Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

cestnina skozi mesto

3378 OGLEDOV 22 KOMENTARJEV

Ne vem ali sem neumna jaz ali kdo drug.Pri vožnji skozi Maribor- natančno s predela Tezno do Melja potrebuješ vinjeto.Kot vsi vemo poteka avtocesta proti Šentilju dober kilometer vstran.

Na omenjenem odcepu ceste je celo omejitev hitrosti in ne takšna kot je za avtoceste.Torej moramo Mariborčani za vožnjo v mestu imeti vinjete????

Vem ,da s tem vprašanjem nisem odkrila nič novega vendar ali ni vredno pametnega razmisleka odgovornih???????

13 glasov

0 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR G gorjatan 5 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


28. 3. 2017

Odziv Ministrstva za infrastrukturo

Problematiko cestninjenja hitre ceste skozi Maribor poznamo zelo dobro, saj smo v preteklosti že prijemali podobne pobude za izvzem tega cestnega odseka iz vinjetnega sistema cestninjenja. Čeprav vaš primer ne gre enačiti s situacijo na območju predora Markovec, pa so seveda ob odločitvi DARS d.d. glede hitre ceste na Primorskem ponovno postale aktualne zahteve drugih lokalnih skupnosti, zainteresirane javnosti in posameznikov.

Ker ima upravljavec ceste v skladu z Uredbo o cestninskih cestah in cestnini (Uradni list RS, št. 77/16) pristojnost to zadevno odločati, je potrebno tovrstne pobude nasloviti na njihov naslov. Vsekakor pa velja, da je potrebno izpolnjevati, po našem mnenju zelo stroge kriterije, da je vloga lahko pozitivno rešena.

Priloge:

Komentarji