Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Možnost naročanja po elektronski pošti

2869 OGLEDOV 9 KOMENTARJEV

Predlagam, da Ministrstvo za zdravje doseže, da se lahko pacienti pri zdravniku naročijo na pregled po elektronski pošti.

Lahko da se vam zdi ta pobuda smešna in nerazumljiva, vendar "južno” od Ljubljane to ni mogoče, msdtem ko je to v Ljubljani nekaj popolnoma normalnega.

Južno od Ljubljane sedaj naročanje poteka izključno po telefonu, kar pomeni, da moti delovni proces v ambulanti in imaš srečo, če se ti v dveh urah klicanja sploh kdo oglasi.

Sam sem že dal ponudo v domači zdravstveni dom, od koder odgovora nisem dobil, mi je pa medicinska sestra moje osebne zdravnice rekla, da se ona nima časa še z elektronsko pošto ukvarjat... kap

Zanima me, zakaj nekaj v Ljubljani lajko funkcionira, na periferiji pa ne?

24 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR A andrejček 38 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


1. 9. 2015

Odziv Ministrstva za zdravje

Naročanje po elektronski pošti že urejajo sledeči predpisi:

Ministrstvo za zdravje hkrati tudi izvaja projekt eNaročanje, ki bo omogočal elektronsko napotovanje (eNapotnica) in naročanje na zdravstvene storitve s primarne ravni na sekundarno in terciarno raven, ter znotraj sekundarne in terciarne ravni, kar pomeni, da bo omogočanje elektronskega naročanje za izvajalce zdravstvene dejavnosti na tej ravni postalo obvezno v letu 2016.

V primeru, da določeni izvajalec zdravstvene dejavnosti ne spoštuje predpisov iz tega področja, lahko pacient vloži zahtevo za prvo obravnavo kršitev pacientovih pravic, pri tem mu brezplačno pomoč oz. zastopanje lahko nudi zastopnik pacientovih pravic.

Na podlagi navedene analize stanja na področju menimo, da predlog ni primeren za nadaljnjo obravnavo, saj je področje s predpisi že urejeno.

Priloge:

Komentarji