Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Predlog za ureditev študentskega dela in statusa
 
blue_screen
Ogledov: 4061
Predlog ustvarjen 31.05.2010
Arhivirano
Zadnja sprememba 31.05.2010 12:21:03

  Predlog   Število glasov   Komentarji (3)  

Rešitev je zelo preprosta.

Vse, kar je potrebno urediti, je omejiti čas študija. Študent dobi status in štipendijo na kredit. Če doštudira v štirih + enem letu (pavziranje/diploma), mu kredita ni potrebno vračati. Po tem obdobju več nima pravice do statusa študenta - tudi, če se vpiše na novo fakulteto. Študentsko delo je tako nepotrebno.


Ključne besede študij, študentsko delo
Kategorija: Šolstvo


Zadnji komentarji:

Zoki | 05.08.2010 | 13:24
Študij ni enostavna stvar. Je lahko tudi hudo garanje. Nekateri imajo po defoltu boljše pogoje. Živijo v univerzitetnih središčih, drugi se vozijo od daleč. Ljudje so bolani, imajo takšne in drugačne težave. Sedaj pa jim še groziti z giljotino in kaznovanjem, Predlog je neutemeljen.
Feedback | 27.06.2010 | 11:24
 
Študenti radi delamo med počitnicami tudi zato, da  si pridobimo izkušnje v praksi, ne pa da samo poslušamo profesorje na fakulteti. Tako ne delamo samo zaradi denarja ampak tudi zaradi bodoče zaposljivosti.
katja | 01.06.2010 | 15:08
 Problem dela preko napotnic je samo v tem, da dobijo študentski servisi s strani države koncesijo, prav tako je študentsko delo neobdavčeno in iz njega se ne plačujejo prispevki za invalidnino in pokojnino in zdravstveno zavarovanje, prav tako pa dobijo servisi od delodajalcev poleg koncesije tudi nekaj procentov od vsakega opravljenega dela, ki ga opravi dijak ali pa študent.. Torej, študentsko delo tako kot je, je napačno.
Se pa strinjam, da bi po končani maturi morali obravnavati osebe kot samostojne in neodvisne od starševskega dohodka in na podlagi tega jim bi morali omogočiti nek dohodek, da bi dostojno preživeli mesec in, da bi študirali neobremenjujoče.
Poleg vsega pa dobi študentska organizacija za vsakega študenta tudi nek dohodek od države, za kaj, pa vedo sami, kaj.