Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


nadomestilo za telesno okvaro
 
gorjatan
Ogledov: 2478
Predlog poslan 23.01.2017
Z odzivom organa 17.05.2017
Zadnja sprememba 23.01.2017 12:33:59

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (2)  
Alenka Hlep | 26.01.2017 | 17:01
Podpiram predlog, ker gre po mojem mnenju za diskriminacijo. Invalidske pokojnine so že tako ali tako sramotno nizke, pri čemer se poudarja, da tisti, ki smo upokojeni pred dopolnitvijo polne delovne dobe, nismo prispevali toliko v proračun, pozablja pa se, da to nikakor ni po naši krivdi in bi bili vsi raje zdravi in zaposleni. Pa žal ne (z)moremo. Zneski pokojnin pa so tako nizki, da niti z nadnaravnimi finančnimi sposobnostmi s takimi zneski ne more preživeti nihče, če nima še koga, ki ga finančno podpira. Pri tem je še dodatno oteževalna okoliščina, da imamo velikrat mladi invalidi družine in otroke, ki nenadoma pristanejo v veliko slabšem položaju - starši zbolijo ali se poškodujejo, finančna situacija pa se zaradi nizkih invalidskih pokojnin lahko drastično poslabša.

Pri telesni okvari pa smo še dodatno nepravično v podrejenem položaju. Čeprav je naša življenjska realnost enaka, čeprav so posledice enake, nismo enakovredni, ker naše pođkodbe niso posledica delovne nesreče. Ali zato kaj lažje živim s 70 % TO kot nekdo, čigar enako visoka TO je posledica poškodbe pri delu, pa menda ni vprašanje. Telesna okvarja je telesna okvara in posledice za življenje so enake za vse. 
toxico | 18.05.2017 | 21:59
mene boli hrbet in cela desna noga samo zato ker je šef reku a ne gre hitreje sem cel dan  prekladal mokre plohe 25cm za 465€ bruto