Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


ARSO - meritve kakovosti zraka naj se izvajajo tudi v drugih mestih
 
verso verso
Ogledov: 2648
Predlog ustvarjen 14.11.2017
Z odzivom organa 22.01.2018
Zadnja sprememba 11.11.2017 16:37:59

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (2)  

 Naj se izvajajo meritve kakovosti zraka tudi v Ribnici, Kočevju, Novemu mestu, Dolenjskih Toplicah  in  Žužemberku.


Ključne besede meritve
Kategorija: Okolje in prostor


Zadnji komentarji:

Marko Suhadolc | 06.12.2017 | 18:32
Sedaj, ko se meritve izvajajo le v nekaterih največjih mestih se ustvarja napačna slika, da je drugje vse v redu. Zato podpiram predlog, da se meritve kakovosti zraka izvajajo tudi v drugih mestih, pa ne samo v teh naštetih mestih, ampak še mnogo drugih. 

Ampak same meritve zraka žal tega ne bodo izboljšale. Na mnogih mikrolokacijah z veliko gostoto individualnih kurišč na trda goriva je situacija danes kritična. To vemo brez meritev, vemo, ker vidimo in vohamo kaj se kuri in kadi iz dimnikov .

Država oz. vlada mora nujno čimprej na tem področju narediti red in z jasnimi predpisi in nadzorom zagotoviti ljudem pravico do kakovostnega zraka. Ne samo v največjih mestih, kot je praksa danes, ampak tudi v manjših, tudi vaseh. 

Omejili smo pravico do kajenja na javnih mestih, praktično vsak pa lahko v zrak spušča strupene dimne pline, okolica pa je prisiljena to dihati.

Zakaj moramo vedno čakati do točke, ko je že prepozno. Če drugega ne, se bodo vložki v izboljšanje zraka dologoročno obrestovali v zdravju oz. v manjših stroških za zdravstvo.
md | 15.11.2017 | 16:09
Slab predlog, ki ne bo imel uspeha. Predlagam umik in popravek.
Dobro je pripraviti argumentacijo s podatki, kje se meri sedaj, kje bi se še merilo in zakaj (primerljivo za vse pokrajine). Kaj naj se meri.