Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Zaposlovanje učiteljev in profesorjev

3509 OGLEDOV 3 KOMENTARJI

Predlagam, da učiteljev in profesorjev na razgovoru ne izbira samo ravnatelj oz. ravnatelj in njegov pomočnik, ampak naj pri izbiri sodeluje aktiv predmeta, za katrega se zaposluje profesorja. Tako je namreč veliko manjša možnost, da bi bil kandidat v sorodstveni zvezi ali poznanstvu z vsemi tremi ljudmi, hkrati pa o kandidatu soodločajo ljudje, ki imajo v dotični stroki izobrazbo in izkušnje.

Otroci so naše bogastvo in največja investicija v prihodnost.

31 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR S studenecuros 37 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


4. 12. 2017

Odziv Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport

Glede na določbe veljavne delovnopravne zakonodaje (Zakon o delovnih razmerjih) je delodajalec šola, v imenu delodajalca pa nastopa zakoniti zastopnik, ki je ravnatelj. Glede na določbe Zakona o delovnih razmerjih je za zakonito sklenitev delovnega razmerja, ne glede na to, ali postopek izbire opravi ravnatelj ali od njega pooblaščena komisija, odgovoren ravnatelj.

V zvezi z Vašim vprašanjem bi se seveda utemeljeno lahko zastavilo vprašanje obstoja nasprotja interesov po zakonu, ki ureja integriteto in preprečevanje korupcije. V skladu z njim se mora vsaka uradna oseba, ki med izvajanjem svoje službe ali funkcije zazna dejansko ali možno nasprotje interesov (npr. možnost, da se na razpis za delovno mesto na šoli, kjer opravlja oseba funkcijo ravnatelja, prijavi njen sorodnik) storiti potrebne ukrepe, da se konfliktu interesov, izogne.

Prilagamo vam povezavo na eno od takšnih mnenj Komisije za preprečevanje korupcije.

Komentarji