Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Sprememba zakona za kategorijo A1, A2 in A (neomejeno)
 
jan drhar
Ogledov: 2161
Predlog poslan 04.04.2017
Z odzivom organa 30.01.2018
Zadnja sprememba 03.04.2017 17:55:56

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (5)   Popravki predloga  

Predlagam spremembo za kategorijo (A) motornih koles. Moj predlog je, da se ponovno določijo pogoji za pridobitev vožniškega dovoljenja kategorije A2. 

Sedaj je za prestop iz kategorije A1 (125ccm), v kategorijo A2 potrebno ponovno polagati izpitno vožnjo. Z spremembo pa bi lahko omogočili avtomatski prestop iz kategorije A1 v kategorijo A2 po naprimer 2 dveh letih od opravljene kategorije A1. Kot pogoj za avtomatski prestop iz A1 v A2, bi lahko bil, da voznik nesme imeti kazenskih točk. Seveda pa bi moral vsak imetnik kategorije A2, po določenem času opraviti program varne vožnje. 

Pridobitev kategorije A (neomejeno), pa bi lahko ostala nespremenjena in bi vsak, ki bi hotel imeti to kategorijo moral ponovno opravljati izpitno vožnjo.


Ključne besede Kategorija (A) - motorna kolesa
Kategorija: Promet


Zadnji komentarji:

Zdravko Balorda | 06.04.2017 | 09:22
Nobenega treninga varne vožnje. Ti treningi naj bodo prostovoljni. Bi pa za prehod na A2 dal starostno mejo recimo 22 let..
taubi1 | 05.04.2017 | 08:14
Razloži ti tvoj predlog!
Vem kako položiš izpitno polo na mizo, tudi kako položiš motor na tla.Kako in kam zavraga pa lahko položiš izpitno vožnjo?
jan drhar | 05.04.2017 | 16:26
Ko opraviš izpit za kategorijo A1 in če želiš po dveh letih imeti izpit za kategorijo A2, moraš ponovno opravljati vožnje pri avtosoli in izpitno vožnjo... Z polaganjem izpitne vožnje sem mislil na ponovno opravljanje le te... 
5r | 04.04.2017 | 12:45
Če bi že bil avtomatski prestop po 2 letih, bi kot kriterij zraven točk, potrebno opraviti trening varne vožnje z kategoriji primernim motorjem. Ne pa tako kot je v predlogu navedeno. Enako bi lahko veljalo za prehod v A. S tem bi se stroški nekoliko znižali. :) Vprašanje pa je kje in s kom bi trenirali, da bi potem zvozili poligon.
jan drhar | 05.04.2017 | 16:36
Glede treninga varne vožnje se povsem strinjam... Torej bi lahko avtosole uvedle taksen tecaj na poligonih in bi npr. "izpitno voznjo" opravljal le na poligonu, da se komisija prepriča, da si zmožen obvladovati težje motorno kolo..

Predlog sem objavil zato, saj se mi zdi nesmiselno opravljati ponovne ure pri avtosoli in izpitno vožnjo za prehod med omenjenima kategorijama.. Sicer pa dvomim, da bo sprememba sprejeta, saj vsi želijo od državljanov potegniti čim več denarja.. :)

Sprememba zakona za kategorijo A1, A2 in A (neomejeno)

Predlagam spremembo za kategorijo (A) motornih koles. Moj predlog je, da se ponovno določijo pogoji za pridovitev vožniškega dovoljenja kategorije A2. 

Sedaj je za prestop iz kategorije A1 (125ccm), v kategorijo A2 potrebno ponovno polagati izpitno vožnjo. Z spremembo pa bi lahko omogočili avtomatski prestop iz kategorije A1 v kategorijo A2 po naprimer 2 dveh letih od opravljene kategorije A1. Seveda pa bi moral zato vsak imetnik kategorije A2, po določenem času opraviti program varne vožnje.

Pridobitev kategorije A (neomejeno), pa bi lahko ostala nespremenjena in bi vsak, ki bi hotel imeti to kategorijo moral opraviti ponovno izpitno vožnjo.


Ključne besede: Kategorija (A) - motorna kolesa