Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Slikovno dokumentiranje in objava najdenih predmetov Policije

3211 OGLEDOV 5 KOMENTARJEV

Predlagam slikovno dokumentiranje najdenih predmetov Policije in predmetov na javnih dražbah pod okriljem Policije, oz. po novem FURS-a.

Obrazložitev:

Na spletnih straneh Policije, ter po novi ureditvi v bodoče pod okriljem FURS-a, se nahaja seznam najdenih predmetov, ter javnih dražb, ki jih izvedejo različne policijske postaje. Najdeni predmeti so opisani z nekaj besedami, s pripisom kraja, kjer si je stvar mogoče ogledati, identifikacija pogrešane stvari je tako na daljavo praktično nemogoča (in v primeru oddaljenega kraja nesmiselna), zato predlagam slikovno dokumentiranje teh predmetov in objavo na enotnem spletnem naslovu FURS-a, do uspešne prodaje ali uničenja predmeta.

20 glasov

3 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR B bombon 31 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


2. 8. 2016

Odziv Policije

V zvezi z slikovnim dokumentiranjem najdenih predmetov in njihove objave na enotnem spletnem naslovu, vam sporočamo, da iz utemeljenih razlogov ne bomo pristopili k realizaciji pobude državljana.

Po podrobnejših preveritvah je stališče Policije, da bi objave fotografij najdenih predmetov, ob objavi njihovega opisa, lahko imela več negativnih posledic in zlorab kot pa prednosti. Predvsem je problematično, da bi pri vrednejših najdenih predmetih lahko prihajalo do zlorab pridobivanja lastninskih pravic s pomočjo detajliranih značilnosti in posebnosti predmetov, do katerih bi bilo mogoče priti s povečanjem objavljanjem fotografij.

Zgoraj omenjeno početje bi lahko imelo še veliko hujše posledice pri vračanju medijev z nosilci osebnih podatkov in gradiva. Pri tem velja izpostaviti mobilne telefone, s katerim bi "neupravičene osebe" ali storilci dejanj lahko prišli do osebnih podatkov, slikovnega gradiva, dostopov do raznovrstnih računov ipd.

Omenjenih primerov, kjer bi objave fotografij bolj škodovale kot koristile vračanju najdenih predmetov je še veliko. Zato ostajamo na mnenju, da se na spletu objavi samo grob opis najdene stvari, brez slikovnega gradiva.

Priloge:

Komentarji