrškov, se vozniku - kršitelju v uradnih evidencah za nedoločen čas prekliče veljavnost vozniškega dovoljenja vse do njegovega plačila vseh zapadlih obveznosti iz tega naslova. Prekrškanjem se na ta način prepove nadaljnja vožnja v prometu, dokler nimajo plačanih svojih "grehov".

S tem država opusti represivni uklonilni zapor, razbremeni sebe in škodljive posledice neplačanih prekrškov prenese neposredne na kršitelje, ti pa naj pri sebi premislijo, koliko časa bojo odrekali plačilo.

Vožnja brez veljavnega izpita pa naj se hkrati s tem prekvalificira iz prekrška v kaznivo dejanje z zaporom do treh let.

 

Lp,

Vasilij LiLi

 


Odvzem vozniškega dovoljenja do plačila zapadlih prekrškov

Predlagam, da se spremeni zakonodaja v smeri izterjevanja neplačanih prekrškov. Po pravnomočnosti in zapadlosti dolžnega plačila prekrškov, se vozniku v uradnih evidencah prekliče veljavnost vozniškega dovoljenja do plačila vseh zapadlih obveznosti iz tega naslova. Prekrškanjem se na ta način prepove nadaljnja vožnja v prometu dokler nimajo plačanih svojih "grehov".

S tem država opusti represivni uklonilni zapor, razbremeni sebe in s tem škodljive posledice neplačanih prekrškov prenese na kršitelje, ti pa naj pri sebi premislijo, koliko časa bojo odrekali plačilo.

Vožnja brez veljavnega izpita pa naj se hkrati s tem prekvalificira v kaznivo dejanje z zaporom do treh let.

 


darko22 | 06.12.2017 | 09:03
Tukaj je predlog izredno nejasen in nasprotujoč, saj meče v isti koš vse prekrške. Meče v isti rang vožnjo v napačno smer, vožnjo pod vplivom alkohola in napačno parkiranje. Žal je takšen predlog v preteklosti pokazal, da je napačen. Če gledamo globalno in prometne ter transportno stanje vidmo, da nekateri so izključno vezani na prevozno sredstvo, da si lahko zaslužijo denar. 
Sedaj pa bi blokiral, da oseba zasluži denar in plača prekršek. Torej vidimo, da je sam predlog že v štartu popolnoma zgrešen. 

Sam osebn menim, da je rešitev na tem področju na točkah, kjer se dogajajo prekrki in je ogrožena varnost ljudi in udeležencev v prometu, da se pristopi k odpravi le teh.
pilly | 06.12.2017 | 16:29
Kaj je tukaj nejasnega in kontradiktornega. Saj če bo kazni plačal, se mu VD ne bi odvzelo in lahko normalno dela naprej.
pilly | 14.12.2017 | 11:38
V takih primerih podaš ugovor, ga podpreš z dokazi in je velika verjetnost, da bo ugovor ugodno rešen. V kolikor pa imaš enkrat kazen za plačat, jo je treba plačat in če je ne bi plačal, ti VD ne bi veljalo. Simpl ko pasulj.
bortchy | 08.12.2017 | 16:50
 
Komentar je bil izbrisan.
Razlog: žaljiv komentar
darko22 | 12.12.2017 | 13:52
Poglej. Pred nekaj dnevi sem slučajno zasledil, da nek zagnan voznik pomagal bolniku, kateri je peljal urgentno naprej k specialistu. Ker je vozilo parkiral, saj je bilo zasedeno okrog je začasno pustil in hitro pospremil starejšo gospo k specialistu. Človek je naredil dobro delo. A glej ga zlomka pri tem je v želji pomagati sočloveku v bistvu ga kaznoval redar. Ta človek je nareil prekršek. 

Ti pa sedaj hočeš, da bi takšnemu potrebno odvzeti kar vozniško in nevem kaj še vse. Tukaj smo udarili mimo na vseh področjih, ker vsi bi samo predpisovali samo kazni in nevem kaj še vse. Nihče pa ne preveri ali je bil takšen prekršek storjen namerno ali pa tudi tako, da pomagaš sočloveku. Drugi problem vidim na križiščih, kjer so vsi trije pasovi polni in gori rdeča luč. Recimo si pa prvi v vrsti in za teboj p reševalec ali pa kar dva z modrimi lučmi.  To točko še nihče si ni upal spustiti in reči, da tisti, ki stoji za zavijanje na desno lahko gre v rdečo z svemi štirimi smerniki in sprosti reševalnim vozilom nemoten prehod. Bodimo pošteni če je 10 križišč in na vseh 10 se ustavi samo za 1 minuto izgubi pri nujni medicinski pomoči 10 minut, katere pa so lahko usodne za bolnika. ZATO PREDLAGAM JAVNI IZZIV IN DEBATO NA TO TEMO. Še enkrat. prvi na semaforju mora storiti prekršek, da lahko reševalec pelje naprej. Kdor bo preštudiral in naredil simulacijo bo videl, da ni dobro metati vseh prekrškov v isti koš.
znalček | 06.12.2017 | 15:12
Saj tak, ki ne plača kazni in mu je tudi ne morejo izterjati se bo zelo verjetno požvižgal tudi na začasen odvzem. Če ga potem slučajno dobijo brez vozniške, kaj mu lahko naredijo. Odvzamejo vozilo, ampak to lahko že sedaj.
pilly | 06.12.2017 | 16:27
Sedaj mu ga ne morejo, razen v hujših primerih, vožnja brez VD, alkohol.. Če pa bi mu veljavnost VD prenehala do plačila kazni, bi pa se mu lahko vzelo vozilo, ker bi vozil brez VD.
bortchy | 08.12.2017 | 16:47 Prikaži
 
treba je še dodati da tisti kateri zaslužijo več kot 1500 evrov da se kazen zviša za 150 % in tisti z plačo od 3000 evrov za 500 % potem pa se idimo igrice ! sicer pa, kaj je za tebe prometni prekršek. Ko se peljemo morda 10 km več ti pa divjaš najverjetneje tudi za 100 km več po ulicah in naseljenih krajih daj ne mkakaj !