Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Predlagam prostovoljno članstvo v KGZS

2159 OGLEDOV 2 KOMENTARJA

Predlagam da se ukine obvezno članstvo v Kmetijsko Gozdarski Zbornici Slovenije-KGZS in v vseh ostalih zbornicah,saj nam je že v ustavi zagotovljena pravica do svobodnega odločanja- na primer če želimo neko storitev še posebej če je plačljiva.

Da se ukine obvezno članstvo vsaj za vse tiste lastnike-lastnice kmetij ki nimajo večjih kmetij, tiste ki imajo katastrski dohodek nižji od 800 eurov ki je seveda samo navidezen in za vse tiste ki ne prejemajo nobenih subvencij za živali,travnike itd....,

Z prostovoljinim članstvom v KGZS bi se lahko vsak odločil če želi ostati član in bi mnogi imeli manj nepotrebnih stroškov na kmetijah, saj je že vzdrževanje kmetijskih strojev zelo drago.

22 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR Peter G: 257 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


22. 12. 2014

Odziv Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Iz obstoječe pravnosistemske ureditve izhaja, da je KGZS nedvomno reprezentativno telo, ki je sposobno zastopati različne interese v kmetijski in gozdarski dejavnosti. Prav tako je KGZS sogovornik državi pri pripravi strokovnih mnenj in v postopkih normativnega urejanja kmetijske in gozdarske dejavnosti.

Obvezno članstvo je podlaga za ugotavljanje in spremljanje skupnih interesov, kar pomeni posledično podlago za sprotno in ustrezno ukrepanje države. Brez obveznega članstva bi grozila nevarnost, da bi se število članov bistveno zmanjšalo, KGZS pa bi izgubila svojo reprezentativnost oz. pomembno vlogo pri povezovanju razdrobljenega slovenskega kmetijstva.

MKGP se zavzema za širšo javno razpravo članov KGZS, ki bi pokazala ali članstvo podpira obstoječo organizacijo KGZS ali ne. V kolikor bo odločitev članstva KGZS za obvezno članstvo, je treba na osnovi strokovnih argumentov opredeliti merila za določitev višine zborničnega prispevka kot praga za obvezno članstvo v KGZS.

Priloge:

Komentarji