Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Podpora darovanju organov

3012 OGLEDOV 15 KOMENTARJEV

Predlagam vladi, da javno podpre in spodbudi državljane RS k darovanju organov po smrti. Za promocijo naj se uporabijo vsa možna sredstva javnih občil - radio, TV, internet ... Na ta način se bo več posameznikov odločilo za reševanje ljudi, ki zaradi različnih razlogov potrebujejo nadomestni organ.

12 glasov

2 glasova

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Miki123 10 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • ZADNJA SPREMEMBA
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


28. 2. 2017

Odziv Ministrstva za zdravje

Pojasnjujemo vam, da je Vaš predlog vladi, da bi javno podprla in spodbudila državljane RS k darovanju organov po smrti in da bi uporabili vsa medijska sredstva za promocijo darovanja zelo plemenit.

Aktivnosti v zvezi s to dejavnostjo, je vlada RS pričela že pred letom 2000, saj je v letu 2000 sprejela Zakon o pridobivanju in presaditvi delov človeškega telesa za namen zdravljenja in organizirala javni zavod Slovenija - transplant. Zakon je določil jasen organizacijski okvir na osnovi etičnih principov in s tem omogočil, da se je razvijala dejavnost na nacionalni ravni varno in kakovostno. Javni zavod Slovenija - transplant skrbi za varnost in kakovost v celotni dejavnosti zdravljenja s presaditvijo, darovanja in pridobivanja delov človeškega telesa za zdravljenje ter tudi za preprečevanje kakršnihkoli zlorab.

Seveda pa bomo s podobnimi aktivnostmi nadaljevali in se ponovno aktivno vključili v promocijo darovanja v vseh medijih v so-organizaciji s Slovenija - transplantom. Kot lahko opazite v javnosti in medijih, se te aktivnosti nenehno ponavljajo in prav je tako, da lahko ljudje zberejo ustrezne in predvsem točne informacije, ki omogočajo razvoj zaupanja in pozitivno odločitev za pomoč ljudem v hudi stiski zaradi bolezni tudi po svoji smrti.

Več informacij lahko dobite na www.slovenija-transplant.si

Priloge:

Popravki predloga

Verzija predloga z dne, 4. 1. 2017 | 16:26:51

Recikliranje samomorilcev

Predlagam vladi, da sprejme nov Zakon o doniranju organov. Vsak človek, ki stori samomor in zaradi posledic tega umre, naj avtomatsko postane darovalec organov. S tem se bo rešilo ogromno ljudi, ki čakajo na darovalce, hkrati pa uspešno recikliralo trupla.

Komentarji