Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Obvezna navedba zneska plače v oglasih za delo

4532 OGLEDOV 22 KOMENTARJEV

Predlagam, da se v oglasih za zaposlitev določi obvezna navedba razpona bruto mesečne plače. Delodajalci pogosto manipulirajo z bodočimi sodelavci, na razgovoru za zaposlitev ocenijo, koliko lahko pritisnejo na kandidata. Pogosto bi si bodoči sodelavec lahko prihranil čas in pot, če bi ocenil, da je plačilo prenizko in nima interesa delati za takšen denar. Sicer je podoben sistem že uveden v Avstriji, prav tako se je na Facebook skupini "Slovenski developerji" vpeljalo to pravilo in uspešno deluje.

47 glasov

4 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR T trstenjak 8 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


27. 6. 2017

Odziv Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

V skladu s splošno ureditvijo v Zakonu o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 21/13, 78/13 popr., 47/15 - ZZSDT, 33/16 - PZ-F, 52/16 in odl. US, v nadaljevanju ZDR-1) mora delavec, ki sklene pogodbo o zaposlitvi, izpolnjevati predpisane, s kolektivno pogodbo ali splošnim aktom delodajalca določene oziroma s strani delodajalca zahtevane in objavljene pogoje za opravljanje dela (22. člen). Tako mora delavec, ki sklene pogodbo o zaposlitvi izpolnjevati minimalni pogoj starosti, ki ga določa ZDR-1 v 21. členu (15 let), ter druge pogoje, ki jih je delodajalec na podlagi akta o sistemizaciji objavil v objavi prostega delovnega mesta.

V skladu z Direktivo Sveta EGS 91/533/EGS o obveznosti delodajalca, da zaposlene obvesti o pogojih, ki se nanašajo na pogodbo o zaposlitvi ali delovno razmerje, mora delodajalec pred sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi izbranega kandidata seznaniti z delom, pogoji dela ter pravicami in obveznostmi delavca in delodajalca, ki so povezane z opravljanjem dela, za katero se sklepa pogodba o zaposlitvi (sedmi odstavek 28. člena). Pri tem velja izpostaviti, da je določilo o znesku osnovne plače delavca, ki mu pripada za opravljanje dela po pogodbi o zaposlitvi ter o morebitnih drugih plačilih obvezna sestavina pogodbe o zaposlitvi (prvi odstavek 31. člena), delodajalec pa mora delavcu izročiti pisen predlog pogodbe o zaposlitvi praviloma tri dni pred predvideno sklenitvijo, pisno pogodbo o zaposlitvi pa ob njeni sklenitvi.

V zvezi z izpostavljenim predlogom lahko ugotovimo, da delodajalcem v Republiki Sloveniji ob objavi oglasa za delo ni treba navesti podatka o plači. Presoji delodajalca je torej prepuščeno, ali bo višino plače (izhodiščno ali v razponu) navedel že v naprej v oglasu ali pa bo to dokončno določil v pogajanjih z izbranim kandidatom in vnesel v pogodbo o zaposlitvi. V praksi je opaziti, da delodajalci v samih oglasih plač ne izpostavljajo oziroma jih redko navajajo. Menimo, da je navajanje višine plače v oglasu poleg same vsebine dela, delovnega okolja in odnosov v podjetju lahko dodaten motivacijski dejavnik. Navedba višine plače ima svoje prednosti predvsem za iskalce zaposlitve, ki s tem pridobijo več informacij na podlagi katerih lahko sprejmejo odločitev glede morebitne prijave na prosto delovno mesto, kot tudi za delodajalce, predvsem pri iskanju kadrov s specifičnimi znanji, saj tako dobijo kandidate, ki so zadovoljni s ponujenim plačilom. Po drugi strani pa delodajalci v praksi nočejo v naprej »razkrivati« plače, saj imajo na ta način več maneverskega prostora pri izboru ustreznega kandidata predvsem v primerih, kadar gre za oglaševanje delovnih mest, na katera je pričakovati velik odziv.

Upoštevaje zakonsko ureditev, ki prepušča delodajalcu odločitev o tem, ali bo v javni objavi prostega delovnega mesta navedel tudi višino plače (izhodiščno ali v razponu) in ki je skladna z mednarodnimi dokumenti in dejstvo, da naveden predlog ni bil izpostavljen v okviru usklajevanj med socialnimi partnerji pri pripravi ZDR-1, menimo, da je veljavna zakonska ureditev ustrezna.

Priloge:

Komentarji