Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

ilegalne gradnje

2976 OGLEDOV 9 KOMENTARJEV

Pozdravljeni

Podajam predlog, da vse ilegalne gradnje, ki so v celoti ali delno grajene na zemljiščih, ki niso v lasti graditeljev, torej, ki so zgrajene na zemljiščih drugih lastnikov-sosedov, in ki povzročjo probleme, naj se izda sklep o takojšni rušitvi. Če črnograditelj tega ne bo upošteval, naj se izvede rušitev po tretji osebi, njemu pa naj se zapleni premoženje v vrednosti opravljene rušitve ali pa prisili opravljanja dela v poplačilo.

Država mora poskrbeti in vzpostaviti določen red. Sedaj na tem področju ni nobenega reda.

25 glasov

2 glasova

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR D ds1 16 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


22. 10. 2017

Odziv Ministrstva za okolje in prostor

Objekti, ki so zgrajeni na tujih zemljiščih in je zanje predpisano gradbeno dovoljenje se ne morejo legalizirati. Če inšpektor odkrije takšen objekt in ugotovi, da ni pridobljeno predpisano gradbeno dovoljenje skladno z zakonom, ki ureja graditev objektov, izda inšpekcijsko odločbo, v kateri odredi odstranitev objekta v določenem roku. Takšen nedovoljen objekt, ki v odrejenem roku ni odstranjen, se lahko odstrani po drugi osebi, ki jo izbere inšpekcijska služba. Za stroške, ki jih ima inšpekcija v zvezi z rušitvijo, ima skladno z zakonom, ki ureja graditev objektov, zakonito zastavno pravico na vseh nepremičninah inšpekcijskega zavezanca.

Iz vsega zgoraj pojasnjenega torej izhaja, da so podani predlogi že zajeti v veljavni zakonodaji in njeno dopolnjevanje ni potrebno.

Komentarji