Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


(Raz)prodaja državnega premoženja
 
Ferenc
Ogledov: 451
Predlog poslan 29.08.2017
Glasovanje se zaključi 26.09.2017
Zadnja sprememba 24.08.2017 10:29:37

23 Za | 3 Proti
 
  Predlog   Število glasov   Komentarji (5)  

Država v tajnosti in za drobiž prodaja svoje premoženje. Tak primer je vila Tamara na Bledu, počitniški objekt policije. Varščino za nakup vile je vplačalo kar 11 dražiteljev, nazadnje pa jo je  za 451 tisoč evrov kupila družba Rastoder, v lasti »balkanskega kralja banan« Izeta Rastoder.  Komaj štiri mesece po nakupu je ta vilo začel prodajati. Pričakuje 1,3 milijona evrov – trikrat toliko, kot je zanjo na tajni dražbi iztržilo ministrstvo za notranje zadeve. To seveda še ne pomeni, da mu jo bo dejansko uspelo prodati po tej ceni. Nedvomno pa je 1,3 milijona evrov realnejša cena od tiste, po kateri jo je prodala država – to so potrdili tudi v nepremičninski agenciji Koncepti, ki posreduje pri prodaji.  Pri tem se postavlja več vprašanj. Zakaj je MNZ privolil v izkupiček, občutno nižji od dejanske vrednosti vile? Zakaj je bila dražba tajna? Zakaj je skrivnostnost prodaje sploh dopustna, ko gre za prodajo nepremičnine, ki je v lasti vseh državljanov?

Predlagam, da se v prihodnje (raz)prodaja državnega premoženja ne vrši skrivnostno. Za primer – na območju Bohinja je še kar nekaj objektov v lasti države, nekateri od njih so bili že prodani ruskim državljanom (katerim in kdaj?). 


Ključne besede prodaja državnega premoženja, vila Tamara na Bledu, Koncepti
Kategorija: Gospodarstvo


Zadnji komentarji:

Micheal Benson Benson | 18.09.2017 | 13:48
 
Da bi se pravilno predstavil, sem gospod Micheal Benson zasebni posojilodajalec, podarjam posojila z 3-odstotno obrestno mero, to je finančna priložnost na vašem vratnem koraku, hitro dobite posojilo 2017. Obstaja toliko ljudi, ki tam iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in mestom in še vedno ne morejo dobiti ene, ampak tukaj je. Možnosti financiranja na vašem vratnem koraku in kot takšne si ne morete privoščiti Zamuditi to priložnost Ta storitev je namenjena posameznikom, podjetjem, podjetnikom in ženskam ter razpoložljivosti kakršnega koli zneska po vaši izbiri za več informacij. Pišite nam po elektronski pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM
Obrazec za posojilo in ga vrnite.

Polno ime .................

Zasebna telefonska številka ................

Država ..................

Naslov ................

Država ...............

Starost ..............

Prijavili ste se prej ali ne. .............

Stanje ..............

Potreben znesek posojila. ..................

Obdobje posojila ................

Poklic .................

Mesečni prihodek .....................

V skladu s temi podatki vam bomo poslali našo soglasje s časovnim razporedom odplačil, in če se strinjate s Pravili in pogoji, boste morali pridobiti posojilo v roku, ki je bil odobren, glede na resnost, nujnost in zaupanje, ki smo vam
Čakam vaš hiter odziv.

S spoštovanjem

Micheal Benson
dules | 01.09.2017 | 21:27
NLB bo letos naredila 200 milijonov čistega dobička, vanjo smo zmetali milijarde oni bi jo pa sedaj še za "drobiž" prodali, dajo bo njen novi lastnik v nekaj letih poplačal samo z njenim dobičkom. 
bostjanu | 30.08.2017 | 12:35
Glasujem za. Sicer pa v kolikor sumite na korupcijo pri tem poslu, prijavite.
Dodal pa bi da smo Država mi vsi. Ne prodaja država. Prodaja tisti (tista politična stranka ali več njih) ki trenutno t.i. vodi državo. To da se pa vsepovprek prodaja državno premoženje za male denarje, je verjetno zato ker odgovorni na poziciji moči ne znajo ali ne zmorejo voditi take male zadeve kot je nek objekt ali firmo (seveda tudi korupcija ni izključena). To pa je lahko tudi pokazatelj koliko so ti predstavniki Države sposobni voditi državo. Ti predstavniki ki so izvoljeni s strani ljudstva.
Ferenc | 04.09.2017 | 09:30
Seveda obstajajo "sumi", le nekdo jih mora utemeljiti. Za utemeljevanje sumov pa imamo v naši dolini Šentflorjanski pristojno službo Policijo (Milice ..). Upam, da KPK  (anti.korupcija@kpk-rs.si)  bere vsebino predlogov in komentarje obiskovalcxev tega portala?  
peter i | 29.08.2017 | 17:36
 
Helios-smo tudi skoraj da podarili.
http://siol.net/posel-danes/novice/a..;japoncem-431149