Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Javna uprava in nepremičnine

3527 OGLEDOV 8 KOMENTARJEV

Vladi predlagam naj preveri koliko nepremičnin je v lasti javne uprave (države torej), ki jih delavci javne uprave koristijo za dopustovanje, bivanje ali na kakšen drug način. Še sedaj, ko nas kriza razžira, ko edini napajalnik državne blagajne umira (industrija) zaposleni v javni upravi koristijo kapacitete za počitnikovanje, ki so v lasti države, ki je v krizi. Vprašam se, ali dko sploh ve koliko teh stanovanj, hišic brunaric... je še po Sloveniji in v bližnjih bratskih državah. jaz vem, veliko in to pomeni tudi veliko denarja.

18 glasov

2 glasova

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR D Drago Felle 49 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


3. 3. 2015

Odziv Ministrstva za javno upravo

Ministrstvo za javno upravo ne razpolaga s podatki o vseh počitniških zmogljivostih v lasti države in s katerimi ter koliko enotami razpolaga posamezni državni organ, ima pa Ministrstvo za javno upravo vsekakor v okviru državne uprave v upravljanju največje število počitniških enot in temu ustrezno vam v nadaljevanju posredujemo naš odgovor.

Počitniška dejavnost Ministrstva za javno upravo je namenjena zagotavljanju pogojev za oddih in rekreacijo. Ministrstvo upravlja s skupno 95 počitniškimi enotami, od tega jih je 37 v Republiki Sloveniji in 58 v Republiki Hrvaški. Počitniške enote lahko najamejo vsi zaposleni v državni upravi in pravosodnih organih ter vsi pri njih upokojeni delavci. V primeru prostih zmogljivosti so lahko uporabniki tudi zunanji interesenti.

Počitniška dejavnost je organizirana kot lastna dejavnost. S prihodki iz tega naslova se v celoti krijejo obratovalni stroški, stroški vzdrževanj ter investicij. Za te namene se sredstva proračuna Republike Slovenije (integralni del) ne uporabljajo.

V skladu s spremembami in dopolnitvami Zakona o državni upravi (Uradni list RS, št. 52/02, 110/02, 56/03, 61/04, 123/04, 93/05, 113/05 - upb4, 89/07, 126/07, 48/09, 21/12, 47/13, 12/14, 90/14) bo do 1. 1. 2017 izveden postopek centraliziranega ravnanja z nepremičnim premoženjem, med drugim tudi s počitniškimi enotami, ki so trenutno v upravljanju organov državne uprave.

Priloge:

Komentarji