Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Povracilo stroskov za RAZGOVOR za delovno mesto

3334 OGLEDOV 6 KOMENTARJEV

Predlagam vladi, da spremeni zakonodajo, ter, da nalozi stroske razgovora na delodajalca. V te stroske spadajo potni stroski, ter cas, ki ga porabi iskalec zaposlitve na poti in na razgovoru in sicer, da se zaracuna minimalno 1 delovna ura povprecne place.

Na ta nacin bodo delodajalci morali bolj skrbno izbirati, koga povabijo na razgovor in ne kot sedaj, ko povabijo po 20 ljudi hkrati samo zato, da lahko koga izpisejo iz evidence brezposelnih oseb. Tako bo moral delodajalec nositi del stroskov razgovora, saj cas ni zastonj in prav je, da nam placajo, ce ze gremo na razgovor, saj tako bomo vsaj bolj motivirani, da gremo na razgovor bolj pripravljeni, delodajalec, pa bo bolj dovzeten, da nekoga tudi dejansko zaposli, ce ga ze povabi na razgovor in ne kot sedaj, ko samo prides do njega in se obnasazvisanega, kot, da te ne rabi.

Ce bomo dobili povrnjene vsaj potne stroske in cas porabljen, se bomo vsaj bolje pocutili ne pa kot sedaj, ko ti zavod vrne tistih nekaj centov za prevoz, na poti pa porabis uro ali vec, kjer si pol pricakovanj, pol pa nimas nic od nicesar. Prav je, da dobis takoj denar na roko, ker si se potrudil in prisel na razgovor, delodajalec pa naj prej prebere zivljenjepis in naj se bolje odloci koga zaposliti, saj tudi agencije za zaposlovanje zaposlujejo na podoben nacin, torej ti ne povedo nic o delodajalcu, temvec samo za kaksno delovno mesto gre in na podlagi tega se ti odlocis ali sprejeti delo ali ne.

Naj bo enako veljalo tudi za delodajalce, torej naj se odloci na podlagi prosnje in zivljenjepisa ali te sprejme in povabi na razgovor ali ne, ne pa zaradi predsodkov, videza, starosti, spolna, oziroma razgovora, ker morda se ne znas pogajati, oziroma izraziti svojih kompetenc na razgovoru.

Mislim, da bi to bilo zelo posteno do vseh brezposelnih, saj trenutno nimamo zadosti pravic in porabimo ure in ure pri iskanju zaposlitve in to brez placila, zato je prav, da nam delodajalec, ki nas povabi na razgovor placa nas cas in trud!

11 glasov

14 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR Anti NWO 142 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji