Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Podpora plačil preko UPN nalogov in/ali e-računov preko E-uprave
 
starfotr
Ogledov: 1697
Predlog ustvarjen 20.11.2017
Z odzivom organa 08.01.2018
Zadnja sprememba 18.11.2017 09:38:20

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (2)  
Ferenc | 29.11.2017 | 16:47
Plačevanje mesečnih stroškov in storitev brez provizije zdaj omogočajo vse mestne občine v Sloveniji in tudi nekateri manjši kraji.
 
Zakaj tega ne omogoči tudi podjetja sama (npr, SPL, idr.)? Namreč vsak evro prihranka pride prav. zakaj občanke in občani ne morejo plačati položnic SPL-u brez provizije tudi na lokaciji SPL, Malgajeva 17 (poslovna stavba SPL), kjer naj se uvede skupna blagajna, z določenim urnikom poslovanja. 
 
V času, ko radi privarčujemo vsak evro v domačem proračunu, bi bila prav gotovo dobrodošla informacija, da bi lahko določene mesečne storitve plačali brez dodatne provizije na glavni blagajni SPL, ki ta trenutek žal ne obstaja, čeprav SPL mesečno pošije svojim strankam kar precej položnic.  Ta možnost sicer že obstaja v mestnih blagajnah, ki so jih že vzpostavili v vseh 11 mestnih občinah in tudi nekaterih manjših krajih.

Hiter izračun pokaže, da je prihranek – v kolikor brez provizije plačamo le nekaj položnic mesečno – na letni ravni lahko precejšen. Seveda pa je odvisen od tega, ali storitve plačujemo na bačnem okencu, na pošti (obe storitvi sta daleč najdražji in znašata okvirno 1 evro oziroma pri višjih zneskih od 1 do 2 odstotka od skupnega zneska na položnico), preko elektronskega poslovanja ali na posebej označenih prodajnih mestih.

Vse več občin se je v zadnjih letih odločilo za projekt mestnih oziroma občinskih blagajn, kjer občanom omogočajo plačilo določenih storitev (v največji meri podjetij v javni lasti, kar pa nikakor ni pravilo) brez provizije. 
Ferenc | 29.11.2017 | 16:47
Komentar je izbrisal avtor komentarja.
starfotr | 29.11.2017 | 18:52
Ferenc, moj predlog ne rešuje vaših tegob. Gre se za to, da e-uprava ne podpira uradnega plačilnega sredstva, to je plačevanje preko UPN nalogov in/ali e-računov.

Vaše težave so izključno na vaši strani, ker niste izbrali ustrezne banke/hranilnice, ki bi vam ponudila plačevanje brez provozije. Uredite si to, ne pa jambrat, da ni blagajn. Kot, da pot in čas potrebna za plačilo na okencu sta pa zastonj.

Obstajajo take firme tudi pri nas, pozanimajte se.

Poleg tega ste proti mojemu predlogu, tako da prosim, če se vzdržite komentarjev.