Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Izvršitev obsodb
 
oxineva
Ogledov: 2202
Predlog poslan 13.04.2017
Z odzivom organa 05.06.2017
Zadnja sprememba 12.04.2017 09:36:35

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (3)  
Zelo dobro bi bilo, ko bi se dalo urediti, da bi bili obsojeni kaznovani tako, kot jim je izreklo sodišče, ne glede na bolezen, saj imajo v zaporih tudi zdravnika. Ne vem kdo vpliva za zavlačevanje, da se izognejo kazni. Pri nas je toliko goljufije in tatvin predvsem od ljudi na položajih, a na večjem položaju je, manj kazni dobi ali jo celo odnese brez nje. Če ne bi bilo toliko tega, bi verjetno res lahko imeli drugo Švico, ki nam je bila ob plebiscitu obljubljena. Nekako pa menda vendarle vlada lahko vpliva na to in ne, da je potrebno predlagati še kam drugam.
Ključne besede
Kategorija: Davki in finance


Zadnji komentarji:

opazovalka | 14.04.2017 | 12:50
Saj vemo kdo odloča: odločata denar in poznanstva! Veliko je tudi primerov ko beremo, da so bili obsojenci (ne glede na zdravstveno stanje) predčasno izpuščeni. Zakaj? Če sodišče pretehta vse dokaze kako lahko potem neka komisija v zaporu obsojenca pomilosti? 
DavidS | 13.04.2017 | 11:09
Meni osebno je najbolj logičen sistem, ki je v veljavi marsikje v tujini - po izreku obsodilne sodbe gre obsojenec takoj v zapor na prestajanje kazni.

Kot piše že v predlogu, mu je v zaporu omogočena enaka zdravniška oskrba (ali celo boljša) kot doma, zato razen v primeru hospitalizacije ni zdravstvenega razloga za odlog kazni.
Sony Globokar | 23.04.2017 | 13:18
V primeru hospitalizacije prevzamejo njegovo varovanje v bolnišnici pravosodni policisti in se mu bivanje v bolnišnici všteva v kazen. Gospod je torej tretiran kot da je na prestajanju zaporne kazni kar je tudi edino pravilno.

Spominjam se nekega pripadnika romske narodnosti kateremu pred leti niso prekinili prestajanja zaporne kazni navkljub transplantaciji ledvic in na koncu dejanski odpovedi ledvic in s tem dializi (so ga vozili na dializo). Ko je za prekinitev zaprosil neki avtoprevoznik, tihotapec s prepovedano drogo (srčne težave), je slednje dosegel brez problema. Zapora menda po tistem ni več videl od znotraj.

Različna merila za različne ljude!