Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Zakon o poslovnih stavbah in poslovnih prostorih (ZPSPP)

2814 OGLEDOV 2 KOMENTARJA

Zakon o poslovnih stavbah in poslovnih prostorih (ZPSPP) iz leta 1974 je že tako zastarel,da bi se moral korenito spremeniti.

Prav tako ta stari zakon ščiti najemnike, nič pa najemodajalce in tako najemodajalcu preostane samo sodišče, naša sodišča pa vsi vemo, kako so neučinkovita in da vse predolgo traja v škodo najemodajalca. Vsi lahko beremo o takih in drugačnih zgodbah, ko najemniki dobesedno nagajajo najemodajalcem, se nočejo izseliti, naredijo škodo v poslovnem prostoru in inventarju, ne plačujejo tekočih stroškov itd., na koncu pa mu ne moreš nič.

15 glasov

0 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR P predlagamvladiro 5 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


3. 5. 2016

Odziv Ministrstva za okolje in prostor

Ministrstvo za okolje in prostor bo do konca leta 2016, skladno s smernicami iz Resolucije o Nacionalnem stanovanjskem programu 2015-2025, pripravilo izhodišča za spremembo celotne stanovanjske zakonodaje. Sprejem nove zakonodaje je predviden konec leta 2017.

Smernice za spremembe zakonodaje na področju upravljanja, so bile nakazane v javni obravnavi sprememb in dopolnitev Stanovanjskega zakona, ki je bila končana 10.01.2016, kjer smo prejeli 80 različnih mnenj in pripomb.

Na podlagi javne obravnave in predlogov deležnikov, bomo pripravili izhodišča za nov zakon na področju Upravljanja. V okviru tega bo proučena možnost sprejetja novega zakona o Upravljanju, ki bi združil upravljanje v poslovnih in stanovanjskih stavbah.

Priloge:

Komentarji