Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


nadomestilo za telesno okvaro
 
gorjatan
Ogledov: 2661
Predlog poslan 23.01.2017
Z odzivom organa 17.05.2017
Zadnja sprememba 23.01.2017 12:33:59

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (2)  

 Leta 2012 je z zujf-om2 ukinjeno izplačevanje naomestil za telesno okvaro,ki ni posledica nesreče pri delu.Sedaj se zujf v mnogočem ukinja oz.spreminja-na tem področju pa nič.

Sama sem invalidsko upokojena z 28.8.2008 -invalid i.kategorije-torej je bila prisotna-in še je tudi telesna okvara kot vzrok.To sem si sama morala urediti,vendar prepozno-vložila sem zahtevek 1.1.2013.in obila priznano 60%telesno okvaro.Nadomestila pa ne.

Mislim, a so meni in podobnim kršene človeške pravice,saj smo tudi taki zboleli med opravljanjem dela in nismo v enakopravnem položaju s tistimi,ki nadomestilo prejemajo.Ali nismo dovolj kaznovani že z izredno nizkimi pokojninami,delati ne moremo in ne smemo, tako da dodatni zaslužek ni mogoč.Kriti moramo tako dopolnilno zavarovanje kot tudi doplačila za zdravila,ki jih nujno potrebujemo.

Ali bo vlada storila tudi kaj na tem področju in nas izenačila.

Tanja Pekič Gorjanc


Ključne besede
Kategorija: Socialne zadeve


Zadnji komentarji:

toxico | 18.05.2017 | 21:59
mene boli hrbet in cela desna noga samo zato ker je šef reku a ne gre hitreje sem cel dan  prekladal mokre plohe 25cm za 465€ bruto 
Alenka Hlep | 26.01.2017 | 17:01
Podpiram predlog, ker gre po mojem mnenju za diskriminacijo. Invalidske pokojnine so že tako ali tako sramotno nizke, pri čemer se poudarja, da tisti, ki smo upokojeni pred dopolnitvijo polne delovne dobe, nismo prispevali toliko v proračun, pozablja pa se, da to nikakor ni po naši krivdi in bi bili vsi raje zdravi in zaposleni. Pa žal ne (z)moremo. Zneski pokojnin pa so tako nizki, da niti z nadnaravnimi finančnimi sposobnostmi s takimi zneski ne more preživeti nihče, če nima še koga, ki ga finančno podpira. Pri tem je še dodatno oteževalna okoliščina, da imamo velikrat mladi invalidi družine in otroke, ki nenadoma pristanejo v veliko slabšem položaju - starši zbolijo ali se poškodujejo, finančna situacija pa se zaradi nizkih invalidskih pokojnin lahko drastično poslabša.

Pri telesni okvari pa smo še dodatno nepravično v podrejenem položaju. Čeprav je naša življenjska realnost enaka, čeprav so posledice enake, nismo enakovredni, ker naše pođkodbe niso posledica delovne nesreče. Ali zato kaj lažje živim s 70 % TO kot nekdo, čigar enako visoka TO je posledica poškodbe pri delu, pa menda ni vprašanje. Telesna okvarja je telesna okvara in posledice za življenje so enake za vse.