Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Bele zalivke naj ne bodo več plačljive, drugo...

5745 OGLEDOV 46 KOMENTARJEV

Pozdravljeni

Predlog vladi: - bele zalivke NAJ V JAVNEM ZDRAVSTVU ne bodo več plačljive - ukinjanje amalgamskih zalivk ter - UVAJANJE VZPOREDNIH UKREPOV V ODPRAVLJANJU ŽIVEGA SREBRA v zobozdravstvu

Celotno besedilo prialgam v priponki (pdf) datoteka: Predlog vladi - bele zalivke - amalgam.pdf V katerem podajam podrobnejši predlog vladi.

Lep pozdrav

41 glasov

5 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR anekdota 33 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Priloge:



Odgovor


27. 11. 2014

Odziv Ministrstva za zdravje

Ministrstvo za zdravje se zaveda problematike na področju zobozdravstva, zato je ustanovilo delovno skupino za pripravo mreže javne zobozdravstvene dejavnosti na primarni ravni. Pričakujemo, da bo delovna skupina do konca leta opravila natančen pregled preteklega in sedanjega stanja v zobozdravstvu na primarni ravni, vključujoč specifike in anomalije in poti za njihovo odpravo, ter pripravila merila za postavitev mreže. Že danes je jasno, da je največ težav pri zobozdravstveni oskrbi odraslih – tako z dostopnostjo kot s kakovostjo oskrbe, na področju otroškega in mladinskega zobozdravstva in preventive pa sistem razmeroma dobro deluje, čeprav se tudi tu srečujemo s problematiko dolgih čakalnih dob. Želeli bi si, da bi bilo področje zobozdravstvenih storitev čim širše dostopno. Zaostrena finančna situacija v državi tudi v (zobo)zdravstvu ne pušča veliko manevrskega prostora za morebitno širitev pravic. Potreben pa bo večji nadzor nad tem, da bodo bolniki v dogovorjenem času in obsegu lahko pridobili obstoječe pravice.

Komentarji