Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Uredba o metodologiji za oblikovanje cen st.obč. gosp.javnih služb

2065 OGLEDOV 2 KOMENTARJA

V skladu z Uredbo o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja (Ul. RS, št. 87/2012 – v nadaljevanju Uredba), ki velja od 01.01.2013, določa metodologijo za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb.

Storitev ravnanja z odpadki se je do aprila 2013 zaračunavala glede na število oseb v gospodinjstvu v eni postavki.

Za ravnanje z odpadki smo morali kot izvajalec javne službe v skladu z Uredbo oblikovati cene na »kg« opravljene storitve in uporabnikom storitev zaračunati glede na prostornino zabojnika in pogostost odvoza. Izračun se pripravi na način, da se masa zbranih komunalnih odpadkov v obračunskem obdobju (izračun je bil narejen za leto 2012) razdeli na uporabnike.

Med »komunalne odpadke« sodijo vsi odpadki, ki nastajajo v gospodinjstvu (ločeno zbrane frakcije – ostalo: kosovni in nevarni odpadki, papir in karton, steklo, tekstil…., odpadne embalaža in mešani komunalni odpadki), razen bioloških, za odvoz katerih se lahko vsak uporabnik sam odloči, ali bo odpadke prepuščal izvajalcu gospodarske javne službe ali bo lastne odpadke kompostiral sam.

To je prejeti odgovor na moje vprašanje, zakaj se zaračunava odvoz na kg, če se pa na terenu pri dejanskem odvozu teh ne tehta.

Podajam nov predlog glede Uredbe o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja (Ul. RS, št. 87/2012 – v nadaljevanju Uredba), ki velja od 01.01.2013, določa metodologijo za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb,

da se prične dejansko tehtati odvoz komunalnih odpadkov in potem bo tudi zadoščeno računom, na katerih so navedeni kg in tudi računovodskim standardom. Če se obračunava po kg, se to tudi naj izvaja.

Smatram, da pri komunalnih odpadkih ni medsosedske solidarnosti, kajti vsak naj plača, kolikor proizvede komunalnih odpadkov in seveda dejanskim kilogramom prilagojenim obračunom za obdelavo in odlaganje.

7 glasov

0 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR E elizabeta 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji