Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Dimnikarske storitve.
 
Bojan Jelen
Ogledov: 328
Predlog poslan 06.12.2017
Razprava se zaključi 20.12.2017
Zadnja sprememba 27.10.2017 11:02:00

23 Za | 1 Proti
 
  Predlog   Število glasov   Komentarji (5)  
darko22 | 12.12.2017 | 14:07
Tvoj predlog je zelo dober in rešuje več problemov naenkrat. Kot lastnik si neboš dovolil, da boš imel dimne tuljave zamazane oziroma zamašene. Zato boš tudi očistil in to takrat ko bo potrebno in ne ko bo imel dimnikar čas. 

V Svoveniji je nek drug problem in to je, da podjetniki, kateri izdelujejo certificirane in kvalitetne izdelke ne morejo prodajati. Sočasno se z čiščenjem vidi slabosti dimne naprave in tudi kurišča. Tako ob strokovni pomoči drugih lahko tudi odpravi. 

Sočasno pa je požarna varnsot tudi zagotoviljena. 
Jaz vidim problem v tem, ker ni v obvezni opremi objekta oprema za čiščenje dimnih tuljav.  Tako bi rešili veliko problemov. Upravniki objektov bi imeli natančen pregled stanja tudi dimnih tuljav, V privat objektih pa bi z tem imeli lastniki dodaten kontrolni pregled nad njihovo varnostjo.

Zato podpiram takšni predlog in mislim, da je na področju preventive potrebno pod nujno podpreti. Edino potrebno je dodatki, da je obvezna oprema tistega, kateri bo sam čistil, da ima svoja orodja in naprave.

Zato ta predlog absolutno podpiram.

Zato vidim tvoj predlog kot edino pravilen in na mestu. 
Burek Man | 12.12.2017 | 14:25
O samem predlogu nimam nekega mnenja... ampak slepo zaupat ljudem je tudi slabo. Tudi gume na avtu lahko vsak sam odpelje, kadar hoče, kamor hoče.. pa še vedno vsako leto vidimo ogromno nesreč, ker ljudje tega ne naredijo. Zaupat, da bo nekdo sam očistil dimnik, in ne prelagal na "naslednje leto" (vsako leto), je tudi precej naivno... dokler stroške zdavljenja plačujemo vsi, se pa to tiče tudi ostalih, ne samo lastnika. 
darko22 | 12.12.2017 | 15:19
Se nebi strinjal z teboj. GUME vsak raje gre menjat k vulkanizerju, ker ima vulkanizer orodja za to in tudi je cenejše, kot pa da si kupiš sam orodja.

Pri dimnikarski storitvi pa je nekaj drugega. Vsak dober gospodar ima doma sesalec za pelel, ščetko na jekleni vrvi za čiščenje dimnikov in tudi vsa orodja z katerimi očisti dimnik. Merjenje izpušnih plinov in nastavitve kurilne naprave pa zaupa strokovnjaku, kateri mu servisira kurilno napravo in mu jo nastavi za čimboljši izkoristek in vse to izda potrdilo. Vsak, k iima 5 minut časa se nebo spustil nastavljat naprave na hangetrib ali na pamet. Zato je rpavilno, da si lastniki tudi sami očistijo kurilne naprave, ker vsak lastnik bo pač porabil recimo 3x več časa, da bo delo opravil.
Zato primerjava z zamenjavo raznih gum ne moremo delati.
Burek Man | 12.12.2017 | 18:12
Seveda se gume pelje k vulkanizerju. Ampak problem je, da dosti ljudi sploh ne zamenja gum. 

Podobno bo tukaj, kjer bodo ljudje nekaj podpisali, in ne bodo čistili sploh (ali pa slabo), dokler ne bo prepozno. 
heizenberg | 13.12.2017 | 12:51
Absolutno podpiram. Svoj dimnik, ki sem ga tudi sam postavil, že vsa leta obratovnja čistim sam. Tako bo tudi v prihodnje. Pred sezono in še vmes kdaj, če bo treba. Dimnikar, ki mi ne more ali ne zna pomeriti vleka, kar je pomemben podatek pri nakupu peči, pri mojem dimniku nima kaj iskati.