Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Prioritetna naloga vlade
 
Rado Pantelič
Ogledov: 852
Predlog poslan 29.01.2014
Arhivirano
Zadnja sprememba 29.01.2014 15:29:56

  Predlog   Število glasov   Komentarji (4)  

 

Vlada naj preveri navedbe v spletnem intervjuju  socioologa Urbana Vehovarja , objavljenega na MMC RTV Slovenija 15.12.2013 z naslovom "Vlada nam mafija". Navajam le eno od trditev v intervjuju:

"Če bi se vlada zares začela spopasti s korupcijo, potem bi se predsednica vlade vsaka dva tedna srečevala z vsemi predstojniki nadzornih institucij. Na teh srečanjih bi se morala seznaniti z obsegom korupcije, z metodami, značilnimi za sistemsko korupcijo, z ujetostjo posameznih sistemov, spodbujati bi morala sodelovanje nadzornih institucij in odstraniti tiste predstojnike nadzornih institucij, ki svojega dela ne želijo opravljati. Poskrbeti bi morala za to, da bi nadzorne institucije razpolagale z dovolj finančnimi sredstvi in z zadostnim številom dobro usposobljenega kadra. Šele v tem primeru bi vlada jasno pokazala, da je boj proti korupciji njena primarna naloga. Šele takrat bi jo lahko jemali resno. V tem trenutku pa je vlada, žal, samo fasada. Daje privid, da upravlja družbo, v resnici pa vlado in ministrstva upravljajo omrežja iz ozadja.Če bi se vlada zares začela spopasti s korupcijo, potem bi se predsednica vlade vsaka dva tedna srečevala z vsemi predstojniki nadzornih institucij. Na teh srečanjih bi se morala seznaniti z obsegom korupcije, z metodami, značilnimi za sistemsko korupcijo, z ujetostjo posameznih sistemov, spodbujati bi morala sodelovanje nadzornih institucij in odstraniti tiste predstojnike nadzornih institucij, ki svojega dela ne želijo opravljati. Poskrbeti bi morala za to, da bi nadzorne institucije razpolagale z dovolj finančnimi sredstvi in z zadostnim številom dobro usposobljenega kadra. Šele v tem primeru bi vlada jasno pokazala, da je boj proti korupciji njena primarna naloga. Šele takrat bi jo lahko jemali resno. V tem trenutku pa je vlada, žal, samo fasada. Daje privid, da upravlja družbo, v resnici pa vlado in ministrstva upravljajo omrežja iz ozadja."

V intervjuju, ki kroži po spletni pošti, je še vrsta drugih obtožb. Če so te resnične, potem naj v skladu z zgornjim predlogom iz intervjuja, boj proti korupciji TAKOJ postane primarna naloga vlade, v kolikor ne, naj Vlada RS posreduje državljanom jasno in glasno ter dovolj odmevno  medijsko sporočilo, da korupcija v Sloveniji ni tisti faktor, ki bi bistveno prispeval k stanju duha in revščine v državi. 

 


Ključne besede
Kategorija: Notranje zadeve


Zadnji komentarji:

Ivan Peter Benko | 30.01.2014 | 21:40
Zadnji primer interpelacije je zgovoren primer. Navedeni so bili dokazi, prijatelji iz koalicije so v večini in niso hoteli izločiti svojega prijatelja. Nastale so okolikščine, ko je zakonodajalec osumljenec in razsodnik hkrati. S tem je večina članov vlade s podporo nedovoljenih dejanj pokazala svojo kriminalno usmerjenost, ki oblikuje pogoje delovanja države v obliki mafije.
DavidS | 31.01.2014 | 10:14
In na naslednjih volitvah jih bomo spet volili....
DavidS | 29.01.2014 | 15:39
Hehe....pozvati našo vlado k boju proti korupciji je kot da bi papeža pozval k boju proti krščanski veri :)
Anti NWO | 30.01.2014 | 22:18
 
Ja hehe dobra primerjava, oziroma, kot, da bi od papeza zahteval, da se bori proti pedofilskim duhovnikom.