Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Preverjanje prometnih predpisov na križiščih
 
Ddam
Ogledov: 5203
Predlog ustvarjen 31.03.2010
Arhivirano
Zadnja sprememba 31.03.2010 08:44:06

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (4)  

Predlagam, da policija preverja upoštevanje prometnih predpisov na križiščih. Večinoma preverjajo ali ljudje uporabljajo varnostne pasove in to je vse. Predlagam, da preverjajo tudi ali ljudje uporabljajo smernike, ali vozijo čez rdečo, ali vozijo čez polno črto, ali upoštevajo predpis, da ne smejo zapeljati v križišče, če le tega ne bodo mogli izprazniti pravočasno, itd.


Ključne besede upoštevanje prometnih prepisov
Kategorija: Promet


Zadnji komentarji:

Ddam | 01.01.2014 | 09:17
To je bilo že miljonkrat predlagano, vendar se policiji raje kupuje drage igrače s katerimi poberejo bistveno manj, kot bi sicer z beležko in liziko na križiščih.
Katrin | 15.04.2010 | 19:04 Prikaži
Predvsem je to neumen predlog, ki se bere nekako tako: "spomnimo policijo, da obstaja tudi rdeča luč". Ja halo no, saj obstajajo predpisi in zakoni. Bi pa zelo rada vedela, od kje predlagalcu predloga ideja, da policija ne sankcionira vožnje skozi rdečo luč.


Ddam | 26.05.2010 | 15:15 Prikaži
Ne vem, koliko se ga. Katrin vozi po cestah, ampak sam se soočam s takimi kršitvami vsak dan in to nekajkrat na dan. Dejansko sem tudi prijavil določeno križišče policiji, ki je zagotovila, da bodo poostrili nadzor. Vendar se iz tega ni zgodilo nič.

Statistika, ki jo je podal uradni organ je lepa, ampak če jaz opazim omenjene kršitve vsak dan nekajkrat na dan na samo enem križišču, potem bi bile številke za omenjene kršitve verjetno v nekajkrat 10.000 in ne samo nekaj 1000 primerov na leto. Vem da je policija omejena z osebjem, vendar za to delo dejansko policija ne potrebuje nobenih drugih sredstev, kot beležko in nalog za prekrške.
Najlažje pobran davkoplačevalski denar z najmanj napora in sredstvi.

Ideja predvsem iz prakse, vožnja po cesti v Ljubljani.
Vendar to vsekakor ne leti očitek na policijo, da ne opravlja svojega dela, pač pa na to, kje bi lahko najlažje prišli do dodatnih sredstev v državno blagajno.
inka | 31.03.2010 | 13:03
To je zelo dober predlog. Predlagam tudi, da se nadzira vonike v krožnik križiščih.
To je v Mariboru katastrofa. Je pa tudi res, da se prvo pregledajo označbe, ki so 
nepopolne. Prav tako bi se moralo nadzirati promet v semaforiziranih križiščih, kjer
večino voznikov ne upošteva, da ne sme kljub zeleni luči zapeljati v križišče, če to 
še ni prazno. Tako se velikokrat zgodi, da se prvilno postaviš kot prvi voznik v križišče, da zavijaš v levo in potem zaradi prometa iz nasprotne smeri  (ker eni vozijo še celo v rdečo) ne moreš pravočasno izprazniti križišča in vozniki na prednostni cesti dobijo zeleno in začnejo kar voziti, tako da ostaneš v križišču, če pa že spelješ tvegaš nesrečo pa še nemalokrat jezne poglede in žuganje.
lp